Opskrift: The Grandma’s Kampot Sauce

The Grandma's Kampot Sauce - Opskrifter fra Cambodia

De gange jeg har været inviteret over til frokost eller middag hos Kanary, har denne sauce altid været på bordet. Kanarys mor, The Grandma, laver en ny forsyning hver uge, så de aldrig løber tør, og jeg har længe gerne ville spørge hende om opskriften. Så pludselig en dag sagde hun at nu skulle det være. Nu ville hun lave Kampot sauce, og var jeg klar med kameraet? Det kan I tro!

Kampot-saucen er fyldt med smag og virkelig lækker sammen med kylling eller fisk og skaldyr. Kanarys far er fra Kampotprovinsen, og det er ham som har lært The Grandma at lave saucen, som er meget populær i den del af Cambodia. Opskriften indeholder MSG som jo er lidt af en kontroversiel ingrediens herhjemme, men som stadigvæk bruges flittigt i mange asiatiske køkkener. Det kan dog udelades uden at opskriften lider nogen større nød.

Man kan finde palmesukker i de fleste asiatiske supermarkeder, men har du ikke lige noget ved hånden, kan du tilsætte lidt ekstra hvidt sukker i stedet.

OBS: Alle mængder i opskriften er cirka-mængder og The Grandma anbefaler, at man smager sig frem. Er saucen fx. for salt, så tilsæt mere lime og sukker.

Saucen kan holde sig ca. en uge. Vil man have en mildere sauce kan man tilsætte lidt kogt vand, men tilsætter man vand, holder saucen ikke så længe.

Opskrift: The Grandma’s Kampot Sauce

Recipe by The Grandma – Kanarys mor Course: Saucer og Dip
Portioner

1

lille skål

De gange jeg har været inviteret over til frokost eller middag hos Kanary, har denne sauce altid været på bordet. Kanarys mor, The Grandma, laver en ny forsyning hver uge, så de aldrig løber tør, og jeg har længe gerne ville spørge hende om opskriften. Så pludselig en dag sagde hun at nu skulle det være. Nu ville hun lave Kampot sauce, og var jeg klar med kameraet? Det kan I tro!

Ingredienser

  • 6 fed 6 hvidløg

  • 1 1 stærk chili (dem fra Thailand, som man finder i de fleste supermarkeder, er bedst)

  • 1 tsk 1 MSG

  • 1 spsk 1 hvidt sukker

  • 2 2 lime

  • 1 spsk 1 palmesukker

Sådan gør du

  • Mal og stød hvidløg og chili godt sammen med MSG og sukker i en morter. Alle ingredienser skal være splattet helt ud og forvandlet til en ensartet masse.
  • Skær evt. limefrugterne ud i både, så det er lettere at få alt saften ud. Fjern kernerne. Pres limefrugterne og hæld limejuicen over hvidløgs – og chilimassen.
  • Vent i 5 minutter før du tilsætter fiskesauce og palmesukker. Dette vil gøre, at saucen ikke lugter så meget af hvidløg.
  • Tilsæt fiskesauce og palmesukker og rør det hele godt sammen.

Opskrift-video

Mitzie Mee Shop

LAD OS HOLDE KONTAKTEN!

Tilmeld dig Mitzie Mees nyhedsbrev og få en mail med rejseinspiration, opskrifter og nyt fra shoppen hver søndag.

Jeg spammer ikke! Læs min privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

LAD OS HOLDE KONTAKTEN!

Tilmeld dig Mitzie Mees nyhedsbrev og få en mail med rejseinspiration, opskrifter og nyt fra shoppen hver søndag.

Jeg spammer ikke! Læs min privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Opskrifter

Mitzie Mee Shop