Bangkok Guide: Boat Noodle Alley

Bangkok Guide: Boat Noodle Alley

Kun et par minutters gang fra den travle rundkørsel ved Victory Monument finder man et af Bangkoks bedste steder for nudler: Boat Noodle Alley. Langs kanalen ligger de små restauranter side om side, og her handler det hele om kuai tiao ruea – thailandske boat noodles. Nogle steder føles mere old-school, mens andre er lidt mere tilpasset turister. Jeg har været forbi de fleste, og de har alle været gode, men hvis jeg skulle anbefale ét sted, ville det nok være Baan Kuay Tiew Ruathong. Hvis du er til street food, skal Boat Noodle Alley helt sikkert på din liste, og nu skal jeg fortælle dig hvorfor.

Hvad er boat noodles?

Boat noodles blev oprindeligt serveret direkte fra små både i Bangkoks kanaler. Fordi det krævede både balance, multitasking og en rolig hånd at lave mad, padle og servere samtidig, blev portionerne små. Den tradition har hængt ved, og i dag serveres boat noodles stadigvæk i små skåle.

Suppen er mørk og fyldig og typisk lavet med sojasauce, krydderier og en smule svine- eller okseblod (!), som giver ekstra dybde til smagen. Hvis man ikke var klar over at der er blod i suppen, ville man nok ikke opdage det, men hvis man helst spiser sine nudler uden blod, kan man bestille haeng som er den tørre version af nudlerne uden suppe og sauce.

Hvad skal man bestille?
Portionerne er bittesmå og der er typisk kun to-tre mundfulde pr. skål, så ideen er, at man bestiller flere. Mange når nemt op på 10–15 skåle, og selv plejer jeg at bestille 5-6 skåle til at starte med. Hvis det er første gang du prøver boat noodles, så anbefaler jeg at du som minimum prøver alle de forskellige nudeltyper. Derudover anbefaler jeg at du både smager den klassiske suppeversion og den tørre variant (haeng), som minder mere om en nudelsalat med lidt sauce. De fleste restauranter i Boat Noodle Alley har også forskellige småretter som friterede wontons, kødboller på spyd og flæskesvær som man kan bestille ved siden af.

Mange af restauranterne har også pink noodle soup Yen Ta Fo på menuen. Suppen har en kraftig lyserød farve men indeholder som regel ikke blod. Den lyserøde farve kommer fra fermenteret sojabønnepasta (spørg mig ikke hvorfor den bliver pink).

På bordene finder du de fire klassiske thailandske tilbehør: chiliflager, sukker, eddike og fiskesauce. Prøv dig frem og justér smagen efter dine præferencer. Nudlerne er gode, som de er, men med det rigtige mix af krydderier og saucer bliver de endnu bedre, så jeg plejer at komme lidt af det hele på.

Og en lille bonusinfo: De fleste retter i Thailand spiser man med gaffel og ske, men nudler er en undtagelse; dem spiser man altid med pinde.

Baan Kuay Tiew Ruathong

LAD OS HOLDE KONTAKTEN!

Tilmeld dig Mitzie Mees nyhedsbrev og få en mail med rejseinspiration, opskrifter hver søndag.

Jeg spammer ikke! Læs min privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

LAD OS HOLDE KONTAKTEN!

Tilmeld dig Mitzie Mees nyhedsbrev og få en mail med rejseinspiration, opskrifter hver søndag.

Jeg spammer ikke! Læs min privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Bangkok

  • Jeg er kun i Bangkok på kort visit, så jeg begrænsede mig til det allermest nødvendige, da jeg pakkede, for at kunne nøjes med at rejse med håndbagage. Make-up og …

  • Jeg spiste frokost i MBK’s food court, Food Island, som ligger på 6. sal i centeret. Man køber kuponer ved indgangen, som man bruger til at betale med, og maden …

  • Blandt mine venner er Rikke uden tvivl den med det største shopping-gen, så jeg var selvfølgelig nødt til at vise hende Sampeng lane i Chinatown, for Sampeng Lane er et …