Jeg er tilbage i New York, og i går mødtes jeg med Coleen og Sue på James. Faktisk var James ikke vores førstevalg, for vi havde håbet på at få et bord på Olmsted, som er en farm-to-table restaurant på Vanderbilt Avenue. Om mandagen er det walk-ins only, dvs. at man ikke kan bestille bord, og bare skal dukke op, men da vi kom forbi kl. 18:30, fik vi at vide, at næste ledige bord var kl. 22. Det viste sig nemlig, at med mindre man er ok med at spise aftensmad kl. 22, så skal man altså være der lige, når de åbner, så man kan blive skrevet på deres venteliste.
I stedet gik vi altså til James, som bestemt ikke var noget dårligt alternativ. Den hyggelige restaurant/bar på Carlton Avenue har en bred lokal fanskare, og er særlig kendt for deres weekend brunch. Mandag aften er der også godt gang i biksen, for der har de Burger Night, med en udvidet burgermenu til favorable priser. Vi bestilte alle tre The Classic, som er en Black Angus-burger med cheddar og pickles. Jeg kunne også godt have tænkt mig lidt mayonnaiseagtig sauce mellem bollerne, men det var uden tvivl en rigtig god burger, og stakken af pommes frites på tallerkenen sørgede for, at ingen gik sulten i seng.
Vi delte også en rødbedesalat med lun Taleggio (en italiensk ost) og aubergine-fritter med karry-aioli, og begge dele var levende bevis på at James repertoire helt sikkert spænder meget bredere end burgere, så nu er jeg blevet nysgerrig på deres brunch.
Hvis I tager på James, så skal I prøve deres Nice & Toasty cocktail. Den smager af valnødder og kirsebær, og den er ret intens. Jeg bestilte den inden maden, men besluttede mig for at gemme den til dessert, da den søde, nøddeagtige smag ikke gik så godt sammen med karry-aiolien. Efter maden var den fantastisk.
James, 605 Carlton Avenue, Brooklyn, New York