New York: Take 31 – Koreansk mad og makgeolli

New York: Take 31 - Koreansk mad og makgeolli

Forleden tog Tina og jeg på en spontan aften i byen i New York. Folk er for alvor begyndt at gå ud at spise igen, her efter Covid, og det er svært at få bord på de gode restauranter uden reservation.

Da ingen af os havde lyst til at spise på McDonald’s. brugte vi bilturen ind til byen på at ringe rundt, og besluttede os til sidst for at tage på Take 31, hvor personalet mente, at de ville kunne ordne et bord til os, hvis vi dukkede op lige efter at de åbnede.

Take 31 er en moderne koreansk restaurant, som April tidligere har snakket rigtig godt om i min guide til koreanske restauranter i New York, så jeg glædede mig til endelig at få prøvet den.

Det tog ikke lang tid, før der var et bord klar til os, os da vi havde studeret menuen mens vi ventede, var vi klar til at bestille med det samme. Take 31 er kendt for deres moderne, slush-ice-agtige version af makgeolli (traditionel koreanske risvin), så vi bestilte en stor flaske makgeolli med ferskensmag. Den smagte rigtig godt, men var nok bedre egnet til dessert eller cocktail, end som måltidsdrik, så vi supplerede med en flaske Jinro is Back soju.

Sammen med vores drinks fik vi serveret en lille skål gratis tteokbokki. Jeg elsker jo tteokbokki, så det var en fin lille overraskelse, som der blev sat stor pris på.

Menuen på Take 31 er et mix af moderne og traditionelle koreanske retter. De har også forskellige slags Korean hot pot, inklusive budae jjigae, eller Army stew, som denne ret også kaldes. Army Stew består af en blanding af koreanske og amerikanske ingredienser såsom spam, skinke, pølser og ost. Retten blev populær i årene efter krigen i Korea, hvor der var mangel på fødevarer, og den amerikanske mad fra militærbaserne, der nåede ud til de almindelige koreanere, blev anvendt på bedst mulig vis. Army Stew er efterhånden blevet lidt af en koreansk klassiker, og de seneste år er retten gået hen og blevet trendy blandt unge koreanere. I Korea ser man således ofte army stew på menuen på mange af de moderne restauranter i Seoul. De snes alt mad (også amerikanske blev spist, den mad, der og retten er blevet trendy igen, så man idag  finder den på mange moderne koreanske restauranter.

Vi overvejede at bestille army stew, men ændrede mening i sidste øjeblik og bestilte Cod Roe Seafood Udon (udon med torskerogn og skaldyr, smager bedre end det lyder), og Short Rib Chapaguri (en nudelret med brun sauce og spareribs). Vi var ikke sikre på, om vi havde bestilt nok mad, så vi fik også lige bestilt en Crispy Corn Pancake (majspandekage), og endte selvfølgelig med mere mad, end vi kunne spise.

Jeg kunne rigtig godt lide pandekagen med majs, som også er en af de retter, som Take 31 er kendt for. De andre retter var lidt til den tunge side, og vi kunne sagtens have nøjedes med at dele en af dem.

Her er en kort video fra vores middag på Take 31:

Take 31, 15 E 31st St, New York

Take 31 New York kort

LAD OS HOLDE KONTAKTEN!

Tilmeld dig Mitzie Mees nyhedsbrev og få en mail med rejseinspiration, opskrifter og andet godt hver søndag. Du får også 10% rabat, når du shopper i Mitzie Mee Shop.*

* Gælder kun så længe du er tilmeldt nyhedsbrevet. Kan ikke anvendes sammen med andre rabatkoder. Rabatten gælder ikke fragtomkostninger.

Jeg spammer ikke! Læs min privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

LAD OS HOLDE KONTAKTEN!

Tilmeld dig Mitzie Mees nyhedsbrev og få en mail med rejseinspiration, opskrifter og andet godt hver søndag. Du får også 10% rabat, når du shopper hos Mitzie Mee Shop.*

* Gælder kun så længe du er tilmeldt nyhedsbrevet. Kan ikke anvendes sammen med andre rabatkoder. Rabatten gælder ikke fragtomkostninger.

Jeg spammer ikke! Læs min privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

New York City

  • Dumplings er det nye sort i New York lige nu, men min kærlighed til de små lækre pakker går meget længere tilbage. Dumplings er billige og færdige på få minutter, …

  • New York har masser af superfede nabolag med hver deres særpræg og unikke atmosfære, men hvor er der bedst at bo? Det kommer selvfølgelig helt an på, hvem man er, …

  • Clubbing har aldrig rigtig været noget for mig, og nu da jeg er i 30’erne, kan jeg heldigvis undskylde mig med, at jeg også er for gammel til den slags. …

  • 3 Broer i New York

    by Mitzie Mee

    Når jeg er jet-lagged og vågner kl. 5 om morgenen, så er noget af det bedste jeg ved at gå mig en tur på en af broerne mellem Lower Manhattan …

Reklame – Book dit hotel i New York her:

Sanne Møller, Mitzie Mee

Mitzie Mee Shop - Koreansk Hudpleje

Jeg har altid været interesseret i makeup og hudpleje, og da jeg ofte besøger Korea, fik jeg tidligt øjnene op for K-Beauty. Sydkorea har satset rigtig meget på forskning og generelt været gode til at støtte de koreanske beauty brands, og landet er i dag helt fremme i feltet indenfor hudpleje og skønhedsprodukter.

Her i Mitzie Mee Shop finder I et nøje udvalgt sortiment af produkter. Jeg er uddannet læge, så jeg har en god basis for at kunne evaluere de forskellige ingredienser og virkningsmekanismer, og jeg anbefaler kun produkter, som jeg selv har prøvet og kan stå inde for.

Har du spørgsmål til produkter eller ingredienser? Send mig en mail på: beauty@mitziemee.dk 

Interesseret i Sydkorea? Så finder du min blog om Sydkorea her >>