Trine laver sin helt egen version af moule marinières, og hendes muslinger er så gode, at jeg helt er holdt op med at bestille muslinger på restauranter, da de aldrig når op på niveau med Trines. Trines hemmelige ingrediens er oksebouillon, som hun synes passer rigtig godt til muslingesmagen, og jeg kan kun give hende ret.
Trines suppe er noget kraftigere end i de fleste andre moules marinières-opskrifter, for hvor mange andre opskrifter blot kræver at man damper muslingerne kortvarigt i hvidvin, får vinen i Trines muslingeopskrift lov til at koge ind sammen med de andre ingredienser til en lækker, cremet suppe.
Sådan renser du blåmuslinger
Før du kan anvende muslingerne skal de renses og skylles grundigt for at fjerne sand og andre urenheder. Køber du opdrættede muslinger er meget af arbejdet dog allerede gjort, så du kan gå hurtigere gennem de forskellige momenter nedenfor.
Først skal du inspicere muslingerne og fjerne dem, der allerede er åbne eller gået i stykker. Hvis muslingerne ikke lukker sig, når du banker dem let mod køkkenbordet, så er de desværre døde og skal smides ud.
Dernæst skal du fjerne skægget, der sidder fast på den ene ende af muslingen. Dette kan gøres ved at tage fat i skægget og trække det mod muslingens åbning.
Nu skal muslingerne skylles i koldt vand i ca. 20 minutter i en sigte eller en stor skål. Dette hjælper med at fjerne sand og urenheder fra muslingernes overflade. Gentag eventuelt skylningen indtil skyllevandet ikke er grumset længere.
Når muslingerne koges eller dampes, åbner de sig igen. De muslinger der ikke har åbnet sig, skal kasseres, da det ikke er til at vide, om de var døde inden de blev kogt.