Opskrift: Karen Græskar Curry – Vegansk version

Opskrift: Karen Græskar Curry - Vegansk version

I Karen-staten i Myanmar er der masser af græskar, og det er meget almindeligt at folk dyrker græskar i køkkenhaverne. Græskarrene anvendes i mange traditionelle Karen-retter, som fx. denne lækre curry.

Opskrift fra Mo Mo & Bo Bos kogebog, Borderline Tea Garden Restaurant & Cafe i Mae Sot.

Noter fra Tea Gardens kok Nge Nge:

Denne opskrift er vegansk, men i den originale version af retten tilsætter man typisk en lille smule fish paste. Det giver en rigtig god smag, men man skal i så fald huske at der skal lidt mindre salt i.

Angående græskar, så kan man anvende Kabocha squash, butternut squash eller buttercup pumpkin. Man kan også bruge andre slags græskar, så længe de er af den mindre slags, beregnet til madlavning. De store græskar, som man bruger til Halloween-dekorationer, er ofte for vandede i smagen og har desuden kød med seje tråde.

Man skal bruge et græskar, som er mellem-modent, og man kan checke med en negl og sikre sig, at græskarret er modent, men ikke overmodent. Der skal være en lille smule modstand, lidt som når man trykker på et cykeldæk.

Græskarret skal være gult eller orange indeni, uden alt for mange kerner.

Opskrift: Karen Græskar Curry – Vegansk version

Recipe by Nge Nge – Tea Garden i Mae Sot Course: curry, middag
Portioner

4

portioner

I Karen-staten i Myanmar er der masser af græskar, og det er meget almindeligt at folk dyrker græskar i køkkenhaverne. Græskarrene anvendes i mange traditionelle Karen-retter, som fx. denne lækre curry.

Ingredienser

  • 1 kg 1 græskar

  • 2 2 små rødløg

  • 2 fed 2 hvidløg

  • tsk sukker

  • 1 tsk 1 salt

  • 1 1 knivspids gurkemeje

  • 2 tsk 2 paprika

  • 3 stilke 3 citrongræs

  • 1,2 dl 1,2 olie

  • 9,5 dl 9,5 vand

  • ½ tsk ½ sort peber

  • 2 stilke 2 frisk basilikum (honey basil eller lime basil)

Sådan gør du

  • Fjern eventuelle kerner og skrællen, og skær græskarret i store tern
  • Slå med en morter eller en kødhammer (eller måske en kagerulle?) på citrongræsstilkene for at få smagen ordentligt frem. Slå en knude på hver stilk.
  • Anvend siden på en bredbladet kniv til at mase hvidløget. Hak derefter løg og hvidløg fint, eller stød det med en morter.
  • Put græskar, citrongræs, løg og hvidløg i en stor gryde. Tilsæt vand, olie, paprika, gurkemeje, sukker og salt. Bring det hele i kog.
  • Lad det simre indtil græskarret er blødt. Man kan tjekke undervej med en gaffel. Når curryen er ved at være klar vil små dråber af olie også komme op til overfladen. Det tager ca. 15 minutter.
  • Fjern curryen fra varmen og drys med peber og basilikum.
  • Serveres med hvide ris eller lyst brød.

Opskrift-video

Mitzie Mee Shop

LAD OS HOLDE KONTAKTEN!

Tilmeld dig Mitzie Mees nyhedsbrev og få en mail med rejseinspiration, opskrifter og nyt fra shoppen hver søndag.

Jeg spammer ikke! Læs min privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

LAD OS HOLDE KONTAKTEN!

Tilmeld dig Mitzie Mees nyhedsbrev og få en mail med rejseinspiration, opskrifter og nyt fra shoppen hver søndag.

Jeg spammer ikke! Læs min privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Opskrifter

Mitzie Mee Shop