Fri fragt i Danmark ved bestillinger over 300kr. Ellers koster fragt 30 kr.

Opskrift: Koreanske ris med røde bønner (Pat Bap)

Koreanske ris med røde bønner (Pat Bap) - Opskrift

I Korea, er ris en central del i hvert måltid, og til særlige lejligheder bliver der serveret Pat Bap, som er hvide ris kogt med røde bønner. Risene får et flot rød-lilla skær og en let nøddeagtig, sødlig smag fra bønnerne. Pat Bap er ikke svært at lave, men det kræver lidt ekstra planlægning end når man koger almindelige, da bønnerne helst skal stå i blød natten over.

Det kan være svært at finde koreanske ris i Danmark, men så længe det er hvide ris af den kort-kornede type, betyder det ikke så meget hvor de er fra. De fleste velassorterede asiatiske supermarkeder har kort-kornede hvide ris, og ellers kan japanske sushiris (eller danske grødris) også bruges.

Noter: Mange opskrifter online nævner, at man skal koge risene sammen med vandet som bønnerne har kogt i. Det vil jeg dog ikke anbefale, da jeg synes at bønnevandet giver risene en bitter smag.


Opskrift og noter fra Ella @cookiestorykim. Jeg besøgte Ella i Masan, Sydkorea, og vi tilbragte en lille uge med at lave lækker koreansk mad sammen med Ellas mor.

Opskrift: Koreanske ris med røde bønner (Pat Bap)

Recipe by Ella @cookiestorykim Course: TilbehørCuisine: Koreansk
Portioner

4

portioner

I Korea, er ris en central del i hvert måltid, og til særlige lejligheder bliver der serveret Pat Bap, som er hvide ris kogt med røde bønner. Risene får et flot rød-lilla skær og en let nøddeagtig, sødlig smag fra bønnerne. Pat Bap er ikke svært at lave, men det kræver lidt ekstra planlægning end når man koger almindelige, da bønnerne helst skal stå i blød natten over.

Ingredienser

  • 5 dl 5 hvide kort-kornede ris

  • 1 1/4 dl 1 1/4 røde bønner (azuki bønner)

  • 1/2 tsk 1/2 salt

Sådan gør du

  • Bønnerne sættes i blød i vand over natten.
  • Vask og rens bønnerne
  • 3 timer inden risene koges, skal de vaskes grundigt og også sættes i blød (i 3 timer)
  • Bønnerne hældes i en gryde med 7-8dl vand og bringes i kog. Bønnerne skal simre i ca. 20-30 minutter indtil de er al dente. Man kan klemme bønnerne mellem to fingre og mærke, hvornår de begynder at blive bløde.
  • Hæld vandet fra bønnerne og risen, og kom bønner, ris og salt i en tykbundet gryde (man kan også anvende en riskoger). Tilsæt vand (mængde fremgår af instruktionerne på rispakken, ca. 6,5 dl) og bring det hele i kog. Lad ris og bønner simre i ca. 20 minutter.
  • Risene og bønnerne fluffes med en grydeske eller en paletkniv. Så er din Pat Bap klar til at blive serveret!

LAD OS HOLDE KONTAKTEN!

Tilmeld dig Mitzie Mees nyhedsbrev og få en mail med rejseinspiration, opskrifter og andet godt hver søndag. Du får også 10% rabat, når du shopper i Mitzie Mee Shop.*

* Gælder kun så længe du er tilmeldt nyhedsbrevet. Kan ikke anvendes sammen med andre rabatkoder. Rabatten gælder ikke fragtomkostninger.

Jeg spammer ikke! Læs min privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

LAD OS HOLDE KONTAKTEN!

Tilmeld dig Mitzie Mees nyhedsbrev og få en mail med rejseinspiration, opskrifter og andet godt hver søndag. Du får også 10% rabat, når du shopper hos Mitzie Mee Shop.*

* Gælder kun så længe du er tilmeldt nyhedsbrevet. Kan ikke anvendes sammen med andre rabatkoder. Rabatten gælder ikke fragtomkostninger.

Jeg spammer ikke! Læs min privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Opskrifter

  • Opskrift: Mirabellemarmelade

    by Sanne

    Lige nu er det højsæson for mirabeller, og herude på landet i Jylland vrimler der med mirabeller langs vejene og i de vilde hegn, der deler markerne. Jeg gik derfor …

  • Her forleden kom jeg til at tænke på, hvornår det egentlig var, at hyldeblomsterne gjorde deres indtog i danske sommerdrikke? Jeg kan ikke huske hyldeblomstsaft fra min barndom men til …