
Istiden er over os, og der er ikke meget der slår en gammeldags isvaffel med guf. Guf er nemt at lave, og jeg har i lang tid tænkt, at jeg skulle dele min opskrift med jer. Fik mig endelig taget sammen forleden, så her er den:
Guf (3-4 portioner)
60g pasteuriserede æggehvider (4 spsk)
1dl sukker
½ dl vand
2 spsk agavesirup
Valgfrit: En af følgende: 5 hindbær/3 moste jordbær/1 spsk kirsebærsirup/1spsk jordbærsyltetøj
Varm sukker, vand og sirup op i en lille gryde indtil sukkeret er helt opløst og man har en gennemsigtig lage.
Pisk æggehviderne stive og tilsæt sukkerlagen i en tynd stråle. Fortsæt med at piske (det kan godt tage lang tid) indtil massen er blevet til flot blank guf.
Vil man have guf med smag, kan man tilsætte lidt jordbærsyltetæj eller friske bær. Jeg har også prøvet at tilsætte noget af det franske frugtsirup man kan lave saft af, og det fungerer også fint. Vil man have helt pink guf lige som det man får i iskiosken, skal man tilsætte et par dråber frugtfarve.
PS: Jeg har lavet guf så mange gange at jeg mente det sad på rygraden, men min første portion guf denne summer mindede mere om dalgonaskum, for jeg glemte at tilsætte vand til min sukkerlage. Det smagte lidt af brændte mandler, og var faktisk rigtig godt sammen med is af den mere voksne slags som fx. is med kaffesmag og nødder.