Sprødstegt fisk med ingefær og fermenterede sojabønner (Trey Chien Chuon) er en traditionel ret fra Cambodia. De fermenterede sojabønner giver en aromatisk, salt smag, som passer rigtig godt sammen med det kick, den friske ingefær giver. Du burde kunne finde de fleste af ingredienserne i dit lokale supermarked, men de fermenterede sojabønner og evt. også tempura mel, skal du muligvis forbi et asiatisk supermarked for at få fat i.
Fisken som Linda anvender i denne opskrift, er en hvid ferskvandsfisk, der skæres i små stykker og steges, indtil stykkerne er sprøde og gyldne. Retten serveres normalt som en del af et måltid, sammen med en suppe som fx. Ngam Ngov (suppe med saltsyltet lime), ris og en sauce med hvidløg og chili.
Opskrift og noter: Linda Meas, Meas Family Homestay
Linda Meas driver Meas Family Homestay, samt de sociale virksomheder Weavers Project og Taeko i Takeo, Cambodia.
Ingefær: Hvis du ikke har et juliennejern, kan du skære ingefæren i små strimler med en almindelig køkkenkniv.
Fisk: I videoen tilbereder Linda en lokalt fanget ferskvandsfisk, men du kan anvende de fleste slags hvidfisk. Hvis du bruger en mindre fisk, kan den steges hel, men er der tale om en større fisk som den i videoen, skal den skæres i mindre stykker. Linda panerer fisken i en lille smule tempuramel, men det skal være meget lidt og skal helst ikke kunne smages. Melet tilsættes kun for at undgå, at fisken ikke klistrer fast til panden og for at sikre, at fiskestykkerne ikke smuldrer og går i stykker.
Fermenterede sojabønner: Det skulle gå at finde fermenterede sojabønner i asiatiske supermarkeder eller online. Linda bruger mærket “UFC Salted Soybean” i videoen. Hvis sojabønnerne er i en flaske med meget salt lage, kan du skylle sojabønnerne inden du tilsætter dem, da smagen ellers kan blive for salt.