Har man nogle kartofler tilovers fra aftensmaden dagen før, kan man hurtigt lige lave sig en kartoffelmad. Faktisk synes jeg at kartoflerne tit er lettere at arbejde med, når de …
Har man nogle kartofler tilovers fra aftensmaden dagen før, kan man hurtigt lige lave sig en kartoffelmad. Faktisk synes jeg at kartoflerne tit er lettere at arbejde med, når de…
Egg Roti er populær som street food i Myanmar, og den lækre snack er også en af de mest bestilte retter hos Tea Garden i Mae Sot. Det er en…
Gammeldags æblekage er sådan en hyggelig dessert, og så er den superlet at lave. Min mors opskrift er ret basic, men du kan jo give den dit eget twist med…
Har man nogle kartofler tilovers fra aftensmaden dagen før, kan man hurtigt lige lave sig en kartoffelmad. Faktisk synes jeg at kartoflerne tit er lettere at arbejde med, når de …
Egg Roti er populær som street food i Myanmar, og den lækre snack er også en af de mest bestilte retter hos Tea Garden i Mae Sot. Det er en …
Gammeldags æblekage er sådan en hyggelig dessert, og så er den superlet at lave. Min mors opskrift er ret basic, men du kan jo give den dit eget twist med …
Den svenske fastelavnsbolle, semlan, er en hvedebolle fyldt med flødeskum og en marcipanagtig masse. Sammenlignet med de danske fastelavnsboller, som jo findes i alverdens versioner, kan semlorna godt virke lidt …
Ingen fastelavn uden fastelavnsboller, og selvom jeg efterhånden er lidt for gammel til at klæde mig ud og rasle løs, så ryger der rigtig mange fastelavnsboller ned hvert år. Min …
Sprødstegt fisk med ingefær og fermenterede sojabønner (Trey Chien Chuon) er en traditionel ret fra Cambodia. De fermenterede sojabønner giver en aromatisk, salt smag, som passer rigtig godt sammen med …
Mohinga er en traditionel burmesisk nudelsuppe, og den har status som Myanmars nationalret. Suppen laves normalt med fisk og fish sauce, men denne opskrift er vegetarisk og indeholder ikke fisk. …
Ngam Ngov (suppe med syltet lime) er en traditionel cambodiansk suppe. Syltet lime er en meget almindelig ingrediens i det cambodianske køkken, og den karakteristiske syrlige og salte smag er …
Perkedel jagung (indonesiske majsfrikadeller eller kroketter, om man vil), er en populær indonesisk snack lavet af en “fars” med majs som den primære ingrediens. De små frikadeller frituresteges indtil de …
Denne citrongræs-te kan drikkes både varm og kold, og jeg har stadigvæk ikke besluttet mig for, hvilken version jeg bedst kan lide. Om vinteren er en kop varm citrongræs-te perfekt …
Mine forældres søde nabo Katte laver nogle virkelig gode brændte mandler. De bliver flotte og blanke, og det er helt umuligt at stoppe med at spise dem, når man først …
Noget af det jeg glæder mig allermest til i december måned, er alle de æbleskiver jeg skal nå at spise inden jul. Når jeg har tid, laver jeg dem fra …
Sanjeok (koreanske grillspyd) er en traditionel koreansk snack, som man typisk spiser på helligdage eller til festlige sammenkomster. Der er mange forskellige slags sanjeok, men denne kombination med oksekød, grøn …
Denne oksekødssalat er en af mine absolutte favoritter fra det cambodianske køkken, og jeg er helt vild med Lindas version med bananblomst. I denne opskrift bruger vi grillet oksekød, men …
I Karen-staten i Myanmar er der masser af græskar, og det er meget almindeligt at folk dyrker græskar i køkkenhaverne. Græskarrene anvendes i mange traditionelle Karen-retter, som fx. denne lækre …
Denne ørredsalat er perfekt til rugbrødsmadderne eller sammen med et godt knækbrød, som en lækker, hurtig frokost, eller som snack i løbet af dagen. Opskrift og noter fra Tina – …
De gange jeg har været inviteret over til frokost eller middag hos Kanary, har denne sauce altid været på bordet. Kanarys mor, The Grandma, laver en ny forsyning hver uge, …
Denne opskrift på Chocolate Chunk Cookies har jeg fået af Ben og Becca fra Lumineux Chocolate, som er et lille chokolademærke i Greenville, South Carolina. Becca & Ben anbefaler, at …
Kristian er rigtig god til at lave mad, og fiskesuppen er en af hans signatur-retter. Denne version er hverdagsversionen, men der findes også en luksusversion, som bliver lagt op ved …
Den flotte gule bananjuice med honning er en af de mest populære drikke på menuen hos Tea Garden hos Borderline Collective i Mae Sot. Juicen er let ar lave, og …
Jeg synes tit det kan være svært at få drukket nok vand i løbet af dagen, men efter at jeg er startet med infused water, går det hele meget lettere. …
Brombærmarmelade er nok min yndlingsmarmelade i hele verden. Da jeg var barn, plejede min far at tage min søster og mig med ud for at plukke brombær, og når vi …
Den her iste er bare skøn på en varm sommerdag, og danskvandet gør den endnu mere forfriskende. Der er masser af lækker frugt og bær i teen, så den kan …
I Korea, er ris en central del i hvert måltid, og til særlige lejligheder bliver der serveret Pat Bap, som er hvide ris kogt med røde bønner. Risene får et …
Mitzie Mee • Fair Fashionista ApS • Højrupvej 149 • 7000 Fredericia • CVR: 39272768
©Fair Fashionista® 2022 – All rights reserved