Opskrift: Iste med brus – Fersken og hindbær

Opskrift - Iste med brus, fersken og hindbær

Den her iste er bare skøn på en varm sommerdag, og danskvandet gør den endnu mere forfriskende. Der er masser af lækker frugt og bær i teen, så den kan med fordel serveres med en lang teske, så man kan få det hele med. Du kan lave teen dagen inden og lad den køle af i køleskabet over natten, men hvis du bare må have din iste her og nu, kan du også lave en stærk kande te, som du køler ned med isterninger. Du skal dog være opmærksom på, at isterningerne fortynder teen og gør smagen mindre intens.

Man kan bruge alle slags sort te, grøn te eller hvid te, men jeg synes det bliver bedst med te, der enten allerede har lidt frugtsmag, eller som er ret milde i smagen, sm fx. en god hvid te. Det ser rigtig flot ud, hvis isteen serveres i et stort syltetøjsglas (1L) eller en glaskande.

Opskrift: Iste med brus – Fersken og hindbær

Recipe by Mitzie Mee – Sanne Course: Iste
Portioner

1

stort glas (1L) + 2 refills

Den her iste er bare skøn på en varm sommerdag, og danskvandet gør den endnu mere forfriskende. Der er masser af lækker frugt og bær i teen, så den kan med fordel serveres med en lang teske, så man kan få det hele med. Du kan lave teen dagen inden og lad den køle af i køleskabet over natten, men hvis du bare må have din iste her og nu, kan du også lave en stærk kande te, som du køler ned med isterninger. Du skal dog være opmærksom på, at isterningerne fortynder teen og gør smagen mindre intens.

Ingredienser

  • 1 L 1 kold te

  • 1-2 spsk 1-2 honing eller sukker (kan udelades)

  • 6-8 6-8 hindbær

  • 1 L 1 Danskvand (vand med brus)

Sådan gør du

  • Bryg en kande (1L) af din yndlingste. Lad teen trække indtil den er så stærk som mulig, men inden den bliver for bitter. For sort te, vil 10 minutter typisk være nok, og for urtete lidt længere.
  • Tilsæt honning eller sukker (kan udelades) til den varme te. Lav teen noget sødere end du normalt ville, da den bliver fortyndet af alle de andre ingredienser. Rør godt rundt, så honningen/sukkeret er ordentligt opløst.
  • Lad teen køle af i køleskabet over natten (eller køl med isterninger, hvis du har travlt).
  • Skær 3/4 af ferskenen i små tern. Skær den sidste 1/4 i papirstynde skiver, som skal bruges til dekoration.
  • Hak hindbærrene groft.
  • Klister de tynde ferskenskive på indersiden af glasset.
  • Fyld 1/3 af glasset med isterninger.
  • Tilsæt ferskentern og hindbær.
  • Fyld halvdelen af resten af glasset med te
  • Top op med danskvand.

Opskrift-video

Noter

  • Efter at man har tilsat alle de andre ingredienser, er der plads til ca. 1/3 af teen, så de resterende 2/3 er til de refills, som du helt sikkert har lyst til.

Mitzie Mee Shop

LAD OS HOLDE KONTAKTEN!

Tilmeld dig Mitzie Mees nyhedsbrev og få en mail med rejseinspiration, opskrifter og nyt fra shoppen hver søndag.

Jeg spammer ikke! Læs min privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

LAD OS HOLDE KONTAKTEN!

Tilmeld dig Mitzie Mees nyhedsbrev og få en mail med rejseinspiration, opskrifter og nyt fra shoppen hver søndag.

Jeg spammer ikke! Læs min privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Opskrifter

  • Opskrift: Citrongræs-te

    by Mitzie Mee

    Denne citrongræs-te kan drikkes både varm og kold, og jeg har stadigvæk ikke besluttet mig for, hvilken version jeg bedst kan lide. Om vinteren er en kop varm citrongræs-te perfekt …

  • Opskrift: Brændte Mandler

    by Mitzie Mee

    Mine forældres søde nabo Katte laver nogle virkelig gode brændte mandler. De bliver flotte og blanke, og det er helt umuligt at stoppe med at spise dem, når man først …

  • Mangler du inspiration til hvad du skal lave til frokost? Denne ørredsalat er perfekt til rugbrødsmadderne eller sammen med et stykke godt knækbrød. Man kan også sagtens servere salaten pænt …

Mitzie Mee Shop