Ingen sommer uden koldskål, og ingen koldskål uden kammerjunkere. Har man først smagt hjemmebagte kammerjunkere, er det svært at gå tilbage til dem, man køber i butikkerne, for hjemmebagte kammerjunkere smager bare bedre.
Specielt de senere år har jeg set flere nye og fancy kammerjunkere, der ikke er skåret over og har alle mulige mærkelige former og smag. Denne opskrift er dog på gammeldags dobbeltbagte, overskårne kammerjunkere, for det er sådan kammerjunkere ser ud hjemme hos mig, og det tager altså ikke lang tid lige at tage kammerjunkerne ud af ovnen og skære dem over, inden man bager dem færdigt.
I finder opskriften på koldskål her >>
Noter
Laver man koldskål med citronsaft, kan man med fordel også dryppe lidt citronsaft i kammerjunkerne.
Man kan også tilsætte hakkede mandler, og spise kammerjunkerne som småkager til kaffen (smager lidt som italienske biscotti).
Det er vigtigt at bruge koldt smør direkte fra køleskabet, da varmt smør kan gøre dejen meget lind og svær at arbejde med.