Fri fragt ved bestillinger over 400kr. Vi planter et træ for hvert produkt du køber.

Mitzie Mee Blog

Opskrift på Elotes – Mexicanske majs

Elotes, mexicanske grillede majskolber

Opskriften på elotes (mexicanske majs) som jeg fik fra Alejandra fra LemonyMX er hurtigt blevet en favorit herhjemme. De varme majs smager skønt lige fra grillen, men nu når grillsæsonen går på hæld i Danmark, kan man også sagtens tilberede majsene i ovnen.

Opskriften med smør og mayonnaise er autentisk mexicansk, men passer fint ind på de skandinaviske tacos-borde, eller som let frokost. En majskolbe pr. person er nok, hvis man serverer elotes som tilbehør, men spiser man dem til frokost, som jeg gør, skal man regne med to pr. person.

Jeg har forgæves prøvet at finde cotija-ost i både Dubai og Danmark (læs: Jylland). Alejandra anbefalede at jeg brugte fetaost i stedet, og det fungerede udmærket, men hvis nogle af jer som læser dette ved, hvor man kan købe cotija i Danmark, så sig lige til 🙂

For nogle måneder siden fik jeg denne opskrift på elotes (grillede mexicanske majs) af Alejandra fra LemonyMX. De grillede majs er populære som street food i Mexico, hvor Alejandra er fra, og det kan man godt forstå, for de smager virkelig skønt. Der skulle dog gå et godt stykke tid, før jeg endelig fik prøvet opskriften, da jeg ikke kunne finde cotija (mexicansk ost, lidt som en mellemting mellem mozzarella og feta) nogle steder i Danmark. På Alejandras anbefaling brugte jeg til sidst feta i stedet, og det fungerede fint. Smør og mayonnaise lyder måske som lidt af en mærkelig kombination, men det er superlækkert, da det er som om mayonnaisen forstærker smørsmagen og omvendt. Her er opskriften:

Opskrift på Elotes – Mexicanske majs

Ingredienser (til 4 personer som snack, til 2 personer som frokost)

4 majskolber

Mayonnaise (rigtig mayonnaise, det bliver ikke godt med Miracle Whip og andre slags salatmayonnaise)

Cotija eller Queso Fresco (kan være svært at finde, men man kan bruge smuldret fetaost i stedet, 1/2 pakke er nok til 4 majskolber)

2 lime

Smør

Salt

Chilipulver

Sådan gør du:

Grill majskolberne 3- 5 minutter på hver side eller indtil de har fået nok. Husk at vende majsene ofte. De må gerne få lidt farve, men skal ikke være brændte. Du kan også tilberede majsene i ovnen (ca. 20 minutter ved 200ºC og evt. et par minutter med grilleffekt til sidst).

Tag majskolberne af grillen og smør dem godt ind i smør.

Dryp lidt limesaft over majskolberne.

Pensl med godt med mayonnaise

Drys med ost

Drys med salt og chilipulver

Så er majsene færdige! Server dem varme med ekstra lime skåret i både.

LAD OS HOLDE KONTAKTEN!

Tilmeld dig Mitzie Mees nyhedsbrev og få en mail med rejseinspiration, tips og anbefalinger en gang om måneden.

Vi spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

LAD OS HOLDE KONTAKTEN!

Tilmeld dig Mitzie Mees nyhedsbrev og få en mail med rejseinspiration, tips og anbefalinger en gang om måneden.

Vi spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.