Cambodia: Meas Family Homestay i Takeo

Cambodia: Meas Family Homestay i Takeo

I udkanten af en lille landsby i Takeo ligger Meas Family Homestay, som er det ældste homestay i Cambodia. Siden 1999 har venner og gæster kunne kigge forbi og få et indblik i landsbylivet i Takeo-provinsen. Meas Homestay drives af Linda Meas, som også er en af iværksætterne bag Weavers Project, der laver flotte. håndvævede boligtekstiler.

Det var det håndvævede bomuld, som i første omgang bragte mig til Meas Family Homestay, da jeg blev inviteret ned for at se, hvordan arbejdet med viskestykkerne gik. Siden har jeg været tilbage flere gange for at hilse på og nyde den fred og ro, der er dernede.

Det er utroligt så godt man sover, når der ikke er noget baggrundsstøj. Om morgenen bliver man vækket af hanegal og fuglesang, og selvom hanen står tidligt op, så er det nok en af de allerbedste måder, man kan vågne på. Morgenmaden serveres tidligt, så man kan komme i gang med dagens arbejde, og er man heldig er der french toast på menuen (Linda laver verdens bedste french toast). Alle måltider indgår i prisen, og maden tilberedes i det åbne køkken. Har man lyst, må man gerne være med til at lave maden og lære sig lidt om det cambodianske køkken undervejs.

I løbet af dagen kan man deltage i nogle af aktiviteterne på stedet. Der bliver arrangeret forskellige workshops, hvor man kan lære sig at lave sæbe og forskellig slags håndarbejde, eller tage et madlavningskursus. Man kan også besøge væverne i det udendørs værksted og se, hvordan bomuldsgarn forvandles til de flotteste mønstre. De gange jeg har været der, har jeg holdt mig i nærheden af landsbyen, men der er flere templer i nærheden, samt andre seværdigheder, som man kan cykle til.

Om aftenen bliver der lavet lækker khmer-mad i det udendørs køkken, og når maden er klar, samles alle generationer omkring bordene, og der bliver snakket om, hvad man har oplevet i løbet af dagen.

Det er en helt unik måde at opleve autentisk landsbyliv i Cambodia og kommer man fra Phnom Penh, er et ophold hos familien Meas en kærkommen pause fra byens larm og stress. Kom ned i gear, spis noget god mad og lær dig noget nyt.

Godt at vide

Man kan booke Meas Family Homestay ved at sende en email til mshomestay@gmail.com.  Der er ikke nogen offentlig transport mellem Phnom Penh og Meas Family Homestay, men de er behjælpelige med at arrangere transport (koster omkring 40USD/vej).

Der er gratis wi-fi i fællesarealerne, men er det meget vigtigt for dig at være online hele tiden, kan det anbefales at købe et data-simkort, før du tager afsted.

Morgenmad, frokost og aftensmad er inkluderet i opholdet.

Der er ikke noget fast skema for aktiviteterne. Hvis der er noget specielt, du gerne vil prøve, så skriv i forvejen og se, om det kan arrangeres mens du er der.

Der er kun koldt vand (og kolde bade), men vandet er lunkent det meste af tiden, og dejligt forfriskende i varmen, så det skal du ikke lade dig skræmme af.

Der er et lokalt marked 5-10 minutter med tuk-tuk fra Meas Family Homestay. Det er et rigtig livligt sted med masser af god mad og shopping (mest husholdningsting). Det er bedst at besøge markedet om morgenen, og Linda kan hjælpe med at booke en tuk-tuk, der venter på dig mens du besøger markedet og kører dig tilbage til Meas Family Homestay igen.

LAD OS HOLDE KONTAKTEN!

Tilmeld dig Mitzie Mees nyhedsbrev og få en mail med rejseinspiration, opskrifter og nyt fra shoppen hver søndag.

Jeg spammer ikke! Læs min privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

LAD OS HOLDE KONTAKTEN!

Tilmeld dig Mitzie Mees nyhedsbrev og få en mail med rejseinspiration, opskrifter og nyt fra shoppen hver søndag.

Jeg spammer ikke! Læs min privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Phnom Penh