
Her er opskriften på elotes (mexicanske majs) som jeg fik fra min veninde Ale fra @thedivatwist. De varme majskolber smager skønt lige fra grillen, og opskriften er hurtigt blevet et hit hjemme hos mig. Man kan sagtens tilberede majsene i en almindelig ovn, så opskriften fungerer også fint uden for grillsæsonen.
Opskriften med smør og mayonnaise er autentisk mexicansk, men jeg synes også majsene passer fint til skandi-tacos, eller som let frokost. En majskolbe pr. person er nok, hvis man serverer elotes som tilbehør, men spiser man dem til frokost, som jeg tit gør, skal man regne med to pr. person.
Osten i opskriften er mexicansk cotija, der smager lidt som en mellemting mellem mozzarella og feta. Jeg forsøgte i lang tid at finde cotija-ost i Danmark (læs: Jylland) uden held, så Alejandra anbefalede, at jeg brugte smuldret fetaost i stedet. Det fungerede udmærket, men hvis nogle af jer, som læser dette, ved, hvor man kan købe cotija i Danmark, så sig lige til 🙂
Smør og mayonnaise lyder måske som lidt af en mærkelig kombination, men det er superlækkert, da det er som om mayonnaisen forstærker smørsmagen og omvendt. Her er opskriften:
Jeg slutter altid af med et drys Tajín på mine elotes. Den mexicanske krydderiblanding med chili, lime og salt giver lige præcis den syrlige og let krydrede smag, der balancerer det cremede mayo og får majsen til at smage endnu sødere. Den er ikke særlig stærk—bare lige nok til, at man får lyst til en bid mere. Tajín giver både syre, varme og masser af karakter. Du kan sagtens bruge chilipulver, hvis det er det, du har, men hvis du vil have den klassiske elotes-smag med et frisk citrus-twist, så er det Tajín, du skal gå efter.






