Bangkok: Fried Curry Crab hos Somboon Seafood


Somboon Seafood er lidt af en legende, når det gælder fisk og skaldyr i Bangkok. Den første restaurant åbnede tilbage i 1969, og deres fried curry crab opnåede hurtigt kultstatus. Det lækre krabbekød steges i en mild curry som på bedste vis fremhæver krabbesmagen. Det er en af den slags retter, man bare ikke kan stoppe med at spise, for det smager simpelthen fantastisk.

Fisk og krabber på Somboon sælges efter vægt, og man vælger om man vil have en størrelse stor, mellem eller lille. Jeg gjorde meget ud af at indskærpe, at jeg altså bare skulle have en lille krabbe, men jeg syntes godt nok, det var en stor portion krabbe-curry, der dukkede op på mit bord. Jeg havde også bestilt en skål ris, men den dukkede aldrig op. Det gjorde dog ikke så meget, for krabben smagte fint uden tilbehør. For at man skulle kunne komme ind til kødet under skallen, havde krabben fået nogle slag med en hammer. Der var derfor små stykker krabbeskal gemt i curryen, som man skulle passe på ikke at komme til at bide i.

Jeg havde også bestilt en stegt havaborre (fried grouper) med sprød basilikum, chili og masser af hvidløg. Der var lavet ridser i siden af fisken, så man kunne brække små stykker af, som man kunne dyppe i saucen ved siden af før alt, inklusive det sprødstegte skind, blev stoppet i munden. Der var hvidløg nok til at holde Bangkoks samlede bestand af vampyrer på behørig afstand i flere dage, og det smagte enormt godt.

Der var engang en, der fortalte mig, at man i Thailand ikke vender fisken, når man er færdig med at spise den ene side. Gør man det, så synker der et skib. Jeg har senere fået fortalt, at det altså er noget sludder, og at man kan spise sin fisk, som man vil, men jeg forsøger alligevel altid at spise hele fisken fra en side. Vil jo nødigt have et kæntret skib på samvittigheden:)

Somboon er enormt populær, så pas på fidusmagere, som vil prøve at bilde dig ind at restauranten er lukket, og i stedet prøve at overtale dig til at besøge en af kopi-restauranterne, der hedder næsten det samme som Somboon, men som tager skyhøje priser for maden.

  • Portionerne er store, så det bedste er, hvis man kan tage nogle venner med til Somboon og på den måde få prøvet flere retter, end hvis man bare er sig selv.
  • Det ville have været nice med nogle vådservietter både før og efter jeg fik fingrene i krabben, men vådservietter så jeg ikke skyggen af. Jeg spurgte heller ikke, så det kan være, at de bare glemte at give mig nogle, men vil man være sikker på at kunne få fjernet krabberester fra fingrene bagefter, så kan jeg anbefale, at man selv tager vådservietter med.
  • Der er altid lang kø udenfor Somboon-restauranten i Surawong, så hvis man ikke vil bruge sin ferie på at stå i kø, kan man bestille bord i forvejen på Somboons hjemmeside (skal gøres mindst 24 timer i forvejen).

Somboon Seafood, 169, 169/7-12, Surawong Road, Bangkok


LAD OS HOLDE KONTAKTEN!

Tilmeld dig Mitzie Mees nyhedsbrev og få en mail med rejseinspiration, opskrifter og nyt fra shoppen hver søndag.

Jeg spammer ikke! Læs min privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

LAD OS HOLDE KONTAKTEN!

Tilmeld dig Mitzie Mees nyhedsbrev og få en mail med rejseinspiration, opskrifter og nyt fra shoppen hver søndag.

Jeg spammer ikke! Læs min privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

Mitzie Mee Shop

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Bangkok

Mitzie Mee Shop