Fri fragt i Danmark ved bestillinger over 300kr. Ellers koster fragt 30 kr.

Phnom Penh: Lok Lak på FBC Gallery Restaurant

Lok Lak, mad i Cambodia, FBC Gallery restaurant i Phnom Penh

Lok Lak er virkelig en fantastisk ret. Kødet (for det meste oksekød) er marineret i en lækker tomatbaseret marinade og lynstegt, så det beholder både saft og kraft. Det serveres på en tallerken med salatblade, tomater, agurk og løg, og meningen er, at man så kan lave sine egne ruller af salatbladene, som man fylder med oksekød og grøntsager, og dypper i en sauce bestående af sort peber, limejuice og salt.

Lok Lak er egentlig fra Vietnam og retten blev først en integreret del af det cambodianske køkken for omkring 50 år siden, men Lok Lak er så populær blandt både lokale og turister, at mange fejlagtigt tror, at retten har meget dybere rødder i Cambodias kulinariske historie.   

De fleste steder får man et spejlæg oven på sin Lok Lak, og nogle restauranter tilbyder også, at man kan få Lok Lak med pommes frites som tilbehør. Det er en ret som er let at holde af, for de forskellige krydderier og det saftige oksekød er bare enormt lækkert sammen.

Den Lok Lak i kan se på billederne, er fra FBC (Food and Beverage Center) Gallery Restaurant, som blev startet tilbage i 2006 og tilbyder unge mennesker fra fattige kår uddannelse indenfor restaurantionsbranchen. Jeg havde ikke hørt om FBC, før jeg tilfældigvis kom forbi, og da jeg gjorde lidt research i forbindelse med dette blogindlæg, var det næsten umuligt at finde mere information om restauranten.

Sammenlignet med Friends, som er en anden restaurant her i Phnom Penh med et lignende koncept, så er FBC stort set usynlige online. Det eneste der dukker op, når man søger på Google, er en lille håndfuld Tripadvisor-anbefalinger og en Facebook-side (på cambodiansk). Restauranten var da også næsten tom, da jeg var forbi, og det er rigtig synd, for det er en god restaurant med et godt formål, så jeg håber, at jeg med dette indlæg kan få flere til at kigge forbi.   

FBC Gallery Restaurant, House 72 St 334, BKK1, Phnom Penh 12302

LAD OS HOLDE KONTAKTEN!

Tilmeld dig Mitzie Mees nyhedsbrev og få en mail med rejseinspiration, opskrifter og andet godt hver søndag. Du får også 10% rabat, når du shopper i Mitzie Mee Shop.*

* Gælder kun så længe du er tilmeldt nyhedsbrevet. Kan ikke anvendes sammen med andre rabatkoder. Rabatten gælder ikke fragtomkostninger.

Jeg spammer ikke! Læs min privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

LAD OS HOLDE KONTAKTEN!

Tilmeld dig Mitzie Mees nyhedsbrev og få en mail med rejseinspiration, opskrifter og andet godt hver søndag. Du får også 10% rabat, når du shopper hos Mitzie Mee Shop.*

* Gælder kun så længe du er tilmeldt nyhedsbrevet. Kan ikke anvendes sammen med andre rabatkoder. Rabatten gælder ikke fragtomkostninger.

Jeg spammer ikke! Læs min privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Reklame – Book dit hotel i Phnom Penh her:

Phnom Penh

Reklame

Powered by 12Go system
Sanne Møller, Mitzie Mee

Mitzie Mee Shop - Koreansk Hudpleje

Jeg har altid været interesseret i makeup og hudpleje, og da jeg ofte besøger Korea, fik jeg tidligt øjnene op for K-Beauty. Sydkorea har satset rigtig meget på forskning og generelt været gode til at støtte de koreanske beauty brands, og landet er i dag helt fremme i feltet indenfor hudpleje og skønhedsprodukter.

Her i Mitzie Mee Shop finder I et nøje udvalgt sortiment af produkter. Jeg er uddannet læge, så jeg har en god basis for at kunne evaluere de forskellige ingredienser og virkningsmekanismer, og jeg anbefaler kun produkter, som jeg selv har prøvet og kan stå inde for.

Har du spørgsmål til produkter eller ingredienser? Send mig en mail på: beauty@mitziemee.dk 

Interesseret i Sydkorea? Så finder du min blog om Sydkorea her >>

Koreansk Hudpleje