New York: The Intrepid Sea, Air & Space Museum

Intrepid museum i New York

Poul havde to ting på sin New York to-do liste; pizza og Intrepid, så efter at vi havde fået pizza-sulten stillet på Nonna’s var det derfor tid til at få afkrydset næste punkt.

Intrepid er et pensioneret hangarskib, som nu danner rammerne om et af de mest interessante museer i New York, i hvert fald hvis I spørger Poul. Intrepid gjorde først tjeneste under 2. Verdenskrig og derefter under Den Kolde Krig. Skibet skulle være skrottet men blev i stedet et stort flydende museum, der både huser militærflyvemaskiner, en u-båd og en space shuttle ved Pier 86 i Hells Kitchen, New York.

På det øverste dæk er der en hel zoologisk have af fly og helikoptere, og selvom man ikke er flynørd er det altså et imponerende syn med alle flyene mod Manhattans skyline i baggrunden. Hvis man er mere til Star Trek end til Top Gun, så kan man i Space Shuttle Pavillion se Enterprise, som er en space shuttle-prototype udviklet af Nasa. Den kom aldrig ud i rummet men gennemgik en række testflyvninger før den blev returneret til NASAs forskningsfaciliteter. Jeg er ret sikker på, at det var Pouls favorit på museet, og han fik da også købt sig en Nasa T-shirt med hjem i souvenirshoppen på vej ud.

På kajen ved siden af Intrepid står der en Concorde fra British Airways, så det var her vi graviterede hen efter at have klappet alle de andre fly på Intrepid. Jeg synes det er en af de mest fascinerende maskiner ever (jeg har endda en bog om Concorden), så det var ret fedt at se en af slagsen helt tæt på. Supersonisk passagerflyvning er for vildt!

Billetter (General Admission) til Intrepid koster 33USD og inkluderer Space Shuttle Pavilion og alle midlertidige udstillinger. Man har også adgang til ubåden Growler, men der var ret meget kø, og vi ville hellere bruge mere tid i selskab med flyene, så den fik vi ikke set.


The Intrepid Sea, Air & Space Museum, W 46th St & 12th Ave, Hell’s Kitchen, New York

LAD OS HOLDE KONTAKTEN!

Tilmeld dig Mitzie Mees nyhedsbrev og få en mail med rejseinspiration, opskrifter og nyt fra shoppen hver søndag.

Jeg spammer ikke! Læs min privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

LAD OS HOLDE KONTAKTEN!

Tilmeld dig Mitzie Mees nyhedsbrev og få en mail med rejseinspiration, opskrifter og nyt fra shoppen hver søndag.

Jeg spammer ikke! Læs min privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

New York City

Reklame – Book dit hotel i New York her:

Mitzie Mee Shop