I Korea, er ris en central del i hvert måltid, og til særlige lejligheder bliver der serveret Pat Bap, som er hvide ris kogt med røde bønner. Risene får et flot rød-lilla skær og en let nøddeagtig, sødlig smag fra bønnerne. Pat Bap er ikke svært at lave, men det kræver lidt ekstra planlægning end når man koger almindelige, da bønnerne helst skal stå i blød natten over.
Det kan være svært at finde koreanske ris i Danmark, men så længe det er hvide ris af den kort-kornede type, betyder det ikke så meget hvor de er fra. De fleste velassorterede asiatiske supermarkeder har kort-kornede hvide ris, og ellers kan japanske sushiris (eller danske grødris) også bruges.
Noter: Mange opskrifter online nævner, at man skal koge risene sammen med vandet som bønnerne har kogt i. Det vil jeg dog ikke anbefale, da jeg synes at bønnevandet giver risene en bitter smag.
Opskrift og noter fra Ella @cookiestorykim. Jeg besøgte Ella i Masan, Sydkorea, og vi tilbragte en lille uge med at lave lækker koreansk mad sammen med Ellas mor.