Opskrift: Bagt Camembert med Appelsinmarmelade og Krydderurter

Opskrift: Bagt Camembert med Appelsinmarmelade

Bagt camembert er perfekt til en hyggeaften med veninderne. Den varme smeltede ost kan styles på mange forskellige måder og passer godt med de fleste slags marmelade. Man kan servere den bagte camembert alene, men den tager sig også rigtig godt ud på et ostebord, sammen med lidt nødder, tørret frugt og oliven.

Noter

Prøv at se, om du kan få fat i en af den slags camembert-oste, der kommer i en lille træ-æske, som du kan bage den i. Hvis din camembert er uden æske, kan du bage den i et lille ildfast fad eller pakke den ind i bagepapir og bage den på en bageplade.

På billederne har jeg anvendt en savory appelsinmarmelade, og hvis du kan få fat i en appelsinmarmelade, som er mere salt og krydret end sød (ved ikke hvordan man bedst oversætter savory til dansk), er det super, men ellers kan du evt. drysse med lidt god salt for at nedtone det søde.

Du kan også lave den bagte camembert med honing eller knuste hvidløgsfed samt friske urter og nødder.

Servér med kiks eller gourmetknækbrød til at dyppe i den smeltede ost.

Opskrift: Bagt Camembert med Appelsinmarmelade og Krydderurter

Recipe by 2 Hungry Birds – Tina og Sanne Course: Dessert, Opskrifter, Ost
Portioner

4

portioner

Bagt camembert er perfekt til en hyggeaften med veninderne, men den tager sig også rigtig godt ud på et ostebord, sammen med lidt nødder, tørret frugt og oliven.

Ingredienser

  • 1 1 camembert (i træ-æske)

  • 1 spsk 1 olivenolie

  • 2 spsk 2 appelsinmarmelade

  • Friske krydderurter (forslag: timian, oregano eller rosmarin)

Sådan gør du

  • Varm ovnen op til 180ºC
  • Hvis camemberten er i en træ-æske, tages osten op af æsken og eventuel plastik eller papiremballage fjernes. Derefter lægges osten tilbage i æsken igen. Hvis din camembert ikke kommer i en æske, kan du bage den i et lille ovnfast fad eller indpakket i bagepapir.
  • Skær med en kniv på kryds og tværs på oversiden af osten så aromaen fra krydderurterne rigtig kan trænge ned.
  • Dryp olivenolie over den snittede overflade og drys med krydderurterne.
  • Placér osten på en bageplade med bagepapir (for at beskytte mod ost der smelter og løber over), og bag den i 15-20 minutter eller indtil osten er smeltet indeni og har et let gyldent strejf.
  • Fordel appelsinmarmeladen jævnt på overfladen og servér med det samme.

Opskrift-video

Mitzie Mee Shop

LAD OS HOLDE KONTAKTEN!

Tilmeld dig Mitzie Mees nyhedsbrev og få en mail med rejseinspiration, opskrifter og nyt fra shoppen hver søndag.

Jeg spammer ikke! Læs min privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

LAD OS HOLDE KONTAKTEN!

Tilmeld dig Mitzie Mees nyhedsbrev og få en mail med rejseinspiration, opskrifter og nyt fra shoppen hver søndag.

Jeg spammer ikke! Læs min privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Opskrifter

Mitzie Mee Shop