Guide til Vegetariske og Veganske Restauranter i Phnom Penh

Vibe, only vegan restaurant in Phnom Penh

Hvor finder man god vegetarmad i Phnom Penh? Med tanke på al den friske frugt og grøntsager, der dyrkes i Cambodia, er der faktisk forbavsende få 100% plantebaserede restauranter i Phnom Penh. Mange af de internationale restauranter, der er populære blandt expats og turister, har dog ofte et par vegetariske eller veganske retter på menuen, men sund, økologisk, plantebaseret mad betragtes stadig som en luksus, hvilket afspejles i prisen. Her er nogle af vores favoritter hvad angår vegetarisk og vegansk mad i Phnom Penh. Bemærk venligst, at bortset from Sacred lotus og Bong Bonlai, er ingen af nedenstående restauranter 100% plantebaserede.

Farm to Table, Phnom Penh vegetarian food
Green Bowl på Farm to Table

Farm to Table

$$$

Farm to Table er en rigtig hyggelig restaurant i BKK1. Man sidder udenfor i den lille have, hvor der også går kyllinger omkring, så hunde er af gode grunde ikke velkomne i restauranten:) Deres jackfruit sandwich er helt fænomenal, men vi kan også anbefale deres Green Bowl, som er en af de bedste retter på menuen.

Mit blogindlæg om Farm to Table

Farm to Table, 16 Street #360, BKK1, Phnom Penh

Vegetarian Restaurant in Phnom Penh
Svampenudler på Vegetarian Restaurant

Vegetarian Restaurant

Virkelig god restaurant, der bruger svampe i stedet for kød. Deres nudelsuppe med svampe er en gammel favorit, men nudlerne uden suppe er også rigtig gode. Restauranten er populær blandt de unge i nabolaget, og til frokost er der godt fyldt op, så man nogle gange må vente på at der bliver et bord ledigt.

Læs blogindlægget om Vegetarian Restaurant

Vegetarian Restaurant across the street from The Plantation Urban resort & Spa, Phnom Penh

Backyard Cafe, vegetarian food in Phnom Penh
Backyard Cafe

Backyard Cafe

$$$

Backyard Cafe er et rigtig godt sted, hvis man vil have lækker, sund mad.Restauranten er ikke helt plantebaseret, men de fleste af retterne på menuen er uden kød, og tilberedt med lokale, økologiske ingredienser. Der er flere forskellige filialer af Backyard rundt omkring i byen, men den på Street 246 plejer at være mest velbesøgt.

Hvad skal man bestille? En af deres bowls og en koldpresset juice.

Bedst for: Alle dagens måltider.

Backyard Cafe, 11B Street 246, Phnom Penh

Hvor finder man god vegansk mad og vegetarmad i Phnom Penh?

Surn Yi – Vegetarian Restaurant

$

Surn Yi er en populær vegetarisk restaurant beliggende lige overfor Plantation Hotel på Street 184. Den billige, vegetariske menu er mange sider og lang og har over 400 fristende retter tilberedte uden løg og hvidløg. Nogle af retterne indeholder æg, og priserne starter ved 1,25$ for suppe og 2,50$ for hovedretter. Maden serveres med gratis grøn te. Restauranten er populær blandt yngre lokale og der er travlt omkring frokosttid, hvor der godt kan være kø for at få et bord. Surn Yi ligger lige ved siden af Vegetarian Restaurant som er omtalt tidligere i dette indlæg.

Hvad skal man bestille? Stegte svampe med suppe og ris

Bedst for: Frokost

Surn Yi Vegetarian Restaurant, #15, Street 184 (opposite Plantation Hotel), Tel: +855 16 664 666

Eleven One, vegetarian food in phnom Penh
Tofu – og svampeamok på Eleven One

Eleven One

Der er to Eleven One i Phnom Penh: En ved Russian Market og en i BKK 1, og begge er rigtig gode og så ens i layout og atmosfære at jeg har svært ved at skelne mellem dem. Eleven One har en zero-plastic policy, så sugerørene er lavet af bambus og al emballage er miljøvenlig. Mange mennesker tager på Eleven One (ved Russian Market) for at spise pizza, men vi synes de lokale retter på menuen er bedre, som fx deres vegetariske version af amok (en klassisk Khmer-ret).  Eleven One ved Russian Market ligger lige ved siden af Crumbs (lækkert bageri) og man finder friskbagte cookies og kager fra Crumbs på Eleven Ones menu.

Russian Market: Eleven One, #37 Street 123 (corner of 460), Tuol Tom Poung, Phnom Penh

BKK 1: Eleven One, #20, Street 334 (between st.51 & st.57), Phnom Penh

Bong Bonlai Vegan Restaurant

Bong Bonlai Vegan Restaurant

$$

Bong Bonlai Vegan Restaurant er en 100% vegansk restaurant beliggende i en hyggelig gårdhave. Maden er rigtig god og noget billigere end hos rivalerne på Phnom Penhs spirende veganske restaurantscene. Udvalget af desserter er ret begrænset, men man kan altid bestille en af deres lækre smoothies (2,50$ og op), hvis man har lyst til noget sødt. Hovedretter koster omkring 5$. Bong Bonlai ligger i forbindelse med YK Art House Hotel, som er et boutique hotel med tilhørende galleri og bibliotek.

Bong Bonlai Vegan Restaurant, 13a, Street 830, Phnom Penh, Tel: +855 70 740 051, open Tue-Sun 7:30am – 5pm

Hvor finder man god vegansk mad og vegetarmad i Phnom Penh?

Sacred Lotus

$$

Sacred Lotus dukkede for nylig op på radaren, og efter at have været forbi var vi enige om, at restauranten selvfølgelig skulle med i denne guide.Menuen er strikt vegansk, og man finder både plantebaserede udgaver af mange af de traditionelle khmer-retter, men også international mad som fx. veganske nachos, og portionerne er store.

Sacred Lotus, 127C EO, St 440, Phnom Penh

LAD OS HOLDE KONTAKTEN!

Tilmeld dig Mitzie Mees nyhedsbrev og få en mail med rejseinspiration, opskrifter og nyt fra shoppen hver søndag.

Jeg spammer ikke! Læs min privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

LAD OS HOLDE KONTAKTEN!

Tilmeld dig Mitzie Mees nyhedsbrev og få en mail med rejseinspiration, opskrifter og nyt fra shoppen hver søndag.

Jeg spammer ikke! Læs min privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Phnom Penh