Hong Kong: Improvisation på Atum Desserant

Atum, dessert restaurant in Hong Kong

Både Poul og jeg har en stor sød tand, så da vi var i Hong Kong skulle vi selvfølgelig på Atum Desserant, som er en restaurant, der kun, serverer desserter. Deres mest berømte dessert er Improvisation, som koster 348HKD for 2 personer.

Som navnet antyder, kan kokken improvisere som han eller hun har lyst til. Vi blev dog spurgt i forvejen, om der var noget specielt, vi gerne ville have med, hvilken farve, vi ville have på underlaget samt hvilken slags saucer vi godt kunne lide. Det færdige resultat blev virkelig flot. Jeg spiser ligeså meget med øjnene som med munden, og efter den grandiose optakt var alle mine sanser mættet.

Et dominerende element i vores Improvisation var honeycomb toffee. Jeg ved ikke, hvad det hedder på dansk, men det er en slags sprød og luftig karamel lavet af sukker, sirup og natron, og smagen er lidt som brændt karamel med et strejf af lakrids. Frugtgelé er ret populært i asiatiske desserter, og jeg har gennem årene lært at synes om det. Poul er ikke helt der endnu, så det blev mig, som måtte rydde tallerkenen for de gule blæverklumper med mandarinsmag. Derimod var den rygende kolde nitrogen-is lige noget for Poul, så den fik han lov til at have for sig selv.

348HKD lyder måske som mange penge at betale for en dessert, men vores ”portion” var kæmpestor, og et helt, yderst velsmagende, måltid i sig selv. Derudover var det en stor oplevelse i sig selv at se kokken trylle. Der var flere overraskelsesmomenter undervejs, som fx da der blev lavet lyserød candyfloss frem for øjnene af os, eller den afsluttende finale, hvor en rose blev dyppet i flydende nitrogen og derefter slået i stykker over desserten.

I videoen nedenfor kan I se, hvordan vores dessert blev til:

Mitzie Mee Shop

LAD OS HOLDE KONTAKTEN!

Tilmeld dig Mitzie Mees nyhedsbrev og få en mail med rejseinspiration, opskrifter og nyt fra shoppen hver søndag.

Jeg spammer ikke! Læs min privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

LAD OS HOLDE KONTAKTEN!

Tilmeld dig Mitzie Mees nyhedsbrev og få en mail med rejseinspiration, opskrifter og nyt fra shoppen hver søndag.

Jeg spammer ikke! Læs min privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Hong Kong

Mitzie Mee Shop