Opskrift på kammerjunkere til koldskål

Opskrift på kammerjunkere til koldskål

Ingen sommer uden koldskål, og ingen koldskål uden kammerjunkere. Har man først smagt hjemmebagte kammerjunkere, er det svært at gå tilbage til dem, man køber i butikkerne, for hjemmebagte kammerjunkere smager bare bedre.

Specielt de senere år har jeg set flere nye og fancy kammerjunkere, der ikke er skåret over og har alle mulige mærkelige former og smag. Denne opskrift er dog på gammeldags dobbeltbagte, overskårne kammerjunkere, for det er sådan kammerjunkere ser ud hjemme hos mig, og det tager altså ikke lang tid lige at tage kammerjunkerne ud af ovnen og skære dem over, inden man bager dem færdigt.

I finder opskriften på koldskål her >>

Noter

Laver man koldskål med citronsaft, kan man med fordel også dryppe lidt citronsaft i kammerjunkerne.

Man kan også tilsætte hakkede mandler, og spise kammerjunkerne som småkager til kaffen (smager lidt som italienske biscotti).

Det er vigtigt at bruge koldt smør direkte fra køleskabet, da varmt smør kan gøre dejen meget lind og svær at arbejde med.

Opskrift på kammerjunkere til koldskål

Recipe by Mitzie Mee – Sanne Course: Dessert, bagning
Antal

64-72

kammerjunkere

Ingredienser

  • 100 g 100 smør

  • 60 g 60 sukker

  • 2 tsk 2 vaniljesukker

  • 1 1 æg

  • 200 g 200 hvedemel

  • 1 tsk 1 bagepulver

  • ¾ dl ¾ mælk

Sådan gør du

  • Tænd for ovnen og forvarm til 200ºC mens du gør dejen klar.
  • I en skål rører/hakker man smør, sukker og vaniljesukker sammen til en ensartet blanding.
  • Tilsæt ægget og bland det godt med smørblandingen.
  • Si bagepulveret i melet i en anden skål.
  • Tilsæt mælk, mel og bagepulver til smørblandingen og saml dejen med hænderne. Dejen vil være lidt lind og klistret, så undgå at ælte den for meget. Det er nok bare at sørge for, at ingredienserne er godt blandet.
  • Del dejen i fire lige store portioner og form hver portion til en rulle.
  • Skær hver rulle ud i 8-10 stykker og rul hvert stykke til små kugler.
  • Placer kammerjunker-kuglerne på en bageplade med bagepapir, og sørg for, at der er god plads mellem kuglerne, da de vil hæve og flyde lidt ud under bagningen.
  • Bag kammerjunkerne ved 200º i den forvarmede ovn i ca. 7-8 minutter, eller indtil de er let gyldenbrune.
  • Tag kammerjunkerne ud af ovnen og skær dem forsigtigt over på midten (horisontalt).
  • Læg kammerjunkerne tilbage på bagepladen med den overskårne side opad og bag dem igen i 15-20 minutter ved 150ºC. Dette trin tørrer kammerjunkerne og sikrer, at de bliver sprøde og lettere at smuldre.
  • Lad kammerjunkerne køle helt af på en bagerist og opbevar dem derefter i en kagedåse for at holde dem friske og sprøde.

Opskrift-video

Mitzie Mee Shop

LAD OS HOLDE KONTAKTEN!

Tilmeld dig Mitzie Mees nyhedsbrev og få en mail med rejseinspiration, opskrifter og nyt fra shoppen hver søndag.

Jeg spammer ikke! Læs min privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

LAD OS HOLDE KONTAKTEN!

Tilmeld dig Mitzie Mees nyhedsbrev og få en mail med rejseinspiration, opskrifter og nyt fra shoppen hver søndag.

Jeg spammer ikke! Læs min privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Opskrifter

Mitzie Mee Shop