Seoul: Gyeongbokgung og en lejet hanbok

Gyeongbokgung i Seoul
Det her par kunne virkelig bære den nationaldragt

En af vores vigtigste missioner i Seoul var, at vi ville have taget nogle billeder iført hanbok, som er den koreanske nationaldragt. Der er forskellige fotostudier rundt omkring i byen, hvor man kan booke en session, der udover leje af hanbok inkluderer makeup, opsætning af hår og redigerede billeder.

Dog var det på grund af Seollal (koreansk nytår) og kort varsel svært at finde nogen med ledige tider. I stedet for lejede vi en hanbok fra en lille butik oppe ved Anguk Station. Det kostede kun 10,000 KRW for 2 timer, og der var masser af fine mønstre og farvekombinationer at vælge imellem.

For et ekstra gebyr kunne man leje en lille mink-vest, som nok ville have været praktisk for at modstå den bidende koreanske kulde, men af princip bærer jeg ikke pels, så det takkede jeg pænt nej til. Og ja, jeg ved godt at det er både hyklerisk og dobbeltmoralsk med tanke på, at jeg ikke har noget imod at spise dyrene og også har lædersko og tasker, men man skal jo starte et sted.

En hanbok består af en nederdel, en chima, og en lille jakke, en jeogori. Under hanboken bærer man et skørt med nogle stivere i, som sørger for at hanboken falder pænt ud til siden. Jeg beholdt alt tøjet på indenunder, og det fungerede fint. Personalet hjalp os med at komme i tøjet samt ordne vores hårpynt, som også var inkluderet i prisen. Der var små skabe, hvor man kunne efterlade sin bagage og sit tøj hvis man ville.

Jeg kunne ikke finde det engelske navn på det sted, hvor vi lejede vores hanbok, men jeg har plottet placeringen ind på kortet nedenunder. Der er dog masser af andre steder i området som lejer hanbok ud på timebasis, og konkurrencen er hård, så priserne er nogenlunde de samme overalt.

Fra Anguk Station er der kun en kort gåtur til indgangen af Gyeongbokgung, som er det største af paladserne i Seoul. Paladset blev opført i 1395, men mange af bygningerne blev ødelagt under den japanske besættelse, og man har efterfølgende brugt mange ressourcer på at rekonstruere paladset til oprindelig tilstand igen.

Hvis man har hanbok på kommer man gratis ind på Seouls paladser, og i anledningen af nytåret var der også gratis entre for alle, så Gyeongbokgung var smækfyldt den dag. Ude foran blev vi stoppet af et par indonesiske bloggere, som troede at de havde været heldige at få et scoop med to rigtige koreanere, og de bad os stille op på videointerview. Jeg er ikke særlig snakkesalig, når jeg fryser, men Pia fortalte vidt og bredt om hvor vi havde lejet hanbok, samt hvad der havde bragt os til Korea. Jeg tror de blev lidt skuffede, da de fandt ud af, at vi ikke var rigtige koreanere, men jeg gad godt vide om videoen findes på YouTube.


LAD OS HOLDE KONTAKTEN!

Tilmeld dig Mitzie Mees nyhedsbrev og få en mail med rejseinspiration, opskrifter og nyt fra shoppen hver søndag.

Jeg spammer ikke! Læs min privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

LAD OS HOLDE KONTAKTEN!

Tilmeld dig Mitzie Mees nyhedsbrev og få en mail med rejseinspiration, opskrifter og nyt fra shoppen hver søndag.

Jeg spammer ikke! Læs min privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
  • Da jeg var på besøg hjemme hos Ella i Masan, Sydkorea, sidste år, var jeg meget fascineret af hendes kimchi-køleskab, som er et helt køleskab fyldt med kasser med forskellige …

  • Ella ville gerne vise mig alle de hyggeligste steder i området omkring Busan og Masan, så vi fik kørt rigtig meget i bil og besøgte flere rastepladser langs motorvejen. Rastepladserne …

  • Korea Furniture Museum består af 10 traditionelle huse og mere end 2500 møbler, sammenbragt fra forskellige steder i Korea. Alle møblerne og husene tilhører museets direktør og grundlægger Mi Sook …

Reklame – Book dit hotel i Sydkorea her:

Shop Koreansk Hudpleje