Fri fragt i Danmark ved bestillinger over 300kr. Ellers koster fragt 30 kr.

Opskrift: Iste med brus – Fersken og hindbær

Opskrift - Iste med brus, fersken og hindbær

Den her iste er bare skøn på en varm sommerdag, og danskvandet gør den endnu mere forfriskende. Der er masser af lækker frugt og bær i teen, så den kan med fordel serveres med en lang teske, så man kan få det hele med. Du kan lave teen dagen inden og lad den køle af i køleskabet over natten, men hvis du bare må have din iste her og nu, kan du også lave en stærk kande te, som du køler ned med isterninger. Du skal dog være opmærksom på, at isterningerne fortynder teen og gør smagen mindre intens.

Man kan bruge alle slags sort te, grøn te eller hvid te, men jeg synes det bliver bedst med te, der enten allerede har lidt frugtsmag, eller som er ret milde i smagen, sm fx. en god hvid te. Det ser rigtig flot ud, hvis isteen serveres i et stort syltetøjsglas (1L) eller en glaskande.

Opskrift: Iste med brus – Fersken og hindbær

Recipe by Mitzie Mee – Sanne Course: Iste
Portioner

1

stort glas (1L) + 2 refills

Den her iste er bare skøn på en varm sommerdag, og danskvandet gør den endnu mere forfriskende. Der er masser af lækker frugt og bær i teen, så den kan med fordel serveres med en lang teske, så man kan få det hele med. Du kan lave teen dagen inden og lad den køle af i køleskabet over natten, men hvis du bare må have din iste her og nu, kan du også lave en stærk kande te, som du køler ned med isterninger. Du skal dog være opmærksom på, at isterningerne fortynder teen og gør smagen mindre intens.

Ingredienser

  • 1 L 1 kold te

  • 1-2 spsk 1-2 honing eller sukker (kan udelades)

  • 6-8 6-8 hindbær

  • 1 L 1 Danskvand (vand med brus)

Sådan gør du

  • Bryg en kande (1L) af din yndlingste. Lad teen trække indtil den er så stærk som mulig, men inden den bliver for bitter. For sort te, vil 10 minutter typisk være nok, og for urtete lidt længere.
  • Tilsæt honning eller sukker (kan udelades) til den varme te. Lav teen noget sødere end du normalt ville, da den bliver fortyndet af alle de andre ingredienser. Rør godt rundt, så honningen/sukkeret er ordentligt opløst.
  • Lad teen køle af i køleskabet over natten (eller køl med isterninger, hvis du har travlt).
  • Skær 3/4 af ferskenen i små tern. Skær den sidste 1/4 i papirstynde skiver, som skal bruges til dekoration.
  • Hak hindbærrene groft.
  • Klister de tynde ferskenskive på indersiden af glasset.
  • Fyld 1/3 af glasset med isterninger.
  • Tilsæt ferskentern og hindbær.
  • Fyld halvdelen af resten af glasset med te
  • Top op med danskvand.

Opskrift-video

Noter

  • Efter at man har tilsat alle de andre ingredienser, er der plads til ca. 1/3 af teen, så de resterende 2/3 er til de refills, som du helt sikkert har lyst til.

LAD OS HOLDE KONTAKTEN!

Tilmeld dig Mitzie Mees nyhedsbrev og få en mail med rejseinspiration, opskrifter og andet godt hver søndag. Du får også 10% rabat, når du shopper i Mitzie Mee Shop.*

* Gælder kun så længe du er tilmeldt nyhedsbrevet. Kan ikke anvendes sammen med andre rabatkoder. Rabatten gælder ikke fragtomkostninger.

Jeg spammer ikke! Læs min privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

LAD OS HOLDE KONTAKTEN!

Tilmeld dig Mitzie Mees nyhedsbrev og få en mail med rejseinspiration, opskrifter og andet godt hver søndag. Du får også 10% rabat, når du shopper hos Mitzie Mee Shop.*

* Gælder kun så længe du er tilmeldt nyhedsbrevet. Kan ikke anvendes sammen med andre rabatkoder. Rabatten gælder ikke fragtomkostninger.

Jeg spammer ikke! Læs min privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Opskrifter

  • Opskrift: Mirabellemarmelade

    by Sanne

    Lige nu er det højsæson for mirabeller, og herude på landet i Jylland vrimler der med mirabeller langs vejene og i de vilde hegn, der deler markerne. Jeg gik derfor …

  • Her forleden kom jeg til at tænke på, hvornår det egentlig var, at hyldeblomsterne gjorde deres indtog i danske sommerdrikke? Jeg kan ikke huske hyldeblomstsaft fra min barndom men til …