New York: Genkiya Mart – Chirashi Sushi til frokost

New York: Genkiya Mart - Chirashi Sushi til frokost

Genkiya Mart er et lille japansk supermarked på Spring Street. De har været åbnet et stykke tid, men det var først her for nylig at jeg opdagede dem. De har et fantastisk udvalg af japansk slik og japanske snacks inklusive umeboshi (de der salte/sure syltede blommer, som jeg er helt vild med). Har man mod på at lave sushi derhjemme, så har Genkiya også alle de ingredienser man skal bruge. Det der for alvor lokker for mig er deres delikatesseafdeling, hvor man kan købe små bakker med maki-ruller, bento-boxe og sushi.

Jeg købte en bakke Chirashi sushi, og den var virkelig god. Chirashi sushi er lidt som sushi, der er pillet fra hinanden, så man har en base med sushiris toppet med rå fisk, grøntsager, æg (tamagoyaki) og hvad man ellers kan finde på. Ordet “chirashi” betyder “spredt/strøet ud”, hvilket jo meget godt beskriver hvordan de forskellige farverige toppings er fordelt over risene. Det er lidt ligesom en poké bowl, men kun med de bedste toppings. Chirashi’en hos Genkiya havde rigeligt med rå fisk og portionen var stor nok til at udgøre en fin, mættende frokost.

Der er begrænset med siddepladser inde i butikken, men hvis vejret er godt, kan du tage din nyindkøbte madpakke med over til den nærliggende DeSalvio legeplads og nyde den i solen.

Efter kl. 20 bliver sushi, bento og nigiri sat ned til halv pris.

Genkiya Mart, 54 Spring St, New York, NY 10012

LAD OS HOLDE KONTAKTEN!

Tilmeld dig Mitzie Mees nyhedsbrev og få en mail med rejseinspiration, opskrifter og nyt fra shoppen hver søndag.

Jeg spammer ikke! Læs min privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

LAD OS HOLDE KONTAKTEN!

Tilmeld dig Mitzie Mees nyhedsbrev og få en mail med rejseinspiration, opskrifter og nyt fra shoppen hver søndag.

Jeg spammer ikke! Læs min privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

New York City

Reklame – Book dit hotel i New York her:

Mitzie Mee Shop