Home » Opskrift: Deviled eggs med ansjoser og tapenade

Opskrift: Deviled eggs med ansjoser og tapenade

by Sanne
Deviled Eggs with anchovy and tapenade, Hungry Bird Eats, Spread-mmms

Reklame – I samarbejde med Fair Fashionista, Spread-mms and Hungry Bird Eats

Efter at have været gemt og glemt i årtier er deviled eggs igen gået hen og blevet super trendy. Det synes jeg er rigtig godt, for deviled eggs er en af de ting, som jeg nok aldrig bliver træt af. Æggene er perfekte at have med til sammenskudsgilde, men de er også alle tiders som forret eller snack før middagen.

Min opskrift på deviled eggs er med ansjoser og oliventapenade, og den er en videreudvikling af Spread-mmms Scandalously Tasty Deviled Eggs opskrift. Jeg elsker ansjoser, og jeg er helt vild med måden de forstærker smagen af oliventapenade, men hvis ansjoser ikke lige er dig, kan du sagtens lave opskriften uden. Dog kan æggene i så fald godt behøve et lille drys salt og et par dråber citronsaft for at balancere smagen.

Ingredienser:

4 hårdkogte æg

3-4 ansjoser (finthakkede) til æggeblommeblandingen, 3-4 ansjoser (skåret i halve/tredjedele) til dekoration

4 spsk mayonnaise

2 spsk god oliventapenade (jeg bruger den fra Spread-mmms, men den kan man ikke fa i Danmark) plus 1-2 tsk til dekoration

Server med: Grove kiks (elsker dem fra Hungry Bird Eats men dem kan man ikke få i Danmark)

Sådan gør du:

Efter at æggene er kogt skal de køles af i koldt vand (gør dem lettere at pille)

Pil æggene og skær dem i halve på langs.

Fjern æggeblommerne forsigtigt og læg dem i en skål.

Mos æggeblommerne med en gaffel til du har en finkornet masse.

Tilsæt tapenade, mayonnaise og finthakkede ansjoser.

Nu skal æggeblommeblandingen tilbage i æggehviderne. Dette gøres lettest med en teske.

Æggene dekoreres med en lille klat tapenade og et ansjosstykke.

Man kan spise æggene umiddelbart efter servering, men de overlever også fint en dag eller to i køleskabet, hvis de er dækket ordentligt til.

Tips & Tricks:

For at undgå de grå-grønne ringe der nogle gange opstår rund om æggeblommen er det vigtigt at du ikke koger æggene for længe samt at du køler æggene hurtigt ned efter at have kogt dem.

You may also like

Leave a Comment