Istid – Guide til is og softice i New York

De bedste is i New York

Istiden er over os og New York er med helt forrest i feltet. Indtil nu har sæsonen blandt andet budt på fiskevafler, mochi-toppings og smagsvarianter, ingen ville have kunnet forestille sig for nogle år siden. Her er nogle af de nye, som man ikke kommer uden om, samt et par af de gamle, som stadigvæk holder 100%:

Taiyaki NYC

Taiyaki er de japanske fiskeformede kager, som traditionelt er fyldt med en creme af søde bønner. Nu til dags kan man dog få alle mulige slags fyld, men jeg tror ikke at jeg har set taiyaki med soft-ice andre steder end hos Taiyaki NYC.

Hvad skal man bestille hos Taiyaki NYC? Der er flere forskellige smagsvarianter hos Taiyaki, og de er alle sammen rigtig gode, så vælg hvad du bedst kan lide, så længe du bestiller din softice i en taiyaki-vaffel:)

Taiyaki NYC, 119 Baxter Street (between Canal St & Hester St), Chinatown, New York 

Brooklyn Ice Cream Factory

Med så mange nye, fancy is er det let at glemme de gode gamle. Så selvom der hverken er fiskevafler eller funky navne, så vil jeg stadigvæk gerne slå et slag for Brooklyn Ice Cream Factory. Det er old school is til UG med kryds og slange, og jeg tager gerne turen over Brooklyn Bridge anytime, for en kugle af deres Peaches & Cream.

Brooklyn Ice Cream Factory1 Water Street, Brooklyn, New York

Morgenstern’s Finest Ice Cream

Da Ana og jeg var roommates på Lower East Side, plejede vi at tage på den oprindelige Morgenstern’s på Rivington Street (den er nu omdøbt til Morgenstern’s Bananas og fokuserer på vegansk soft-serve) når trangen meldte sig, men det er længe siden, og Morgenstern’s har i mellemtiden ligget under min is-radar, indtil jeg for nylig kom forbi deres butik på Houston Street, og fik øjnene op for Morgenstern’s igen. Er man til gourmet-is kommer man ikke udenom Morgenstern’s, og det er umuligt ikke at blive fristet af menuen, der, ud over alle de klassiske smagsvarianter, også har et godt udvalg af mere kreative smagskombinationer. Hvad med Pickles & Mayo? Eller Salted Egg Yolk Chili Crisp? Hvis du er i tvivl, er den klassiske Peaches & Cream altid et sikkert valg.

Morgenstern’s Finest Ice Cream, 88 W Houston St, New York

Il Laboratorio del Gelato

Den lidt laboratorie-agtige indretning gør det straks klart, at dette ikke er en helt almindelig isbutik, men man skal ikke lade sig skræmme af den lidt kølige decor, for det flinke personale vil hurtigt smelte hjertet hos enhver gelato-entusiast. Il Laboratorio del Gelato, har et enormt udvalg af smagsvarianter (ca. 200), der spænder fra klassiske favoritter som chokolade og pistacie til innovative kreationer som olivenolie og lavendel.

Il Laboratorio del Gelato, 188 Ludlow St, New York, NY 10002

The Original Chinatown Ice Cream Factory

Chinatown Ice Cream Factory ligger i hjertet af Chinatown og den familiedrevne isbutik med dragelogoet virker mere populær end nogensinde. Jeg kan ikke mindes en eneste gang, hvor jeg har kunnet gå direkte ind og bestille, for der er altid en lang kø udenfor. Ejerne finder tit på nye smagsvarianter, men jeg bestiller altid deres lychee ice cream, og den er så god, at jeg end ikke har overvejet at prøve nogle af de andre varianter.

The Original Chinatown Ice Cream Factory, 65 Bayard St, New York, NY 10013

Soft Swerve

Jeg fik øjnene op for Soft Swerve for nogle år siden, hvor deres lilla Ube softice var overalt på Instagram. Jeg troede egentlig bare der var tale om endnu et af de steder, som er over-hypede på Instagram, men efter at have besøgt Soft Swerve igen og igen og igen, kan jeg ærligt sige, at deres softice er mere end blot en flot firkant i dit Instagram feed.

Deres Ube Purple Yam softice er nok den mest kendte, og helt sikkert hvad du skal bestille, men der er også andre smagsvarianter, som fx. Matcha og Black Sesame, og jeg så på deres hjemmeside, at butikken i Kips Bay også sælger Vietnamese Coffee-softice, som jeg er rigtig nysgerrig efter at smage.

Når du har besluttet dig for hvilken slags softice du vil have, er det tid til at vælge toppings. Deres forskellige cornflakes/morgenmadstoppings er lækre og sprøde sammen med softice, men deres mochi toppings kan også anbefales. Ud over butikken på Allen Street er der to andre filialer af Soft Swerve i New York:

Soft Swerve, 85B Allen St, New York, NY 10002

A La Mode

Jeg fandt denne fine lille iscafé ved et tilfælde, da jeg var ude at gå i området, og mens det måske er en smule langsøgt at kalde A La Mode for en skjult perle, for hvor skjult kan man egentlig være i denne del af Manhattan, undrer det mig stadigvæk, at der ikke var en lang kø udenfor butikken, for 1) Den her café er virkelig superfin og 2) Deres is er fantastisk!

Isen på A La Mode er tilberedt uden nødder, æg og sesamfrø, og de har derudover et godt udvalg af is lavet uden mejeriprodukter.

Hvad skal man bestille? Deres Key Lime Pie og Rose (dairy free) var begge to fantastisk gode., og ja, du vil have marshmallows på toppen:)

A La Mode, 360 E 55th St, New York, NY 10022

LAD OS HOLDE KONTAKTEN!

Tilmeld dig Mitzie Mees nyhedsbrev og få en mail med rejseinspiration, opskrifter og nyt fra shoppen hver søndag.

Jeg spammer ikke! Læs min privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

LAD OS HOLDE KONTAKTEN!

Tilmeld dig Mitzie Mees nyhedsbrev og få en mail med rejseinspiration, opskrifter og nyt fra shoppen hver søndag.

Jeg spammer ikke! Læs min privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

New York City

Reklame – Book dit hotel i New York her:

Mitzie Mee Shop