Fri fragt ved bestillinger over 400kr. Vi planter et træ for hvert produkt du køber.

Mitzie Mee Blog

Phnom Penh: Kæmpekartofler med palmesirup

Potatoes with palm syrup, home-cooking in Phnom Penh

Jeg havde godt lagt mærke til de enorme kartofler, der lå i en kurv i køkkenet. Gad vide hvad de skulle bruges til? Det fandt jeg ud af forleden, hvor The Grandma inviterede mig på kartofler med palmesirup. 

De store kartofler er af en særlig art, som jeg blev fortalt kun findes i Cambodia og ikke i nabolandene Thailand og Vietnam. Kartoflen er hvid indeni og har en mellem-fast konsistens, og den er ikke sød, men smager som de fleste danske kartofler, dvs. ikke af så meget, men dypper man kartoflen i palmesirup har man den lækreste søde snack. 

The Grandma plejer at købe en stor grydefuld af gangen, og siruppen kan holde sig i mange måneder, hvis den ellers opbevares korrekt, og man husker at bruge en ren ske hver gang man tager sirup fra gryden. Dog fortalte Katherine at de ofte spiser palmesiruppen så hurtigt, at den aldrig når at blive for gammel. 

Jeg havde aldrig smagt palmesirup før, og jeg blev overrasket over hvor fantastisk godt det er. Smagen minder om flødekaramel eller dulce de leche, og jeg måtte virkelig lægge bånd på mig selv for ikke at udrydde hele skålen. Ville ønske at jeg havde mere plads i min kuffert, for så ville jeg også have købt mig en stor gryde palmesirup at tage med hjem.   

Hvis I besøger Phnom Penh og kunne tænke jer en ægte, lokal oplevelse, så kan I booke et homestay hos Kanary fra CWSG og hendes søde familie. Send Kanary en email for mere information og priser: cambodiawsg188@gmail.com

Effektiv koreansk hudpleje med naturlige ingredienser

Håndvævet i Cambodia

Bæredygtigt koreansk design.

Jeg er på YouTube!

Videoer fra mine rejser + Opskrifter fra hele verden.

LAD OS HOLDE KONTAKTEN!

Tilmeld dig Mitzie Mees nyhedsbrev og få en mail med rejseinspiration, tips og anbefalinger en gang om måneden.

Vi spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.