Første aften i Las Vegas spiste vi på den japanske restaurant Raku, der ligger i et plaza (et lille udendørs center), et par kilometer fra The Strip. Mens det er kæderestauranter og franchises, der dominerer på The Strip, skal man kun en kort køretur væk før man har et enormt udvalg af gode, uafhængige restauranter. Restauranter, der ikke kun drives af profit, men også af passion for det de gør, og en af dem er Raku.
Vi blev budt velkommen med et hjerteligt ”Irrashaimase” (velkommen på japansk) fra hele personalet, hvorefter vi blev vist hen til vores bord længst bag i det lille lokale. Vi bestilte hver sin japanske øl, men tjeneren informerede os om, at flaskerne var ret store, så måske vi ville starte med at dele en flaske? Det lød som en god idé.
Udover et velassorteret menukort, var der også en håndfuld specialiteter, som blev kyndigt præsenteret af den kvindelige tjener. Det er altid en fornøjelse, når personalet har sat sig ind i, hvad der er på menuen, og ikke er bange for at komme med sine anbefalinger.
Maden på Raku er noget af det bedste, jeg nogensinde har spist i Las Vegas. Det er svært kun at fremhæve en enkel ret, for alt hvad vi fik serveret var enormt lækkert. Den eneste ret, der delte vandene, var den lidt spøjse skål med uni (søpindsvin), lakserogn og pocheret æg. Man rørte det hele sammen til en kold grød, som man derefter spiste med en lille træske. Mens der ikke er nogen fare for, at retten vinder nogle skønhedskonkurrencer, må jeg indrømme, at jeg faktisk fandt den slimede, rødgule masse både fascinerende og velsmagende. Trine var derimod ret skeptisk. Det var første gang hun spiste uni, og det var nok også sidste, for den lille skefuld hun smagte, røg hurtigt ud igen.
Efter middagen var planen at tage forbi Raku Sweets som ligger i samme plaza, men køen var så lang, at vi besluttede os for at tage tilbage til The Strip og tage en cocktail i stedet.
Raku er en skøn japansk restaurant i området omkring Chinatown, en kort køretur fra The Strip. Raku serverer de lækreste japanske småretter til meget overkommelige priser, men man finder ikke sushi på menuen. Har man lyst til rå fisk, er der dog flere forskellige retter med sashimi. Menuen er primært centreret omkring robata (japanske grillspyd), og der er rigtig mange at vælge imellem. Derudover er Raku kendt for sin tofu, som restauranten selv laver og som smager så englene synger.
Der er en separat sake-menu, hvor man finder sake for enhver smag og pengepung. Hvis man bestiller sake, kommer personalet ned med en bakke fyldt med de smukkeste sake-kopper, så man selv kan vælge hvilken, man vil drikke af.
Man kan godt få dessert på Raku, men de fleste tager i stedet forbi søsterrestauranten Raku Sweets, som ligger i samme plaza og som er berømte langt uden for Las Vegas for deres fantastiske dessertkreationer.
• De fleste grillspyd koster omkring 3-4$.
• Raku tilbyder også tasting-menuer til 75$ og 100$
• Toiletterne er lidt af en oplevelse. På det ene toilet er der et akvarie, og det andet er indrettet som om man sidder under et træ.
Hvad skal man bestille? Agedashi Tofu (tofu i en lun, klar sauce), Butter Sautéed Scallop og så mange grillspyd, man orker.
Hvad skal man have på? Raku er faktisk en ret casual restaurant, så alt afhængig af hvad man skal bagefter er både jeans og lidt pænere påklædning helt ok.