Da jeg besøgte Ella i Korea, tog vi til fiskemarkedet i Masan, tæt på Ellas gamle hjem. Markedet er et rigtigt foodie-paradis og man bliver helt rundtosset, når man indser, hvor enormt udvalget af alt godt fra havet er.
Korean fish cake (Eomuk 어묵) er en populær street food-snack, som nok bedst kan beskrives som en slags aflang fiskefrikadelle på en pind. “Frikadellen” er lavet af hakket fisk blandet med stivelse, æg og forskellige krydderier, som bliver friturestegt, og derefter er klar til at blive fortæret. Man finder de bedste fish cakes i den sydlige del af landet i området omkring Busan (Masan inkluderet), hvor der er rigelig adgang til virkelig god fisk.
På markedet viste Ella mig hendes yndlings Eomuk-shop, og efter at have set, hvordan manden i biksen med stor omhu rullede fish cakes fra den frisklavede fiskefars, måtte vi selvfølgelig også smage på sagerne.
Korean fish cakes kommer i mange forskellige former og smagsvarianter, og hos Ellas yndlingsbod tror jeg, der var fem eller seks forskellige slags at vælge imellem. Det er en billig snack, så det er nemt at bestille for meget, men vi var på vej tilbage til Ellas lejlighed for endnu et koreansk madlavningmarathon, så vi købte kun en enkel fish cake hver. Efter nøje overvejelse valgte vi en med chili og en med ost, og de smagte begge to fantastisk.
Jeg har spist mange flere fish cakes siden Masan Fish Market, men jeg har endnu ikke stødt på nogle, der var bare halvt så gode som dem, Ella og jeg fik, så hvis du besøger Masan, så husk at tage forbi fiskemarkedet og prøv en fish cake fra denne bod:)