Noryangjin – Det store fiskemarked i Seoul

Noryangjin fiskemarked i Seoul

Noryangjin er det store fiskemarked i Seoul, og her finder man alt, der kan svømme. Mange af boderne har store akvarier ude foran, så man kan være sikker på at det er friske varer. Efter at man har foretaget sit valg af fisk/krabbe/blæksprutte/musling, fiskes denne op fra akvariet for hurtig aflivning og indpakning.

Noryangjin er noget mindre end Tokyos fiskemarked, men som turist er det faktisk mere interessant at besøge, da markedet henvender sig mere til privatpersoner end til engros-handlere. De handlende virker derfor mere venlige og tålmodige, og man føler ikke, at man er i vejen.

I 2016 åbnede det nye Noryangjin lige ved siden af det gamle marked, men da jeg var der i januar 2017 var det gamle marked stadigvæk ret godt fyldt op. Det nye marked er helt indendørs, og det virker ret sterilt i forhold til det gamle marked.

Hvis man vil, kan man tage sine indkøb med til en af markedets restauranter, som ligger en trappe op i det nye fiskemarked. For et mindre beløb (typisk 7000-10,000 KRW) tilbereder de fisken for dig og serverer den med et udvalg af småretter. Man behøver dog ikke nødvendigvis at medbringe sin egen fisk, da restauranterne alle har et mindre udvalg af retter, som man kan bestille a la carte.

Hvordan kommer man til Noryangjin?

Man tager metroen til Noryangjin Station og går op af exit 7. Derfra er der cirka 100m hen til fiskemarkedet, og der er forholdsvis godt skiltet. Langs vejen går man gennem en tunnel/bro, hvor der bliver solgt grøntsager og tørrede fisk. Det nye Noryangjin er ikke til at overse, men det gamle er lidt bedre skjult. Står man med ryggen mod tunnelen, ligger det gamle fiskemarked til højre for den nye bygning, inden i hvad der mest ligner en gammel parkeringskælder.

LAD OS HOLDE KONTAKTEN!

Tilmeld dig Mitzie Mees nyhedsbrev og få en mail med rejseinspiration, opskrifter og nyt fra shoppen hver søndag.

Jeg spammer ikke! Læs min privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

LAD OS HOLDE KONTAKTEN!

Tilmeld dig Mitzie Mees nyhedsbrev og få en mail med rejseinspiration, opskrifter og nyt fra shoppen hver søndag.

Jeg spammer ikke! Læs min privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
  • Da jeg var på besøg hjemme hos Ella i Masan, Sydkorea, sidste år, var jeg meget fascineret af hendes kimchi-køleskab, som er et helt køleskab fyldt med kasser med forskellige …

  • Ella ville gerne vise mig alle de hyggeligste steder i området omkring Busan og Masan, så vi fik kørt rigtig meget i bil og besøgte flere rastepladser langs motorvejen. Rastepladserne …

  • Korea Furniture Museum består af 10 traditionelle huse og mere end 2500 møbler, sammenbragt fra forskellige steder i Korea. Alle møblerne og husene tilhører museets direktør og grundlægger Mi Sook …

Reklame – Book dit hotel i Sydkorea her:

Shop Koreansk Hudpleje