Phnom Penh Street Food: Vagtelæg – Hårdkogt og Balut

Har du prøvet at spise vagtelæg? Disse kære små æg er en almindelig cambodjansk snack og fås i to forskellige typer; hårdkogte og balut vagtelæg. Jeg kan lide begge måder, så jeg anbefaler, at du prøver begge dele. Æggene er tilgængelige i hele byen, og sælgerne bærer normalt æggene i en stor kurv. Det er en god snack at gnaske på og også billig. 10 æg koster normalt omkring 3500 riels, hvilket er mindre end $1.  Hårdkogte vagtelæg er præcis som de lyder - kogte æg. Vagtelæggene er mindre i størrelse i forhold til almindelige kyllingæg, men smagen er lignende. Balut vagtelæg er derimod meget forskellige :)  Balut-æg er befrugtede vagtelæg, der er inkuberet i flere dage. Resultatet er en delvis udviklet embryo, som er kogt og spist direkte fra skallen. Lad dig ikke intimidere af tanken om at spise en delvist udviklet embryo - det er faktisk en meget velsmagende og eftertragtet snack. Teksturen er blød og cremet, og smagen er som et almindeligt æg, men med en smule kylling.  Den bedste måde at nyde balut-æg på er at dyppe dem i en blanding af peber og salt, drysset med limejuice. Dette forbedrer smagen og giver den en rig, krydret smag, der vil efterlade dig med lyst til mere. Uanset om du foretrækker hårdkogte eller balut vagtelæg, er begge lækre og et must-try for enhver, der leder efter noget nyt og unikt.

Har du smagt vagtelæg? De små søde æg er en almindelig snack i Cambodia og fås i to udgaver; hårdkogte og balut. Jeg kan rigtig godt lide begge slags, så jeg tænkte, jeg skulle fortælle lidt om dem begge, og hvem ved? Måske bliver de din nye yndlingssnack?

Det er ikke svært at finde vagtelæg i Phnom Penh, hvor sælgerne typisk bærer æggene omkring i en stor kurv. Det er en god snack, hvis man har lyst til noget hurtigt at gnaske på, og så er æggene også billige. 10 æg koster normalt omkring 3500 riels, hvilket er mindre end 1$.

Hårdkogte vagtelæg er præcis som navnet antyder, hårdkogte vagtelæg. Vagtelæggene er mindre end hønseæg og har en spættet, brunlig skal, men selve ægget smager ligesom hønseæg, bare i miniformat. Balut vagtelæg er derimod noget anderledes.. 🙂

Balut-æg er nemlig befrugtede vagtelæg, der er inkuberet i flere dage, og resultatet er et delvis udviklet foster inde i ægget. Man koger balut-æggene og spiser dem direkte fra skallen, men du skal ikke lade dig skræmme af tanken om at spise et delvist udviklet foster, for det smager rigtig godt, og det er en rigtig delikatesse her i Cambodia. Konsistensen er blød og cremet, og smagen er lidt som et almindeligt æg, med lidt kyllingsmag oveni. Balutæg smager bedst, hvis man dypper dem i en blanding af peber og salt, og drypper dem med lidt limejuice.

Uanset om du foretrækker dine vagtelæg hårdkogte eller balut, så er begge slags virkelig lækkert og helt sikkert noget, du skal prøve, hvis du vil smage noget unikt og meget traditionelt under dit besøg i Cambodia.

LAD OS HOLDE KONTAKTEN!

Tilmeld dig Mitzie Mees nyhedsbrev og få en mail med rejseinspiration, opskrifter og nyt fra shoppen hver søndag.

Jeg spammer ikke! Læs min privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

LAD OS HOLDE KONTAKTEN!

Tilmeld dig Mitzie Mees nyhedsbrev og få en mail med rejseinspiration, opskrifter og nyt fra shoppen hver søndag.

Jeg spammer ikke! Læs min privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Phnom Penh