120
En god skopose er en af de ting, man ikke ved man mangler, men når man først har fået en, ved man ikke, hvordan man har klaret sig uden. Jeg har selv arbejdet mange år som cabin crew (stewardesse), og det er et job, som involverer skobytte flere gange om dagen. Mange cabin crew har lidt finere sko med høje hæle, som man har på i lufthavnen og når man byder folk velkommen ombord. Når man er i luften og skal igang med at servicere passagerene, skifter man til mere behagelige sko. De skoposer, som vi fik udleveret af flyselskabet, var ofte den billigere slags, og kunne ikke meget andet end at holde styr på skoene. Jeg har dog tit tænkt på, at man sagtens kunne ændre lidt i designet på de typiske skoposer og gøre dem meget mere anvendelige, så for noget tid siden tog jeg fat i Kanary og kvinderne fra CWSG i Cambodia med et forslag til, hvordan jeg synes en skopose skulle se ud. Det resulterede i Not Just A Shoe Bag, der som navnet antyder er meget mere end bare en skopose.
Skoposen har en stor lomme foran, hvor man kan have et par ekstra nylonstrømper eller almindelige strømper, samt lidt skocreme, en pudseklud, og hvad man ellers har brug for til sine sko.
Når man er fremme på destinationen kan man bruge skoposen til sine løbesko, hvis man fx skal med bus eller metro for at komme til løberuten. Man kan selvfølgelig også bruge den som minirygsæk eller som gymnastikpose til træningstøj og sko.
Skoposerne er fremstillet i upcycled stof, som er stof der er tilovers fra tøjfabrikkerne i Cambodia. Kanary køber stoffet direkte fra fabrikkerne eller hos sælgere på tekstilmarkederne i Phnom Penh, og på denne måde mindsker vi spildet fra tekstilindustrien og bidrager til en mere bæredygtig produktion.
CWSG
Meget mere end en skopose. Cambodia Women’s Support Group. Bæredygtigt og fair.
Velkommen til Mitzie Mee! Mad & Opskrifter, Rejser, Livsstil og mest om New York
New York er en af de bedste byer i verden at gå ud at spise i. Der er restauranter fra hele verden, og uanset om du er til billig street …
Tidligere på ugen var jeg ude at spise med April på Lemongrass. Lige inden vi skulle mødes, begyndte det at styrtregne, og jeg undervurderede fuldstændig, hvor våd man kan blive …
Jeg har spist virkelig meget gelato gennem årene – både i Italien og alle mulige andre steder, hvor man prøver at gøre kunsten efter. Fra små familiedrevne steder i Rom …
Det thailandske køkken er et af mine absolutte favoritter. Jeg elsker den måde smagene balancerer hinanden på. Sødt, salt, syrligt og stærkt i perfekt harmoni. Selv simple retter har ofte …
Hvis du aldrig har prøvet Korean Barbecue (KBBQ) før, så har du noget godt til gode. Det er en af de mest hyggelige og velsmagende måder at spise ude på, …
Hvis du har nogle overmodne bananer liggende og ikke orker at bage endnu en banankage, så lav bananis i stedet. Det er nemt, smager fantastisk og kræver kun få ingredienser. …
Jeg er helt vild med fransk bistromad, og når jeg går ud at spise i Frankrig ender jeg for det meste på en bistro. En bistro er typisk et mindre …
Hver fredag har Whole Foods tilbud på østers for Prime-medlemmer. For 12$ får man 12 østers og man kan blande som man vil og prøve flere forskellige slags. De fleste …
Jeg synes mignonettesauce passer rigtig godt til østers. Den skarpe syre fra eddiken sammen med den milde smag af skalotteløg og lidt peber giver lige præcis den kontrast, der får …
Le Petit Village er en fransk restaurant i West Village med masser af charme og virkelig god mad. Restauranten ligger i en hyggelig gammel bygning med udendørs borde ud mod …
Jeg smagte soufflépandekager for allerførste gang i Tokyo tilbage i 2017. Dengang var det det nyeste nye, og jeg var overbevist om, at de luftige pandekager snart ville tage både …
Mit fly fra Stavanger gik allerede kl. 6:25, og da jeg havde bagage, der skulle checkes ind, måtte jeg være i lufthavnen mindst en time før. Hotellets morgenmad åbnede først …
Da Steve og jeg var i Seattle, mødtes vi med min gamle studiekammerat Sylvan og hans kæreste på Inside Passage, som er en cocktailbar, der ligger gemt væk inde i …
Forleden havde AC og Kristian inviteret mig over til hvidvin og kammuslinger, og det er jo ikke noget man siger nej til. De bor helt ned til fjorden, så Kristian …
Disclaimer: Jeg var inviteret af NY Ghosts til at deltage i turen. Der var regn i luften og de mørke skyer hang tungt over byen, da Steve og jeg gik …
Da min veninde Rieko fra Japan var på besøg havde hun masser af fine gaver med til mig. Blandt de mere eksotiske var en pakke Baby Foot (fandtes ikke i Danmark …
Jeg er ikke altid den hurtigste med hensyn til at transformere mine rejser til blogindlæg, men dette indlæg om min tur til Cuba er nok det indlæg, der har været …
Her er min version af The Tomato – den legendariske tomatsandwich fra Turkey and the Wolf i New Orleans. Jeg faldt over den hos Sandwiches of History på Instagram, hvor …
En tidlig septembermorgen kørte AC og jeg fra Stavanger med retning mod Preikestolen. Vi havde været forbi en kiosk i byen og købt forsyninger: Kvikk Lunsj (norsk kiksechokolade, lidt som …
Khanom Krok er små, thailandske kokospandekager med sprøde kanter og en blød, cremet midte. De steges i støbejernspander med runde fordybninger, der ligner vores æbleskivepander, og de er en fast …
De burmesiske wraps med banan og kokos er nogle af mine yndlingshapsere fra Tea Garden i Mae Sot. De små pakker med kokos og banan smager fantastisk, og så er …
Steve var på forretningsrejse til Charlotte og nåede lige at klemme et besøg ind hos Noble Smoke, som er kendt for deres barbecue i topklasse. Han var ekstra heldig og …
Disclaimer: Jeg var inviteret af La Farine til at kigge forbi. Alle meninger er mine egne. La Farine er en fransk café og konditori på Upper West Side i New …
Jeg laver næsten altid mine egne ispinde, for dem man køber i butikkerne er ofte fyldt med sukker og smager sjældent af rigtig frugt. Denne opskrift er for ispinde med …
©Mitzie Mee