Opskrift: Salatblade med andebryst

Opskrift: Salatblade med and

Salatblade med stegt andebryst er virkelig lækkert som forret eller snack, for kombinationen af salt og sødt, sprødt og cremet, er slet ikke til at stå for. Det er nydelse på højt niveau, men samtidig en ret, der er superenkel at lave. Får du gæster til middag kan du sagtens lave salatbladene nogle timer i forvejen og stille dem i køleskabet indtil de skal serveres.

Noter

Andeleverpâté: Jeg bruger andeleverpâté fra FoieGood, som er et brand, der går op i dyrevelfærd. Ænderne har det godt, med masser af plads til at bevæge sig på og adgang til åbent vand, og de har fået en naturlig kost, der er rig på korn. Det betyder, at leveren er blevet fed uden brug af tvangsfodring. Jeg vil på det stærkeste anbefale at du undgår traditionel foie gras. Tvangsfodring er forfærdeligt og unødvendigt, så hvis du ikke kan finde et dyrevenligt alternativ, så spring andeleverpâtéen over og brug i stedet lidt ekstra marmelade eller hoisinsauce.

Om marmeladen: I videoen til denne opskrift bruger jeg en Balsamico Fig-marmelade fra 3 Little Figs som er et amerikansk mærke, men de fleste marmelader fungerer, så længe de ikke er alt for søde.

Opskrift: Salatblade med andebryst

Recipe by Mitzie Mee – Sanne
Course: Småretter, Snacks
Portioner

6-8

salatblade

Salatblade med stegt andebryst er virkelig lækkert som forret eller snack, for kombinationen af salt og sødt, sprødt og cremet, er slet ikke til at stå for. Det er nydelse på højt niveau, men samtidig en ret, der er superenkel at lave. Får du gæster til middag kan du sagtens lave salatbladene nogle timer i forvejen og stille dem i køleskabet indtil de skal serveres.

Ingredienser

  • 200 g andebryst

  • Salt og peber

  • lidt olie til at stege andebrystet i

  • 2-3 spsk andeleverpâté

  • 6-8 hjertesalat-blade

  • 2-3 spsk marmelade (figen, kirsebær eller appelsin af den mindre søde slags er allesammen gode sammen med and)

Sådan gør du

  • Andebryst
  • Start med at krydre andebrystet med salt og peber på begge sider.
  • Steg andebrystet i lidt olie med skindet nedad i cirka 5 minutter, indtil det får en gylden farve. Vend derefter andebrystet og steg det i yderligere 4-5 minutter, indtil det er præcis, som du kan lide det. Jeg foretrækker som regel medium-rare, hvilket er perfekt saftigt og mørt.
  • Efter stegning skal andebrystet hvile på et skærebræt i et par minutter så det kan absorbere lidt af saften igen. Skær derefter andebrystet ud i halvtykke skiver som passer salatbladene.
  • Salatblade
  • Læg en skive andebryst i hvert salatblad.
  • Tilsæt en klat andeleverpâté ovenpå anden.
  • Afslut med lidt marmelade på toppen.
  • Klart! Spises med det samme eller sættes i køleskabet til senere.

Mitzie Mee Shop

LAD OS HOLDE KONTAKTEN!

Tilmeld dig Mitzie Mees nyhedsbrev og få en mail med rejseinspiration, opskrifter hver søndag.

Jeg spammer ikke! Læs min privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

LAD OS HOLDE KONTAKTEN!

Tilmeld dig Mitzie Mees nyhedsbrev og få en mail med rejseinspiration, opskrifter hver søndag.

Jeg spammer ikke! Læs min privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Opskrifter

Mitzie Mee Shop