New York: Brooklyn og Fort Greene Flea Market

Fort Greene Flea i Brooklyn

New York City består af 5 bydele; Bronx, Brooklyn, Manhattan, Staten Island og Queens, men mange mennesker tror at New York City er synonymt med Manhattan. Derfor kigger folk lidt underligt på mig, når jeg siger, at jeg boede i Brooklyn, sidste gang jeg var i New York (”men Brooklyn…det er da ikke rigtigt New York, er det?”). Faktisk så er Brooklyn den af New York Citys bydele, der har flest indbyggere og det er også i Brooklyn, man finder nogle af de hippeste nabolag såsom Fort Greene og Williamsburg. Hvis man ikke allerede har fået øjnene op for Brooklyn, er det derfor på høje tid.

I Brooklyn boede jeg hos min veninde Tina og hendes mand. De har en fantastisk lejlighed kun en kort gåtur fra Fort Greene, så lørdag morgen gik vi først en tur gennem parken og derefter forbi Fort Greene Flea. På vejen hen til Fort Greene Flea passerede vi Fort Greene Park Greenmarket, som er et mindre marked lige ved indgangen til Fort Greene Park. Her sælger farmere frisk frugt og grønt, som i de fleste tilfælde er både økologiske og bæredygtige, så man kan spise sine nærproducerede grøntsager med god samvittighed.

Fort Greene Flea afholdes hver lørdag fra april til november og der er mere end 150 stande at ose rundt blandt i den skolegård, som udgør rammerne for markedet. ”Økologisk” og ”håndlavet” er to overordnede Fort Greene-dogmer, så man skal ikke forvente at finde billigt krimskrams Made in China blandt bodernes udvlag. I stedet er det her man køber hjemmelavede delikatesser, håndlavede smykker og trendy vintageting. Bag en af boderne på markedet sælger den koreanske kok Sunny Bang (ja, det hedder han) sin Sunny Bang Probiotic Hot Sauce. Den sauce er Tina ret vild med, og hun plejer at købe nye forsyninger fra boden på markedet. Ellers sælges saucen også på et par andre, særligt udvalgte steder som bl.a. inkluderer Brooklyn Kitchen i Williamsburg og Gotham West Market i Hells Kitchen.

Jeg er ellers ikke rigtigt til hot sauce, da jeg tit synes at en alt for stærk sauce overdøver alle andre smagsindtryk, og det er man jo ikke interesseret i, med mindre maden smager virkelig dårligt. En morgen prøvede jeg dog lidt af saucen sammen med en omelet, og det smagte forrygende. Den hot sauce er simpelthen den bedste hot sauce jeg har smagt! Godt nok er den HOT, men den har også frugtagtige undertoner og en helt fantastisk aroma, som gør, at smagen langt fra er endimensionel.

Da vi gik forbi boden havde Sunny Bang travlt med at sælge saucer, så jeg ville ikke forstyrre, men Tina fortalte, at han ved en tidligere lejlighed havde fortalt hende, hvordan han kom på idéen til saucen samt det enorme arbejde der lå bag udviklingen af saucen samt fremskaffelsen af de helt perfekte ingredienser (læs mere om dette her).

Det er adskiller Sunny Bang fra andre slags hot sauce er, at saucen fermenteres efter samme procedure, som anvendes, når man laver kimchi. Fermenteringen giver saucen et ekstra boost og gør desuden, at den nærmest kilder på tungen når man spiser den, som en slags yderst velsmagende chiliversion af champagne.

Jeg ville gerne have tilbragt hele dagen på markedet, men jeg havde de ondeste tømmermænd var meget træt efter fredagens eskapader på Macao, så efter en times tid skreg min mund efter cola, og jeg fik overtalt de andre til at smutte hen og spise brunch i stedet.

Smorgasburg – Et marked for madelskere


Læs mere om Brooklyn Flea på deres website

LAD OS HOLDE KONTAKTEN!

Tilmeld dig Mitzie Mees nyhedsbrev og få en mail med rejseinspiration, opskrifter og nyt fra shoppen hver søndag.

Jeg spammer ikke! Læs min privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

LAD OS HOLDE KONTAKTEN!

Tilmeld dig Mitzie Mees nyhedsbrev og få en mail med rejseinspiration, opskrifter og nyt fra shoppen hver søndag.

Jeg spammer ikke! Læs min privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

New York City

Reklame – Book dit hotel i New York her:

Mitzie Mee Shop