Opskrift: Trines fantastiske blåmuslinger i fløde og hvidvin

Opskrift: Trines fantastiske muslinger - Moules Frites

Trine laver sin helt egen version af moule marinières, og hendes muslinger er så gode, at jeg helt er holdt op med at bestille muslinger på restauranter, da de aldrig når op på niveau med Trines. Trines hemmelige ingrediens er oksebouillon, som hun synes passer rigtig godt til muslingesmagen, og jeg kan kun give hende ret.

Trines suppe er noget kraftigere end i de fleste andre moules marinières-opskrifter, for hvor mange andre opskrifter blot kræver at man damper muslingerne kortvarigt i hvidvin, får vinen i Trines muslingeopskrift lov til at koge ind sammen med de andre ingredienser til en lækker, cremet suppe.

Sådan renser du blåmuslinger

Før du kan anvende muslingerne skal de renses og skylles grundigt for at fjerne sand og andre urenheder. Køber du opdrættede muslinger er meget af arbejdet dog allerede gjort, så du kan gå hurtigere gennem de forskellige momenter nedenfor.

Først skal du inspicere muslingerne og fjerne dem, der allerede er åbne eller gået i stykker. Hvis muslingerne ikke lukker sig, når du banker dem let mod køkkenbordet, så er de desværre døde og skal smides ud.

Dernæst skal du fjerne skægget, der sidder fast på den ene ende af muslingen. Dette kan gøres ved at tage fat i skægget og trække det mod muslingens åbning.

Nu skal muslingerne skylles i koldt vand i ca. 20 minutter i en sigte eller en stor skål. Dette hjælper med at fjerne sand og urenheder fra muslingernes overflade. Gentag eventuelt skylningen indtil skyllevandet ikke er grumset længere.

Når muslingerne koges eller dampes, åbner de sig igen. De muslinger der ikke har åbnet sig, skal kasseres, da det ikke er til at vide, om de var døde inden de blev kogt.

Opskrift: Trines fantastiske blåmuslinger – Moules Marinières

Recipe by Søster T – Trine Course: Middag, SuppeCuisine: Danmark
Portioner

2-3

portioner

Trines suppe er noget kraftigere end i de fleste andre moules marinières-opskrifter, for hvor mange andre opskrifter blot kræver at man damper muslingerne kortvarigt i hvidvin, får vinen i Trines muslingeopskrift lov til at koge ind sammen med de andre ingredienser til en lækker, cremet suppe.

Ingredienser

  • 2 kg 2 blåmuslinger

  • 1 1 citron ( ½ i skiver til suppen + citronsaft fra den anden halvdel)

  • 1 bundt 1 dild

  • 1 1 fennikel

  • 2 terninger 2 oksebouillon

  • 2 2 porrer

  • 1 1 pastinak

  • 1 1 stor gulerod (eller 2 små)

  • 2 2 solohvidløg (store rundehvidløg) eller 4-5 fed

  • 1 flaske 1 hvidvin

  • ½ liter ½ piskefløde

  • salt og peber efter smag

Sådan gør du

  • Rens blåmuslingerne grundigt og smid de døde ud.
  • Skær halvdelen af citronen i skiver. Skær alle grøntsagerne i små tern og riv eller pres hvidløget.
  • Varm lidt smør i gryden indtil det bruser. Svits citron, hvidløg, dild og toppen af fenniklen i en stor gryde i nogle minutter så smagen rigtig kan komme ud.
  • Tilsæt hvidvin og bring det i kog. Skru ned for varmen og lad det simre i nogle minutter.
  • Tilsæt oksebouillon og lad det simre. Rør rundt så bouillonterningerne opløses helt. Smag til med salt og peber.
  • Tilsæt grøntsagerne og lad suppen simre under låg i 45-60 minutter.
  • Fisk citronerne op af suppen og bring det hele i kog ved middelhøj-høj varme.
  • Tilsæt piskefløden og vent på at suppen koger igen. Smag til med salt, peber og citronsaft.
  • Tilsæt muslingerne og dæk gryden med et låg så du er sikker på at muslingerne bliver dampet godt.
  • Muslingerne er færdige, når de åbner sig. Kassér dem, der stadigvæk er lukkede efter dampningen.
  • Servér muslingerne med et stykke godt brød at dyppe i suppen, og pommes frites med aioli ved siden af.

Opskrift-video

Mitzie Mee Shop

LAD OS HOLDE KONTAKTEN!

Tilmeld dig Mitzie Mees nyhedsbrev og få en mail med rejseinspiration, opskrifter og nyt fra shoppen hver søndag.

Jeg spammer ikke! Læs min privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

LAD OS HOLDE KONTAKTEN!

Tilmeld dig Mitzie Mees nyhedsbrev og få en mail med rejseinspiration, opskrifter og nyt fra shoppen hver søndag.

Jeg spammer ikke! Læs min privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Opskrifter

Mitzie Mee Shop