120
En god skopose er en af de ting, man ikke ved man mangler, men når man først har fået en, ved man ikke, hvordan man har klaret sig uden. Jeg har selv arbejdet mange år som cabin crew (stewardesse), og det er et job, som involverer skobytte flere gange om dagen. Mange cabin crew har lidt finere sko med høje hæle, som man har på i lufthavnen og når man byder folk velkommen ombord. Når man er i luften og skal igang med at servicere passagerene, skifter man til mere behagelige sko. De skoposer, som vi fik udleveret af flyselskabet, var ofte den billigere slags, og kunne ikke meget andet end at holde styr på skoene. Jeg har dog tit tænkt på, at man sagtens kunne ændre lidt i designet på de typiske skoposer og gøre dem meget mere anvendelige, så for noget tid siden tog jeg fat i Kanary og kvinderne fra CWSG i Cambodia med et forslag til, hvordan jeg synes en skopose skulle se ud. Det resulterede i Not Just A Shoe Bag, der som navnet antyder er meget mere end bare en skopose.
Skoposen har en stor lomme foran, hvor man kan have et par ekstra nylonstrømper eller almindelige strømper, samt lidt skocreme, en pudseklud, og hvad man ellers har brug for til sine sko.
Når man er fremme på destinationen kan man bruge skoposen til sine løbesko, hvis man fx skal med bus eller metro for at komme til løberuten. Man kan selvfølgelig også bruge den som minirygsæk eller som gymnastikpose til træningstøj og sko.
Skoposerne er fremstillet i upcycled stof, som er stof der er tilovers fra tøjfabrikkerne i Cambodia. Kanary køber stoffet direkte fra fabrikkerne eller hos sælgere på tekstilmarkederne i Phnom Penh, og på denne måde mindsker vi spildet fra tekstilindustrien og bidrager til en mere bæredygtig produktion.
CWSG
Meget mere end en skopose. Cambodia Women’s Support Group. Bæredygtigt og fair.
Velkommen til Mitzie Mee! Mad & Opskrifter, Rejser, Livsstil og mest om New York
New York er kendt for sit høje tempo og sine larmende gader, men midt i det hele findes der små lommer af ro, hvor man kan trække vejret lidt dybere …
Steve og jeg var forbi Atoboy, som længe har været en af mine favoritter i New York, men det var faktisk flere år siden, jeg sidst havde været der. Dengang …
Bananblade bliver brugt i mange køkkener rundt om i verden, især i Sydøstasien, Latinamerika og dele af Afrika. De fungerer som naturlig indpakning, når man damper, bager eller griller mad. …
Kansas City er en lidt særlig by, fordi den er delt mellem to stater: Missouri og Kansas. De fleste seværdigheder, restauranter og hoteller, som turister vælger, ligger dog på Missouri-siden, …
Efter vi havde været og drukket cocktails på Inside Passage, gik vi videre til Lupo for at spise sen aftensmad. Jeg var helt smadret af jetlag og sad mest og …
Jeg har tænkt jeg skulle tage svævebanen til Roosevelt Island i årevis, men det var først denne sommer, det lykkedes mig at komme afsted. Der plejer nemlig næsten altid at …
Hvis du er lige så stor fan af Sex and the City som jeg er, så ved du at New York spiller en lige så vigtig rolle som Carrie, Miranda, …
Da Ella og jeg besøgte Jeonju Hanok Village fandt vi en lille café midt i landsbyen. Det var en rigtig varm dag, så vi bestilte patbingsu for at køle lidt …
Når jeg skal til Fort Lee for at mødes med Ale, tager jeg næsten altid den lille bus fra George Washington Bridge Bus Terminal. Ale kalder den The Mexican Bus, …
Hvis der er én ting, du ikke må gå glip af i Kansas City, så er det barbecue. Kansas City barbecue adskiller sig fra andre steder i USA ved både …
Steve og jeg var på en lille udflugt til Coney Island, og på vejen fra subwaystationen ned mod stranden og forlystelserne kom vi forbi den oprindelige Nathan’s, som ligger på …
Affogato er en af de desserter, der er så enkel, at man næsten ikke forstår, hvordan den kan smage så godt. En kugle italiensk vaniljeis, gelato alla vaniglia, og et …
New York er en af de dyreste byer i verden at besøge, men det betyder heldigvis ikke, at man behøver bruge penge hele tiden. Tværtimod. Der er masser af oplevelser …
Lige midt i Koreatown ligger Luka’s Joy, en ny slider shop med store ambitioner. Det er Armored Fresh, et koreansk brand der laver ost uden mejeriprodukter, som står bag, og …
Pizza i New York er mere end bare fastfood. Det er kultur, tradition og hverdagsmad i ét, og de fleste newyorkere har en mening om, hvor man får den bedste …
New York er en af de bedste byer i verden at gå ud at spise i. Der er restauranter fra hele verden, og uanset om du er til billig street …
Tidligere på ugen var jeg ude at spise med April på Lemongrass. Lige inden vi skulle mødes, begyndte det at styrtregne, og jeg undervurderede fuldstændig, hvor våd man kan blive …
Jeg har spist virkelig meget gelato gennem årene – både i Italien og alle mulige andre steder, hvor man prøver at gøre kunsten efter. Fra små familiedrevne steder i Rom …
Det thailandske køkken er et af mine absolutte favoritter. Jeg elsker den måde smagene balancerer hinanden på. Sødt, salt, syrligt og stærkt i perfekt harmoni. Selv simple retter har ofte …
Hvis du aldrig har prøvet Korean Barbecue (KBBQ) før, så har du noget godt til gode. Det er en af de mest hyggelige og velsmagende måder at spise ude på, …
Hvis du har nogle overmodne bananer liggende og ikke orker at bage endnu en banankage, så lav bananis i stedet. Det er nemt, smager fantastisk og kræver kun få ingredienser. …
Jeg er helt vild med fransk bistromad, og når jeg går ud at spise i Frankrig ender jeg for det meste på en bistro. En bistro er typisk et mindre …
Hver fredag har Whole Foods tilbud på østers for Prime-medlemmer. For 12$ får man 12 østers og man kan blande som man vil og prøve flere forskellige slags. De fleste …
Jeg synes mignonettesauce passer rigtig godt til østers. Den skarpe syre fra eddiken sammen med den milde smag af skalotteløg og lidt peber giver lige præcis den kontrast, der får …
©Mitzie Mee