Korea Furniture Museum, Seoul Guide

Korea Furniture Museum består af 10 traditionelle huse og mere end 2500 møbler, sammenbragt fra forskellige steder i Korea. Alle møblerne og husene tilhører museets direktør og grundlægger Mi Sook Jungs private samling, som hun besluttede sig for at åbne for offentligheden i 1993. Museet er kendt som et af de smukkeste museer i Seoul, og besøg fra berømtheder som Victoria Beckham og Brad Pitt har hjulpet med at skabe international opmærksomhed omkring museet, og tiltrække besøgere, som er interesseret i kunst, historie og design. Ki Chan Lee er designeren bag det bæredygtige koreanske accessories brand KI LEE, og her fortæller han, om Korea Furniture Museum, og hvorfor han synes det er et af de steder man bare skal se, hvis man besøger Seoul.

 

En af de ting jeg rigtig godt kan lide ved Korea Furniture Museum er den skønne placering midt i et stille og fredeligt historisk beboelsesområde på en grøn bjergskråning. Når man står på den grusbelagte gårdsplads foran museet er det let at se, hvad det er, der får de mere velhavende mennesker i Seoul til at ville bosætte sig i området.

En anden ting jeg rigtig godt kan lide ved museet er, at det ikke kun er de udstillede møbler, men hele museet, som udgør oplevelsen. Jeg plejer at sammenligne Korea Furniture Museum med “The Met Cloisters” i New York, som er et middelalder kunstmuseum drevet af The Met. Ved at integrere dele af den historiske arkitektur i museumsmiljøet (gamle koreanske huse for Korea Furniture Museums vedkommende, og europæiske klostre for the Cloisters vedkommende) demonstrerer begge museer samlerens personlige engagement, samt den organisatoriske og logistiske ekspertise der ligger bag.

På de guidede ture rundt i museet hører man ikke kun om de udstillede møbler, men også om historien bag, samt hvad relationen er til grundlæggeren af museet. Dette giver besøgeren et intimt indblik i koreansk kultur samt relationen mellem kunst, håndværk og patronage under perioden der spænder fra starten af Joseon-æraen til tidlig moderne tid.

Hvem skal besøge Korea Furniture Museum?

Jeg plejer at anbefale Korea Furniture Museum til alle mine venner som besøger Seoul fra udlandet, men museet er selvfølgelig ekstra relevant, hvis man er interesseret i kunst og design. Museet er stadigvæk ikke så velkendt blandt koreanere, så besøger man en ven, som bor i Korea, kan man også foreslå at I besøger museet sammen.

Hvor lang tid skal man bruge på museet?

Den guidede tur rundt i museet tager en times tid, men jeg vil anbefale at man afsætter en ekstra halv time før og efter turen til at gå rundt og opleve det gamle, næsten aristokratiske, nabolag.

Hvad kendetegner traditionelle koreanske møbler? Hvad er specielt ved traditionelt koreansk design?

Traditionelle koreanske møbler er ligesom møbler de fleste andre steder i verden designet så både form og funktion passer ind i det miljø hvori de skal anvendes. Et af de mere unikke aspekter ved traditionel koreansk arkitektur er målebegrebet Kan. Kan refererer til afstanden mellem to søjler, og denne går igen i hele bygningen, og fungerer som fundamental måleenhed, og adskiller sig fra bygning til bygning. Man kan sige at hver bygning er født med sit helt eget målesystem, og dette reflekteres også i møbeldesignet. Som designer beundrer jeg denne præ-industrielle forening af individualisme og orden, og jeg er dybt imponeret over det subtile sprog af skønhed og harmoni.


Korea Furniture Museum, 121 Daesagwan-ro, Seongbuk-gu, Seoul, Åbningstider: Tirsdag-fredag: 11.00-19.00, lørdag: 9.00-18.00, Tlf .: + 82-2-745-0181

Det anbefales, at man booker sit besøg online. Det koster 20.000 KRW (juli 2021) at besøge museet, og man betaler ved indgangen. Det er ikke tillade at fotografere på museet udenfor de afmærkede fotozoner. Ingen mad og drikke er tilladt inde i museet. Guidede ture på engelsk tilbydes kl. 14, kl. 15, kl.16 og kl. 17 efter først til mølle princippet.

Ki Chan, Designer, KI LEE Korea

KI LEE

Designer: Ki Chan Lee

KI LEE

Seoul Fashion Creative Studio Room A05

22 Majang-ro, Jung-gu

Seoul, Sydkorea

Åbningstider
Mandag–Fredag
10:00–18:00

Tlf.
+82 70 7847 5117

Website
https://kileekorea.com

KI LEE

Bæredygtigt design fra Korea

Lækre tasker og totes i bæredygtige materialer. Vegansk læder og kork.