Cé La Vi og Lan Kwai Fong – Hong Kong Natteliv

Da vi kom tilbage fra The Peak var det ved at være aftensmadstid, og AC sagde, at hun kendte et mexicansk sted i nærheden.

”Er det godt?”

”De har billige frozen margaritas”

”Ok, lad os gå.”

Vi bestilte et par ret middelmådige mexicanske retter sammen med en kande frozen magarita og indtog det hele, mens vi snakkede om gamle dage.

AC og jeg har kendt hinanden, siden vi var i starten af 20’erne. På det tidspunkt drømte vi begge to om at rejse til New York og finde Mr. Big, men vi var stuck i Sverige på et studie, som ikke interesserede nogen af os nævneværdigt. Er det ikke sjovt, hvordan sådan en kande frozen margarita kan få en til at huske de år som de bedste i ens liv?

Vi havde ikke planlagt at gå i byen, men nu er det jo ikke hver aften, at man er i Hong Kong med en af sine bedste venner, så bare at trisse tilbage i seng var heller ikke noget alternativ. Efter den mexicanske restaurant tog vi derfor forbi Lan Kwai Fong.

Lan Kwai Fong er lidt som Hong Kongs version af Jomfru Ane Gade, og området er både turistet og en smule tacky, men det glemmer man hurtigt, når man er i godt selskab.

Vi endte på en ret fancy rooftop bar ved navn Cé La Vi. Det var ikke The Peak, men udsigten var god nok til at retfærdiggøre de ret dyre drinks. De var der alle sammen den aften: Ham expaten, som havde fået lidt for meget at drikke, og som prøvede lidt for hårdt at score nogle lokale piger. De fnisende veninder fra Malaysia, som ikke drak alkohol, men som virkelig håbede på at møde en sød fyr, og de unge og smukke fra Hong Kong med smarte frisurer og dyr champagne på bordet.

Er det bare mig, eller ligner rooftopbarer som Cé La Vi alle sammen hinanden, uanset hvor i verden man er? Indretningen er enten sort og rød eller minimalistisk hvid, og musikken i baggrunden vil typisk være laid-back lounge eller alt med Beyoncé. Jeg har aldrig nogensinde hverken set eller hørt om en heavy metal rooftop bar. Måske er det på grund af sikkerheden? Man kunne jo let forestille sig, at folk ville blive så rundtossede af at headbange, at de ville falde ned fra taget?

Men nok om det. Tilbage til Cé La Vi og rooftopbarer generelt. Nogle vil sikkert synes at steder som Cé La Vi er både kedelige, prætentiøse og totalt intetsigende, men ikke mig. Gennem årene er jeg faktisk blevet mere og mere glad for den forudsigelighed, der altid præger disse steder. Sådan lidt på samme mærkelige måde, som jeg kan blive glad for at se en McDonald’s, når jeg er langt væk hjemmefra. Samme layout, samme slags mennesker og same procedure as last year.

Aftenens andre iagttagelser:

• Det kan godt være at jeg er for gammel for clubbing, men rooftopbarer og cocktails med udsigt bliver jeg aldrig for gammel til.

• En svensk fyr med en tyk svensk accent prøver at indlede en samtale med AC og jeg i baren. Vi spørger om han er svensk ”ja, hvorda kunne i gætte det??” ”…”

• Jeg stjal fandt et stor nisseskæg, som jeg insisterede på at have på resten af aftenen, selvom AC protesterede.

• Da et glas er ved at falde ned fra baren viser jeg mine super-ninja-kræfter og griber det, før det rammer jorden. 


Cé La Vi, 25/F California Tower, 30-32 D’Aguilar St, Lan Kwai Fong, Central, Hong Kong

Mitzie Mee Shop

LAD OS HOLDE KONTAKTEN!

Tilmeld dig Mitzie Mees nyhedsbrev og få en mail med rejseinspiration, opskrifter og nyt fra shoppen hver søndag.

Jeg spammer ikke! Læs min privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

LAD OS HOLDE KONTAKTEN!

Tilmeld dig Mitzie Mees nyhedsbrev og få en mail med rejseinspiration, opskrifter og nyt fra shoppen hver søndag.

Jeg spammer ikke! Læs min privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Hong Kong

Mitzie Mee Shop