Opskrift: Vietnamesisk Egg Coffee

Opskrift: Vietnamesisk Egg Coffee

Vietnamesisk Egg Coffee (cà phê trứng) kombinerer stærk kaffe med en luftig creme af piskede æggeblommer og kondenseret mælk. Drikken blev opfundet i Hanoi tilbage i 1940’erne, da frisk mælk var en mangelvare, og man måtte være kreativ for at få kaffen til at smage godt. Egg Coffee er hurtig at lave og smager godt, både varm og kold.

Egg coffee er i dag stadigvæk populær i Hanoi, hvor du finder den på mange caféer, især omkring den gamle bydel (Old Quarter). Nogle steder har specialiseret sig i egg coffee og serverer den efter gamle familieopskrifter, mens andre caféer har den som et fast punkt på menukortet sammen med andre kaffedrikke. Uden for Hanoi er egg coffee mindre udbredt, men i de større byer som Ho Chi Minh City (Saigon) kan du også finde caféer, der tilbyder deres egen version.

Noter

Man blander ikke skum og kaffe, men drikker i små slurke, så man får både den søde skum og den stærke kaffe på én gang. Hvis du vil have en mere ensartet smag, kan du selvfølgelig røre rundt inden du drikker.

Den bedste kaffe-base er en kop vietnamesisk dripping coffee men man kan også sagtens bruge espresso eller en stærk kop filterkaffe eller pulverkaffe.

Vil du prøve en iced version? Så skal du bruge stærk, afkølet kaffe i stedet for varm. Pisk æggecremen som normalt, fyld et glas med isterninger, hæld kaffen over, og top med skummet.

Opskrift: Vietnamesisk Egg Coffee

Recipe by Mitzie Mee – Sanne
Course: DrikkeCuisine: Vietnam
Portioner

2

glas

Vietnamesisk Egg coffee (cà phê trứng) kombinerer stærk kaffe med en luftig creme af piskede æggeblommer og kondenseret mælk. Drikken blev opfundet i Hanoi tilbage i 1940’erne, da frisk mælk var en mangelvare, og man måtte være kreativ for at få kaffen til at smage godt. Egg Coffee er hurtig at lave og smager godt, både varm og kold.

Ingredienser

  • 2 æggeblommer

  • 4 spsk sød kondenseret mælk

  • 2 små kopper stærk kaffe

Sådan gør du

  • Pisk æggeblommer og kondenseret mælk sammen til et lyst og luftigt skum. Det er lettest hvis du bruger en håndmixer.
  • Bryg 2 kopper stærk kaffe. Hæld kaffen over i 2 glas.
  • Top forsigtigt med den piskede æggecreme og server med det samme.
Min danske YouTube-kanal med opskrifter, rejsevideoer og meget mere 🇩🇰

LAD OS HOLDE KONTAKTEN!

Tilmeld dig Mitzie Mees nyhedsbrev og få en mail med rejseinspiration, opskrifter hver søndag.

Jeg spammer ikke! Læs min privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

LAD OS HOLDE KONTAKTEN!

Tilmeld dig Mitzie Mees nyhedsbrev og få en mail med rejseinspiration, opskrifter hver søndag.

Jeg spammer ikke! Læs min privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Opskrifter