Hvor skal man bo i Hong Kong? Hoteller og hostels

Causeway Bay, Hong Kong

Første gang jeg var i Hong Kong boede jeg i Tsim Sha Tsui, men jeg syntes det var meget turistet, og slet ikke sådan, som jeg havde forestillet mig, at Hong Kong ville være. Efter den rejse syntes jeg ikke, at jeg havde noget videre behov for at besøge Hong Kong igen, men heldigvis fik min veninde AC mig overtalt til at give Hong Kong en chance til, og sammen tog vi på pigetur til Hong Kong.

Denne gang boede vi på Hong Kong Island, og det var en helt anden oplevelse.  Siden da har jeg boet på Hong Kong Island hver gang jeg har besøgt Hong Kong, og jeg er faktisk blevet så glad for Hong Kong at jeg i dag betragter byen som en af mine absolutte yndlingsbyer i Asien. Jeg er blevet særligt glad for Causeway Bay, som minder meget om Shibuya i Tokyo. Det er et fantastisk sted at shoppe, og der er også rigtig mange gode restauranter, så besøger man Hong Kong for første gang, synes jeg Causeway Bay ville være et rigtig godt sted at starte. Er man til fest og farver natten lang, skal man derimod bo i nærheden af Lan Kwai Fong, som er Hong Kongs berømte (og berygtede?) partydistrikt, og som også ligger på Hong Kong Island.

Her er lidt om de hoteller, som jeg har boet på i Hong Kong:

Seating area, Lan Kwai Fong Hotel @ Kau U Fong, Hong Kong
Lan Kwai Fong Hotel @ Kau U Fong

Lan Kwai Fong Hotel @ Kau U Fong er et rigtigt skønt boutiquehotel. Det var her AC og jeg boede, da vi var i Hong Kong, og det er et perfekt hotel hvis man er på pigetur. Man har det meste indenfor gangafstand, inklusive nattelivet i Lan Kwai Fong. Bed om at få et værelse så højt oppe som muligt.

Lan Kwai Fong Hotel @ Kau U Fong, 3 Kau U Fong, Central, Hong Kong

Mini Hotel in Causeway Bay, Hong Kong
Mit værelse på Mini Hotel

Mini Hotel er et fint lille budget-boutiquehotel i Causeway Bay. Beliggenheden er helt i top, og man har masser af restauranter og shopping indenfor kort gåafstand. Mit værelse var lille men lyst og effektivt indrettet. Hvis jeg skal alene til Hong Kong igen, så vil Mini Hotel være mit førstevalg i Causeway Bay, men jeg kan forestille mig, at det bliver lidt trangt, hvis man er to på værelset. Desuden består døre og vægge til bad og toilet blot af en matteret glasrude, så man skal nok kende den man rejser med ret godt, for at man er komfortabel med dette.

Læs mit blogindlæg om Mini Hotel>>

 Mini Hotel, 8 Sun Wui Road, Causeway Bay, Hong Kong

Stanford Hillview Hotel var det første og eneste hotel jeg har boet på i Tsim Sha Tsui, og selvom jeg ikke var så vild med nabolaget, så var hotellet som sådan ok. Jeg var inde at kigge på Stanford Hillview Hotels hjemmeside i forbindelse med udarbejdelsen af dette indlæg, og det ser ud som om hotellet har gennemgået en større renovation. Værelserne ser i hvert fald noget lysere og mere indbydende ud, end da jeg boede der. Hotellet ligger i et ret livligt kvarter med masser af barer og restauranter i nærheden, så vil man bo i denne del af Hong Kong er Stanford Hillview Hotel et udmærket valg.

Stanford Hillview Hotel, 13-17 Observatory Road On Knutsford, Terrace, Tsim Sha Tsui, Kowloon, Hong Kong

View from the hotel room at Regal Airport Hotel
Udsigt fra værelset på Regal Airport Hotel

Sidste gang jeg var i Hong Kong med Poul boede vi på Regal Airport Hotel, og som navnet antyder ligger hotellet i lufthavnen, hvilket jo er meget bekvemt, hvis man er på kort visit. Hotellet har flere forskellige restauranter, som dog ikke virkede så spændende, men hvad gør det, når der ligger en Crystal Jade lige ovre i terminalbygningen? Har man mere end en dag eller to i Hong Kong, vil jeg dog stærkt anbefale, at man i stedet finder et hotel inde i byen.

Regal Airport Hotel, 9 Cheong Tat Road (ligger inde i selve lufthavnen), Chek Lap Kok, Hong Kong

Poul plejede at bo på Excelsior i Causeway Bay, når han havde layover i Hong Kong, og det var et fantastisk hotel. Desværre lukkede hotellet i starten af marts og er nu ved at blive ombygget til kontorlokaler i stedet.

Hostels i Hong Kong

Pandora After 80s Hostel i Hong Kong
Udsigt fra altanen på Pandora After 80s Hostel i Causeway Bay

Jeg har aldrig overnattet på hostel i Hong Kong, men jeg har flere gange booket et hostel for at have et sted at stille mine ting og tage mig en lur over dagen mens jeg har ventet på at Poul eller veninder ankom til byen. Det er ret dyrt at opbevare bagage i lufthavnen i Hong Kong, og dertil kommer tog frem og tilbage til lufthavnen, så i mange tilfælde giver det mere mening at booke en overnatning på et hostel, da de fleste steder gerne opbevarer ens bagage gratis både før check-in og efter check-ud.  

Mange hostels ligger ofte skjult i helt almindelige beboelsesbygninger, og der kan være rigtig dårligt med skiltning, så sørg for at kunne ringe og bede og hjælp til at finde vej. Et af de hostels, som jeg bedst kan lide er Pandora After 80s Hostels som har en rigtig fin beliggenhed tæt på vandet i Causeway Bay.

.

Pandora 80s, Flat F, 11/F, Hoi Tao Court, No 275 Gloucester Road, Causeway Bay, Hong Kong

Mitzie Mee Shop

LAD OS HOLDE KONTAKTEN!

Tilmeld dig Mitzie Mees nyhedsbrev og få en mail med rejseinspiration, opskrifter og nyt fra shoppen hver søndag.

Jeg spammer ikke! Læs min privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

LAD OS HOLDE KONTAKTEN!

Tilmeld dig Mitzie Mees nyhedsbrev og få en mail med rejseinspiration, opskrifter og nyt fra shoppen hver søndag.

Jeg spammer ikke! Læs min privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Hong Kong

Mitzie Mee Shop