
Der er masser af megabillig streetfood fra Isan (den nordøstlige del af Thailand), men nogle gange er det rart at kunne sætte sig ned ved et rigtigt bord og nyde sin mad i ro og kølighed. Somtum Der i Silom er perfekt til det formål. Restauranten ligger i en lille sidegade, ikke langt fra BTS Sala Daeng, og selvom det måske ikke ser ud af meget udefra, er det en populær spot blandt både lokale og turister, der er ude efter den ægte Isan-smag.
Jeg havde været der før, men denne gang var det mit første besøg på turen, og jeg vidste allerede hjemmefra, at det skulle være min første frokost i Bangkok. Sidst glemte jeg at sige, at maden godt måtte være thai-spicy, og vi fik en noget tandløs som tam (papayasalat), men den fejl lavede jeg ikke igen. Den her version kom med masser af røde chilier, og den ramte spot on. Frisk, stærk og lige præcis så funky, som en rigtig som tam skal være.
Når jeg er på Isan-restauranter, kigger jeg altid efter deep-fried sun-dried pork – små, seje stykker gris, der har den perfekte balance mellem sprødt og chewy. På Somtum Der laver de dem virkelig godt. Det minder lidt om amerikansk jerky, men med mere smag og en dybde fra marinaden, som gør, at man hele tiden lige skal have ét stykke mere.
Nogle af jer kender måske Somtum Der fra New York, hvor de har en filial i East Village. De fik en Michelin-stjerne tilbage i 2015, men mistede den igen i 2017. Det ændrer dog ikke på, at det stadig er et af de bedste steder i byen at få Isan-mad. Og i Bangkok? Der er det bare endnu bedre – og væsentligt billigere.
Somtum Der, 5/5 Sala Daeng Road, Silom, Bangkok, Tlf: +66(0)26324499


