Home » Jeju Island – Den aften vi spiste et grillet fiskehoved

Jeju Island – Den aften vi spiste et grillet fiskehoved

by Sanne
Casual seafood restaurant, Hyeopjae Beach, Jeju Island

En aften i Hyeopjae fandt vi en lille hyggelig fiskerestaurant tæt ved vandet. Det var lidt af et hul i væggen, men restauranten virkede til at være populær blandt de lokale, og næsten alle borde var optagede. Der var ingen der talte engelsk, men personalet var rigtig søde og det lykkedes os at bestille ved hjælp af lidt tegnsprog og billederne i menukortet.

Vi fik forskellige slags rå fisk som man spiser med salatblade og en stærk sauce, og så var der også en tangsuppe og nogle grillede skaldyr. Det smagte rigtig godt, men vi kunne ikke undgå at lægge mærke til, at de fleste af de andre gæster bestilte et eller andet fra grillen, som vi troede var en fisk af en art.

Vi blev nysgerrige og spurgte, om vi ikke også kunne få en portion af hvad det nu var? Det blev venligt men bestemt afvist, hvilket bare gjorde os endnu mere nysgerrige efter at finde ud af hvad det var for hemmelig delikatesse de åbenbart kun serverede til de lokale. Jeg blev derfor ved med at insistere og til sidst gik en af tjenerne tøvende med på at servere den mystiske ret for os. Og ved I hvad det var? Et stk. grillet fiskehoved!

Jeg kunne se hvordan personalet næsten undskyldende holdt øje med vores reaktion, og AC og jeg måtte kæmpe for ikke at flække af grin. Jeg tænker at de nok ikke mente at fiskehovedet ville være noget for os, og at de derfor havde tøvet med at lade os bestille det. Vi blev stiltiende enige om, at det ville være dårlig stil ikke at spise fiskehovedet, nu da vi havde insisteret så hårdt på at få det serveret, og det var faktisk slet ikke så ringe endda. Skindet var sprødt og lækkert, og kødet ved kinderne var virkelig godt, så bortset fra øjnene spiste vi det meste.   

You may also like

Leave a Comment