Opskrift: Koreanske ris med røde bønner (Pat Bap)

Koreanske ris med røde bønner (Pat Bap) - Opskrift

I Korea, er ris en central del i hvert måltid, og til særlige lejligheder bliver der serveret Pat Bap, som er hvide ris kogt med røde bønner. Risene får et flot rød-lilla skær og en let nøddeagtig, sødlig smag fra bønnerne. Pat Bap er ikke svært at lave, men det kræver lidt ekstra planlægning end når man koger almindelige, da bønnerne helst skal stå i blød natten over.

Det kan være svært at finde koreanske ris i Danmark, men så længe det er hvide ris af den kort-kornede type, betyder det ikke så meget hvor de er fra. De fleste velassorterede asiatiske supermarkeder har kort-kornede hvide ris, og ellers kan japanske sushiris (eller danske grødris) også bruges.

Noter: Mange opskrifter online nævner, at man skal koge risene sammen med vandet som bønnerne har kogt i. Det vil jeg dog ikke anbefale, da jeg synes at bønnevandet giver risene en bitter smag.


Opskrift og noter fra Ella @cookiestorykim. Jeg besøgte Ella i Masan, Sydkorea, og vi tilbragte en lille uge med at lave lækker koreansk mad sammen med Ellas mor.

Opskrift: Koreanske ris med røde bønner (Pat Bap)

Recipe by Ella @cookiestorykim Course: TilbehørCuisine: Koreansk
Portioner

4

portioner

I Korea, er ris en central del i hvert måltid, og til særlige lejligheder bliver der serveret Pat Bap, som er hvide ris kogt med røde bønner. Risene får et flot rød-lilla skær og en let nøddeagtig, sødlig smag fra bønnerne. Pat Bap er ikke svært at lave, men det kræver lidt ekstra planlægning end når man koger almindelige, da bønnerne helst skal stå i blød natten over.

Ingredienser

  • 5 dl 5 hvide kort-kornede ris

  • 1 1/4 dl 1 1/4 røde bønner (azuki bønner)

  • 1/2 tsk 1/2 salt

Sådan gør du

  • Bønnerne sættes i blød i vand over natten.
  • Vask og rens bønnerne
  • 3 timer inden risene koges, skal de vaskes grundigt og også sættes i blød (i 3 timer)
  • Bønnerne hældes i en gryde med 7-8dl vand og bringes i kog. Bønnerne skal simre i ca. 20-30 minutter indtil de er al dente. Man kan klemme bønnerne mellem to fingre og mærke, hvornår de begynder at blive bløde.
  • Hæld vandet fra bønnerne og risen, og kom bønner, ris og salt i en tykbundet gryde (man kan også anvende en riskoger). Tilsæt vand (mængde fremgår af instruktionerne på rispakken, ca. 6,5 dl) og bring det hele i kog. Lad ris og bønner simre i ca. 20 minutter.
  • Risene og bønnerne fluffes med en grydeske eller en paletkniv. Så er din Pat Bap klar til at blive serveret!

Mitzie Mee Shop

LAD OS HOLDE KONTAKTEN!

Tilmeld dig Mitzie Mees nyhedsbrev og få en mail med rejseinspiration, opskrifter og nyt fra shoppen hver søndag.

Jeg spammer ikke! Læs min privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

LAD OS HOLDE KONTAKTEN!

Tilmeld dig Mitzie Mees nyhedsbrev og få en mail med rejseinspiration, opskrifter og nyt fra shoppen hver søndag.

Jeg spammer ikke! Læs min privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Opskrifter

Mitzie Mee Shop