Thaimassage i Bangkok – En introduktion

Thaimassage i Bangkok - En introduktion

Når jeg er i Bangkok plejer jeg at få en massage om dagen, så gennem årene har jeg nok fået over 100 massager i byen. Det er måske lidt mere, end hvad godt er, men der er ikke nogen bedre måde at slappe af på og komme ned i gear efter en hektisk dag med shopping og sightseeing.

At finde et sted at få massage i Bangkok burde ikke volde nogle større problemer, for der er massagesaloner overalt i byen, men hvordan er det lige, at det fungerer? Og hvordan undgår man alle de snuskede steder med happy ending?
Her er min guide til billig massage i Bangkok:

Hvad er thaimassage?

Traditionel thaimassage minder mest om en slags assisteret yoga, så man skal ikke forvente, at man bare kan lægge sig ned og slappe af. Faktisk kan det godt gøre lidt ondt, mens det står på, men bagefter føles det godt. Hvis det bliver alt for smertefuldt kan det dog også skyldes en uerfaren, eller ignorant massør, så man skal ikke være bange for at sige fra og bede dem om ikke at tage så hårdt fat.

En anden populær form for massage er fodmassage. En fodmassage koster typisk det samme som en thaimassage, men her er fokus i stedet på fødderne. De fleste steder inkluderer en fodmassage dog ofte en hurtig massage af ryg og skuldre i slutningen af seancen.

Hvad koster det?

Konkurrencen er benhård blandt de små massagesaloner, og prisen for en massage er stort set den samme over hele byen. De sidste 10 år har en thaimassage ligget omkring 200-300THB for en time. Hvis man ønsker en mere ekstravagant oplevelse, har de fleste hoteller også fremragende spas, med en vifte af forskellige slags massage, men de er ofte meget dyrere.

Hvordan er massagestederne?

På de fleste massagesaloner er lokalet i gadeplan reserveret til fodmassage, mens thaimassage ofte finder sted en trappe op. Man ligger enten på madrasser på gulvet eller på massagebrikse, og der er ofte kun et stofforhæng til at skærme af for naboen.

På mere upscale steder foregår massagen i private rum med bruser, duftlys og badekåbe, og man er måske endda heldig at finde et sted, som har rigtige massagebrikse med hul til hovedet, så man ikke behøver at strække nakken af led, når man ligger på maven.

Selv i det billige segment kan faciliteterne dog adskille sig meget. At få massage i rene og stille omgivelser er en helt andet oplevelse end at ligge skulder ved skulder med andre lugtende turister, så hold udkig efter massagestederne, der ser mere spa-agtige ud. De er ofte ikke meget dyrere end de mere skrabede steder.
Med hensyn til fodmassage, så foretrækker jeg de steder, som har store, bløde lænestole, som man kan slå ryggen helt tilbage på (nogle af stolene har endda indbygget massagefunktion).

Hvordan fungerer det?

Hvis man bare vil have en massage på et af de billige steder, så behøver man ikke at bestille tid. Hvis der er ventetid er den ofte kort, og ellers kan man for det meste finde et andet sted lidt længere nede af vejen.
Vel indenfor siger man hvilken slags massage man vil have, samt i hvor lang tid, man vil masseres. Standardvarigheden er 1 time, men i mere turistede områder finder man også 30-minuters massage.

Man bliver derefter tildelt sin massør, og hvis man har booket fodmassage starter behandlingen ofte med et hurtigt fodbad for at rengøre fødderne. Hvis man skal have en thaimassage så vil nogle af salonerne have specielle, kæmpestore pyjamasagtige outfits, som man skifter til, inden man tager plads på briksen. Jeg plejer at tage min bh af, men beholder trusserne på indenunder pyjamassen. Når massagen er overstået, får man serveret en kop varm urtete, eller i det mindste et glas vand, før man betaler ved kassen på vej ud.

De fleste af kvinderne, der arbejder på massagestederne kommer fra de fattige Isan-region i det nordøstlige Thailand, og mange af dem har en hel familie at forsørge derhjemme, så jeg lægger altid godt med drikkepenge.

Hvor finder man de gode steder?

For de billigste massagesaloner varierer standarden ofte og meget afhænger af den individuelle massørs evner og motivation. Hvis jeg finder en særlig god massør, prøver jeg ofte at booke hende (eller ham) til eventuelle efterfølgende besøg, hvis salonen tillader det.

Hvordan undgår man de snuskede steder?

Det er sjældent svært at spotte de steder, hvor der tilbydes andre ”services” end blot almindelig massage. Pigerne (der vil kun være piger eller kun mænd, hvis stedet henvender sig til homoseksuelle) er klædt i små undertrøjer og hotpants eller korte nederdele, i modsætning til de traditonelle thamassagesteder, hvor massørerne har komfortable poloshirts på, eller en spa-agtig uniform. Hvis der er et stort billede af en fod udenfor er det heller ikke særligt sandsynligt, at der er tale om et red-light sted.

LAD OS HOLDE KONTAKTEN!

Tilmeld dig Mitzie Mees nyhedsbrev og få en mail med rejseinspiration, opskrifter og nyt fra shoppen hver søndag.

Jeg spammer ikke! Læs min privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

LAD OS HOLDE KONTAKTEN!

Tilmeld dig Mitzie Mees nyhedsbrev og få en mail med rejseinspiration, opskrifter og nyt fra shoppen hver søndag.

Jeg spammer ikke! Læs min privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

Mitzie Mee Shop

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Bangkok

Mitzie Mee Shop