Fri fragt i Danmark ved bestillinger over 300kr. Ellers koster fragt 30 kr.

Angkor Bullet Jewellery i Phnom Penh

Angkor Bullet Jewellery er en social virksomhed grundlagt af Chantha Thoenun. Chanthas mor døde da han var 4 år gammel, og hans far blev dræbt af De Røde Khmerer da han var 8, hvorefter Chantha måtte flytte ind hos sine bedsteforældre.

Da Chantha er 12 år gammel kommer han med støtte fra en lokal NGO i lære som smykkesmed i Pusat-provinsen. Efter at have færdiggjort sin uddannelse arbejder Chantha i over 10 år for en NGO med smykkedesign og smykkefremstilling, indtil han i 2011 starter sit eget firma, Angkor Bullet Jewellery sammen med sin hustru Thearny Kol. Angkor Bullet Jewellery arbejder med et team af smykkesmede, der primært arbejder hjemmefra, og sammen forvandler de gamle patronhylstre fra De Røde Khmerers tid til de smukkeste smykker.

Chantha fortæller mig sin historie uden den mindste bitterhed i stemmen. De stjal hans familie og hans barndom, men i stedet for at lade had og bebrejdelse fylde sindet, har Chantha valgt at fokusere på hvad der kan gøres for at forhindre at historien gentager sig selv, og hans håb er at smykkerne fra Angkor Bullet Jewellery kan minde os om, at vi ikke må lade noget så forfærdeligt ske igen.

Angkor Bullet Jewellery beskæftiger primært folk fra provinsen uden uddannelse. Det er folk, som ellers ville have svært ved at finde et job, men hos Angkor Bullet Jewellery lærer de at lave smykker, og de får en fair løn for deres arbejde. Muligheden for at arbejde hjemmefra gør at enlige mødre og hjemmegående husmødre også kan komme i beskæftigelse. I videoen nedenfor besøger jeg Chantha i smykkeværkstedet, og han fortæller mig om sit liv og de begivenheder der gjorde, at han besluttede sig for at starte Angkor Bullet Jewellery

Nogle ord fra Chantha – Designer og founder

Jeg anvender gamle patronhylstre og bombehylstre i mine designs, da jeg vil vise verden hvad vi khmerer (cambodianere) har måtte gå igennem i en fortid, der ikke ligger særligt langt tilbage. Jeg ser det som et statement for mit land og for hvad khmer-folket kan afstedkomme, og det er håbet, der udspringer fra de tragiske omstændigheder, der inspirerer mine designs. At forvandle noget, der blev anvendt til at dræbe millioner af mennesker med, til noget smukt, der symboliserer håb, styrke og udholdenhed! Fra krig til fred.


LAD OS HOLDE KONTAKTEN!

Tilmeld dig Mitzie Mees nyhedsbrev og få en mail med rejseinspiration, opskrifter og andet godt hver søndag. Du får også 10% rabat, når du shopper i Mitzie Mee Shop.*

* Gælder kun så længe du er tilmeldt nyhedsbrevet. Kan ikke anvendes sammen med andre rabatkoder. Rabatten gælder ikke fragtomkostninger.

Jeg spammer ikke! Læs min privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

LAD OS HOLDE KONTAKTEN!

Tilmeld dig Mitzie Mees nyhedsbrev og få en mail med rejseinspiration, opskrifter og andet godt hver søndag. Du får også 10% rabat, når du shopper hos Mitzie Mee Shop.*

* Gælder kun så længe du er tilmeldt nyhedsbrevet. Kan ikke anvendes sammen med andre rabatkoder. Rabatten gælder ikke fragtomkostninger.

Jeg spammer ikke! Læs min privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Reklame – Book dit hotel i Phnom Penh her:

Phnom Penh

Reklame

Powered by 12Go system
Sanne Møller, Mitzie Mee

Mitzie Mee Shop - Koreansk Hudpleje

Jeg har altid været interesseret i makeup og hudpleje, og da jeg ofte besøger Korea, fik jeg tidligt øjnene op for K-Beauty. Sydkorea har satset rigtig meget på forskning og generelt været gode til at støtte de koreanske beauty brands, og landet er i dag helt fremme i feltet indenfor hudpleje og skønhedsprodukter.

Her i Mitzie Mee Shop finder I et nøje udvalgt sortiment af produkter. Jeg er uddannet læge, så jeg har en god basis for at kunne evaluere de forskellige ingredienser og virkningsmekanismer, og jeg anbefaler kun produkter, som jeg selv har prøvet og kan stå inde for.

Har du spørgsmål til produkter eller ingredienser? Send mig en mail på: beauty@mitziemee.dk 

Interesseret i Sydkorea? Så finder du min blog om Sydkorea her >>

Koreansk Hudpleje