Seoul: Chimaek på K-Pub – YG Republique

Korean fried chicken, YG Republique, K-Pub, Seoul

De første dage i Seoul boede vi på Loisir hotel som ligger lige i hjertet af livlige Myeong-dong. Området er populært bland turister og teenagere, og den store gågade er fyldt med madboder, der sælger alle de nyeste, trendy snacks. Vi var dog ikke i humør til Tornado Potatoes eller regnbuefarvet candyfloss, så i stedet foretog jeg en hurtig Google-søgning for at finde ud af, hvor vi kunne få chimaek, friturestegt kylling og fadøl. Google foreslog YG Republique, som lå lige rundt om hjørnet.

KFC, Korean Fried Chicken, er stort i Korea, men de seneste år har jeg set fænomenet dukke op på menuer over hele verden. Kylling og øl smager jo fantastisk sammen, og Korea spiller i den absolutte superliga hvad angår tilberedningen.

Jeg blev introduceret til chimaek for første gang tilbage i 2005, da jeg var i praktik hos en virksomhed i Seoul. Afterwork udgjorde en vigtig del af arbejdsugen og det blev forventet at hele kontoret deltog. Ingen gik hjem før chefen, men til gengæld var det også ham, der skulle betale for gildet. Efter fyraften var det derfor af sted til en hof (en traditionel koreansk bar, ofte med tysk tema), hvor man så drak øl og spiste stegt kylling til den store guldmedalje. Jeg har hørt fra mine koreanske venner at tingene har ændret sig de seneste par år, så man ikke længere på samme måde er forpligtet til at deltage i afterwork-aktiviteter i samme omfang, og det er sikkert en rigtig god idé med tanke på at man i forvejen har vanvittigt lange arbejdsdage i Korea.

Men tilbage til 2018 og YG Republique. Komplekset består af flere forskellige restauranter og barer, som alle er drevet af YG Entertainment, der er en af de helt store aktører indenfor K-Pop industrien. Vi endte på K-Pub som lå en trappe op, og spiste kylling til tonerne af Psy’s nye hit. Det var ganske udmærket, selvom jeg synes at chimaek-konceptet gør sig bedre på en afslappet hof. Jeg skal prøve at se, om jeg kan finde mine gamle SD-kort fra 2005, så jeg kan vise jer chimaek i lidt mere autentiske omgivelser.


YG Republique, Myeong-dong, Seoul, Korean address: 중구 명동7길 13 증권빌딩 1, 2층
04521 Seoul, Korea

LAD OS HOLDE KONTAKTEN!

Tilmeld dig Mitzie Mees nyhedsbrev og få en mail med rejseinspiration, opskrifter og nyt fra shoppen hver søndag.

Jeg spammer ikke! Læs min privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

LAD OS HOLDE KONTAKTEN!

Tilmeld dig Mitzie Mees nyhedsbrev og få en mail med rejseinspiration, opskrifter og nyt fra shoppen hver søndag.

Jeg spammer ikke! Læs min privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
  • Da jeg var på besøg hjemme hos Ella i Masan, Sydkorea, sidste år, var jeg meget fascineret af hendes kimchi-køleskab, som er et helt køleskab fyldt med kasser med forskellige …

  • Ella ville gerne vise mig alle de hyggeligste steder i området omkring Busan og Masan, så vi fik kørt rigtig meget i bil og besøgte flere rastepladser langs motorvejen. Rastepladserne …

  • Korea Furniture Museum består af 10 traditionelle huse og mere end 2500 møbler, sammenbragt fra forskellige steder i Korea. Alle møblerne og husene tilhører museets direktør og grundlægger Mi Sook …

Reklame – Book dit hotel i Sydkorea her:

Shop Koreansk Hudpleje