Bangkok: Boat Noodle Alley

Boat Noodle Alley i Bangkok

Gennem årene har jeg udsat min veninde og rejsekammerat AC for en del. Senest fik jeg hende til at spise griseblod i Bangkok, og jeg er endnu ikke sikker på, om hun har tilgivet mig, eller om hun stadigvæk pønser på hævn. Faktisk var det ikke så slemt som det lyder. Jeg fik hende bare lokket til at spise Kuai Tiao Ruea, Thai Boat Noodles.


Vi tog Skytrain til Victory Monument og var fremme ved Boat Noodle Alley ved frokosttid. Gaden sydede a liv, så det sædvanlige råd om at vælge restaurant baseret på, hvor der er mest travlt, kunne man ikke bruge til så meget, da alle de små spisesteder var fyldt til bristepunktet. Vi valgte derfor den af restauranterne, som havde de flotteste billeder på det laminerede menukort, Ruathong Noodle.

Nudlerne blev serveret i små skåle til 10THB pr. stk., og man kunne vælge, om man ville have nudlerne med eller uden suppe. På bordene var der spisepinde samt forskellige ting at krydre suppen med. Nudler er faktisk noget af det eneste, man spiser med pinde i Thailand, hvor spiseredskaberne ellers består af en gaffel og en ske.

Drysser man lidt chili og sukker på toppen af nudlerne sammen med et par dråber fiskesauce, har man noget af det lækreste Thai Street Food, som det går at opdrive i Bangkok.

Og ja, der er griseblod i suppen, men det er altså ikke særligt meget, og hvis man ikke ved, at det er der, vil man sikkert heller ikke opdage det, men blot undre sig over, hvad det er, der giver suppen den intense, superlækre smag. Min fejltagelse bestod i at fortælle AC at der var blod i suppen, før hun havde smagt den.

AC kæmpede bravt og det lykkedes hende næsten at spise en hel skål med nudler og suppe, før hun måtte give op. Dog er der ingen grund til at pine sig selv, hvis man har lidt svært for de blodige ingredienser, for der er mange andre varianter at vælge mellem.

Derudover er jeg ret sikker på, at nudlerne uden suppe heller ikke var tilsat blod, for de lignede de almindelige Thainudler, som man finder på fx Rung Reung til forveksling. Desuden havde de fleste restauranter på Boat Noodle Alley også et udmærket udvalg af retter helt uden hverken nudler, blod eller suppe.

Min blog om Bangkok

LAD OS HOLDE KONTAKTEN!

Tilmeld dig Mitzie Mees nyhedsbrev og få en mail med rejseinspiration, opskrifter og nyt fra shoppen hver søndag.

Jeg spammer ikke! Læs min privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

LAD OS HOLDE KONTAKTEN!

Tilmeld dig Mitzie Mees nyhedsbrev og få en mail med rejseinspiration, opskrifter og nyt fra shoppen hver søndag.

Jeg spammer ikke! Læs min privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

Mitzie Mee Shop

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Bangkok

Mitzie Mee Shop