Vi var så heldige lige at ramme Las Vegas lige da den årlige Restaurant Week gik igang. Under denne uge kan man spise 3-retters menuer til stærkt reduceret pris på mange af byens restauranter, så det udnyttede vi selvfølgelig.
Jeg kunne huske at have hørt at Smith & Wollensky skulle have nogle ret gode steaks, så da vi så at de var blandt restauranterne, der deltog i Restaurant Week, tøvede vi ikke mange sekunder, før vi bestilte bord. Der er ikke noget fancy over Smith & Wollensky, som mest af alt ligner sådan et steakhouse, som ens forældre sikkert ville elske, men de meget gennemsnitlige omgivelser opvejes til fulde af den enormt gode mad.
Allerede da brødet kom, blev vi dog positivt overrasket. Det var friskbagt, lunt og utroligt velsmagende, så vi spiste det hele inden vores forret kom. Forretten var burrata med tomat og frisk basilikum. Det var en stor portion, og det smagte rigtig godt, men med så gode råvarer er det også svært at gå helt galt i byen.
Så kom vores filet mignon, som uden tvivl var rejsens bedste bøf. Den havde masser af smag og var perfekt stegt, og den drabelige dolk,som vi havde fået udleveret til parteringen, var helt overflødig, for kødet var så mørt at vi kunne have spist det med en teske.
Saucen indgik i prisen (hvilket ikke er standard på steak-restauranter i USA), og man kunne vælge blandt flere forskellige slags. Jeg tog hollandaise og AC tog bearnaise, og begge saucer var tykke og cremede og perfekte sammen med bøffen.
Da chokoladekagen kom på bordet, var vi faktisk mætte, og da den så ud som nogle af de oversøde, klistrede ting man kan købe i supermarkedet, havde vi egentlig tænkt os at springe den over. Dog skulle vi lige smage en lille bid…og så en lille bid til..og før vi havde set os om, havde vi spist hvert sit store stykke. Den var så god!
Det var den samme kyndige tjener, som serverede alle tre retter samt vinen og han var ikke bange for at komme med forslag til tilbehør, samt valg af vin. Derudover havde han den der evne til at være i nærheden lige når vi havde brug for ham og ellers holde sig i baggrunden.
• Jeg vil gætte på at de fleste af gæsterne på Smith & Wollensky var i 40’erne eller ældre, så man skal nok ikke forvente forfest-stemning og høj musik. Dog ligger Smith & Wollensky lige ved siden af MGM, så skal man senere ud på Hakkasan, er Smith & Wollensky stadigvæk et oplagt valg at starte aftenen.
• Smith & Wollensky er en kæde af steakhouses, og den oprindelige restaurant, som åbnede i New York i 1977, var med i The Devil Wears Prada. Det er der Andy henter Mirandas frokostbøf. Jeg er i de senere år blevet stor fan af Smith & Wollensky i New York og deres Porterhouse Steak.
Smith & Wollensky, 3377 South Las Vegas Boulevard The Grand Canal Shoppes, Las Vegas