Til bryllup i Korea

Bryllup i Korea
Bruden ankommer

Da AC og jeg var i Korea blev vi inviteret med til Shinaes brors bryllup. Vi tøvede lidt med at tage imod invitationen, da vi ikke ville trænge os på, men Shinae forklarede at bryllupper i Korea er store begivenheder med mange hundrede gæster, så to gæster fra eller til gjorde altså ingen forskel.

Brylluppet blev holdt en varm sommerdag på en af byens bedste hoteller, hvor der var reserveret en stor festsal til ceremonien. Et podie delte salen op i to halvdele, og vi fik at vide at den ene halvdel var til brudens gæster og den anden var til gommens. I Korea fejrer man nemlig ikke blot brudeparret, men også foreningen af de to familier.

Først var der en musiker, som spillede klaver og sang en kærlighedssang, og derefter blev bruden hejst ned fra sin plads på en balkon helt oppe under loftet. Derefter gik hun på podiet hen til sin kommende mand, der ventede for enden sammen med forældre og svigerforældre. Det var som en scene fra en musical med bruden som den smukke hovedrolleindehaver.

Derefter fulgte ægteskabsløfterne, der blev afsluttet med at bruden og brudgommen bukkede for hinanden hvorefter de rejse sig op og forlod lokalet arm i arm.

Efter ceremonien skulle der tages billeder af brudeparret og begge familier, og senere var der bryllupsreception med buffet inde i et tilstødende lokale. Shinae var brudepige, så hun havde haft travlt hele dagen med brudepige-ting, men til receptionen havde hun endelig tid til at sidde ned og slappe af et par minutter, træt men glad. Det var en rigtig fin ceremoni og en virkelig stor oplevelse, som jeg er meget taknemmelig over at have fået lov at være en del af.

Jeg er på YouTube!

Rejsevideoer, opskrifter og meget mere.