Bangkok: Salt – God restaurant i et hyggeligt nabolag

Salt, restaurant in Bangkok

Restauranten Salt i begyndelsen af Ari Soi 4 er gammelt nyt blandt Bangkoks foodies, men Ari er så langt fra mit naturlige habitat, når jeg er i Bangkok, at jeg først for nylig kiggede forbi, selvfølgelig med min partner in crime, AC, på slæb.

Efter sigende skulle Ari være et af Bangkoks hotteste områder lige nu, så vi bad taxichaufføren om at sætte os af ved Ari BTS-stationen, da vi gerne ville ud at se os lidt omkring i området, inden vi spiste. Desværre viste det sig, at Ari allerede var på vej i seng. Alle butikker var lukkede, vejene var øde og de små gyder så mørke og fremmede ud. Ok, det var lidt sent (omkring 22), men det var altså lørdag aften, så hva’ så Ari? På med danseskoene!

Dog viste det sig heldigvis, at dem, der stadigvæk var vågne i Ari tilsyneladende alle sammen havde besluttet sig for at tage hen på Salt, for restauranten var fyldt til bristepunktet. Det lykkedes os dog at få et bord i det hyggelige udendørs område, hvorfra vi havde fuld udsigt til den store stenovn, som spyttede den ene velduftende pizza efter den anden ud.

Sådan en måtte vi selvfølgelig også have, men hvor AC havde et godt øje til pizzaen med salsiccia, var jeg mere til prosciutto og mascarpone. Vi ville ikke bestille en hel pizza hver, da vi ikke var særligt sultne, så tjeneren foreslog, at vi fik en pizza hvor vi selv kunne bestemme over hver vores halvdel.

Pizzaen var en sprød, tyndbundet sag med lige præcis tilstrækkeligt med fyld. Pizzaperfektionisme på højt plan, og helt sikkert den bedste pizza, jeg nogensinde har fået i Bangkok. Vi bestilte også hummer, fordi det var billigt, og chokoladeis, fordi intet måltid er komplet uden chokolade. Hummeren var lille, men smagte dejligt. Den var tilberedt med masser af hvidløg og smør, så vi endte med at slås om de sidste bidder. Chokoladeisen havde en intens, fyldig smag af chokolade, og de to generøse kugler var en dejlig afrunding på aftenen.


Salt åbnede tilbage i 2011 og den hippe restaurant med den gode mad og den loyale, lokale fanskare er let at holde af. Selvom Soi Ari er et stykke væk fra de sædvanlige turisthabitater, er Salt uden tvivl et besøg værd.
Salt beskriver selv sin menu som japansk og italiensk, men jeg tror jeg ville tilføje ”international med thailandsk præg” til beskrivelsen.

Salt er kendt og elsket for sine stenovnspizzaer, og jeg har endnu ikke fundet et bedre pizza-sted i Bangkok. Prøv pizzaen med mascarpone og parmaskinke, og jeg er overbevist om, at du vil give mig ret.

En anden sikker vinder på menuen er Sea Salt Yuzu Crudo, som er en generøs tallerken med 3 forskellige slags sashimi. Dressingen er thai-spicy, så pas på din tunge.

De mest populære borde blandt det lokale, trendy klientel, er inden i glasburet, der vender ud mod vejen, og kommer man ind fra gaden uden reservation kan man godt glemme en plads derinde. Ellers er det ikke noget større problem at få bord på Salt, selv ikke på en fredag aften, for der er mange siddepladser i de forskellige lokaler. Selv foretrækker jeg bordene udenfor, lige foran pizzaovnen.

• Man betaler ca. 300THB for en lille og 400THB for en stor pizza. De fleste hovedretter ligger omkring 300-1000THB, og desserterne er billige nok til, at man ikke vil gå glip af dem. Den japanske del af menuen er dyrere. Servicetillæg (10%) samt moms (7%) kommer oveni regningen.

• Salt ligger en rask gåtur nede af Phanon Yothin Soi 7, som også er kendt som Soi Ari. Soi Ari har flere forskellige Sois, og Salt ligger på hjørnet af Soi 4 på Soi Ari. Lyder det forvirrende? Se kortet nedenfor.

Salt, 112/2 Soi Ari (corner of Soi Ari 4), Phahon Yothin Soi 7, Ari, Bangkok (nærmeste BTS: Ari)

LAD OS HOLDE KONTAKTEN!

Tilmeld dig Mitzie Mees nyhedsbrev og få en mail med rejseinspiration, opskrifter hver søndag.

Jeg spammer ikke! Læs min privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

LAD OS HOLDE KONTAKTEN!

Tilmeld dig Mitzie Mees nyhedsbrev og få en mail med rejseinspiration, opskrifter hver søndag.

Jeg spammer ikke! Læs min privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

Mitzie Mee Shop

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Bangkok

Mitzie Mee Shop