Koh Yao Yai – På udflugt på en scooter

Koh Yao Yai

Jeg ankom tidligt om morgenen til Koh Yao Yai Village på Koh Yao Yai, og mit værelse var endnu ikke klart. Jeg var ivrig efter at komme ud og se mere af øen og pludselig virkede det som en fremragende idé at leje en knallert.

For mange år side arbejdede jeg i Grækenland som rejseleder, og på det tidspunkt kørte vi på knallert, når vi skulle rundt mellem hotellerne og hilse på gæsterne. Jeg tror dog ikke rejselederne i dag bruger samme transportmiddel, for man er ekstremt udsat på sådan et monstrum, hvis uheldet er ude, og det er uheldet af og til. Bare i løbet af en enkelt sommersæson havde jeg to styrt, inklusive et ret voldsomt et af slagsen lige foran nogle af ”mine” turister. Det var dog alt sammen glemt den morgen på Yao Yai, og jeg var fyr og flamme over udsigten til at suse rundt på de små veje med vind i håret, born to be wiiiild!

Jeg kørte ned sydpå og så nogle af de billedskønne strande, inden jeg stoppede ved en lille udendørs restaurant langs vejen for at få mig en bid mad. Det var det sædvanlige layout med et lille udendørs køkken under åben himmel, og et par plastiskborde ude foran. Samme slags layout, der ofte er synonym med lækker, veltillavet, lokal mad.

De fleste af indbyggerne på Koh Yao Yai er muslimer, så man må kigge langt efter alle retter med svinekød. Derimod er der et om end endnu bedre udvalg af retter med oksekød eller kylling, så man skal ikke frygte, at man går glip af noget.

Jeg bestilte en nudelsuppe med kødboller samt kylling med frisk basilikum, og mens jeg spiste kunne jeg pludselig mærke, at jeg blev iagttaget. Jeg kiggede op og fik næsten maden galt i halsen. Bag ved det lille køkken, bare få meter fra mig, sad der en kæmpestor fugl! Jeg ved ikke særlig meget om fugle, men det her var bestemt en slags rovfugl, og den var grande! Den have et reb bundet om benet, så jeg antager, at de må have holdt den som en slags kæledyr.

Den søde dame i restauranten havde set, hvordan jeg tog billeder af maden, så da jeg var færdig med at spise gjorde hun tegn til, at jeg da også skulle tage nogle billeder af fuglen. Jeg var lidt beklemt ved situationen, for jeg er meget imod, at man holder vilde dyr i fangenskab, men på den anden side føltes det heller ikke som øjeblikket at begynde at belære nogen om dyrevelfærd, så jeg skyndte mig at tage et par billeder, som jeg senere slettede. Hvis I kigger godt efter kan I dog ane fuglen i baggrunden på billedet nedenfor.

Jeg fortsatte min tur omkring øen, og jeg havde fået smag for eventyret, så da jeg kom forbi en lille vej, der så ud som om, den kunne lede til noget spændende, besluttede jeg mig for at svinge ned af den. Jeg kunne se en stribe glinsende hav titte frem mellem junglevegetationen dernede, og jeg forestillede mig, at der for enden af vejen, meget vel kunne gemme sig den mest fantastiske, øde strand.

Efter et stykke tid blev vejen dog smallere og smallere. Der var også store huller, som det var svært at navigere udenom, men jeg bildte mig selv ind, at det nok blev bedre igen længere henne. Det gjorde det ikke. Tværtimod. På et tidspunkt forsvandt hele vejen simpelthen, og man kunne ikke se, hvad der var sti og hvad der var jungle. Det var nok der, jeg burde have indset, at det var på tide at vende om, men nej, jeg var fast besluttet på at fortsætte.

Pludselig gled et af hjulene, og før jeg vidste af det, var jeg midt i et langsomt, kontrolleret styrt. Da jeg lå på jorden gik det endelig op for mig, hvor usandsynligt dum jeg havde været. Jeg havde lejet en knallert uden forsikring, og jeg var på et fuldstændigt afsides sted. Hvis jeg var kommet slemt til skade, havde jeg virelig været i problemer.

Efter at have børstet orange støv af tøjet var jeg derfor ikke i tvivl om, at det måtte være nok eventyr for denne gang, så jeg kørte meget stille og forsigtigt tilbage og indleverede knallerten igen.

Min blog om Phuket

Seneste indlæg

LAD OS HOLDE KONTAKTEN!

Tilmeld dig Mitzie Mees nyhedsbrev og få en mail med rejseinspiration, opskrifter og nyt fra shoppen hver søndag.

Jeg spammer ikke! Læs min privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

LAD OS HOLDE KONTAKTEN!

Tilmeld dig Mitzie Mees nyhedsbrev og få en mail med rejseinspiration, opskrifter og nyt fra shoppen hver søndag.

Jeg spammer ikke! Læs min privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

Mitzie Mee Blog

Mitzie Mee Shop