120
En god skopose er en af de ting, man ikke ved man mangler, men når man først har fået en, ved man ikke, hvordan man har klaret sig uden. Jeg har selv arbejdet mange år som cabin crew (stewardesse), og det er et job, som involverer skobytte flere gange om dagen. Mange cabin crew har lidt finere sko med høje hæle, som man har på i lufthavnen og når man byder folk velkommen ombord. Når man er i luften og skal igang med at servicere passagerene, skifter man til mere behagelige sko. De skoposer, som vi fik udleveret af flyselskabet, var ofte den billigere slags, og kunne ikke meget andet end at holde styr på skoene. Jeg har dog tit tænkt på, at man sagtens kunne ændre lidt i designet på de typiske skoposer og gøre dem meget mere anvendelige, så for noget tid siden tog jeg fat i Kanary og kvinderne fra CWSG i Cambodia med et forslag til, hvordan jeg synes en skopose skulle se ud. Det resulterede i Not Just A Shoe Bag, der som navnet antyder er meget mere end bare en skopose.
Skoposen har en stor lomme foran, hvor man kan have et par ekstra nylonstrømper eller almindelige strømper, samt lidt skocreme, en pudseklud, og hvad man ellers har brug for til sine sko.
Når man er fremme på destinationen kan man bruge skoposen til sine løbesko, hvis man fx skal med bus eller metro for at komme til løberuten. Man kan selvfølgelig også bruge den som minirygsæk eller som gymnastikpose til træningstøj og sko.
Skoposerne er fremstillet i upcycled stof, som er stof der er tilovers fra tøjfabrikkerne i Cambodia. Kanary køber stoffet direkte fra fabrikkerne eller hos sælgere på tekstilmarkederne i Phnom Penh, og på denne måde mindsker vi spildet fra tekstilindustrien og bidrager til en mere bæredygtig produktion.
CWSG
Meget mere end en skopose. Cambodia Women’s Support Group. Bæredygtigt og fair.
Velkommen til Mitzie Mee! Mad & Opskrifter, Rejser, Livsstil og mest om New York
Jeg var inviteret til at kigge forbi Fluffy Fluffy, men indlægget er som altid baseret på mine egne oplevelser og ærlige mening. Jeg smagte soufflépandekager for allerførste gang i Tokyo …
Mit fly fra Stavanger gik allerede kl. 6:25, og da jeg havde bagage, der skulle checkes ind, måtte jeg være i lufthavnen mindst en time før. Hotellets morgenmad åbnede først …
Da Steve og jeg var i Seattle, mødtes vi med min gamle studiekammerat Sylvan og hans kæreste på Inside Passage, som er en cocktailbar, der ligger gemt væk inde i …
Forleden havde AC og Kristian inviteret mig over til hvidvin og kammuslinger, og det er jo ikke noget man siger nej til. De bor helt ned til fjorden, så Kristian …
Disclaimer: Jeg var inviteret af NY Ghosts til at deltage i turen. Der var regn i luften og de mørke skyer hang tungt over byen, da Steve og jeg gik …
Da min veninde Rieko fra Japan var på besøg havde hun masser af fine gaver med til mig. Blandt de mere eksotiske var en pakke Baby Foot (fandtes ikke i Danmark …
Jeg er ikke altid den hurtigste med hensyn til at transformere mine rejser til blogindlæg, men dette indlæg om min tur til Cuba er nok det indlæg, der har været …
Her er min version af The Tomato – den legendariske tomatsandwich fra Turkey and the Wolf i New Orleans. Jeg faldt over den hos Sandwiches of History på Instagram, hvor …
En tidlig septembermorgen kørte AC og jeg fra Stavanger med retning mod Preikestolen. Vi havde været forbi en kiosk i byen og købt forsyninger: Kvikk Lunsj (norsk kiksechokolade, lidt som …
Khanom Krok er små, thailandske kokospandekager med sprøde kanter og en blød, cremet midte. De steges i støbejernspander med runde fordybninger, der ligner vores æbleskivepander, og de er en fast …
De burmesiske wraps med banan og kokos er nogle af mine yndlingshapsere fra Tea Garden i Mae Sot. De små pakker med kokos og banan smager fantastisk, og så er …
Steve var på forretningsrejse til Charlotte og nåede lige at klemme et besøg ind hos Noble Smoke, som er kendt for deres barbecue i topklasse. Han var ekstra heldig og …
Disclaimer: Jeg var inviteret af La Farine til at kigge forbi. Alle meninger er mine egne. La Farine er en fransk café og konditori på Upper West Side i New …
Jeg laver næsten altid mine egne ispinde, for dem man køber i butikkerne er ofte fyldt med sukker og smager sjældent af rigtig frugt. Denne opskrift er for ispinde med …
Det var en mørk og stormfuld aften og Steve og jeg trængte til en god gang comfort food, så vi endte på NR på Upper East Side. NR er søsterrestauranten …
På vores seneste tur til London var Steve og jeg til afternoon tea på Fortnum & Mason. Det legendariske stormagasin med speciale i delikatesser, te og luksusvarer har ligget på …
Når det gælder is, soft serve og gelato, er New York helt i front. Her finder du alt fra fiskeformede isvafler og mochi-toppings til smagskombinationer, der lyder helt ude i …
Intrepid er et pensioneret hangarskib, som nu danner rammerne om et af de mest interessante museer i New York. Intrepid gjorde først tjeneste under 2. Verdenskrig og derefter under Den …
I lufthavnen i Hong Kong sørger jeg altid for at kigge forbi Crystal Jade. Restauranten ligger lige efter bagageudleveringen, så den er ikke til at overse, og efter en lang …
Ngam Ngov (suppe med syltet lime) er en traditionel cambodiansk suppe. Syltet lime er en meget almindelig ingrediens i det cambodianske køkken, og den karakteristiske syrlige og salte smag er …
På en tidligere rejse til Tokyo mødtes jeg med min japanske veninde Rieko, som jeg lærte at kende for snart 10 år siden under et praktikophold i Hamamatsu. Vi startede …
Inden vi skulle videre til et Broadway-show, lagde Steve og jeg vejen forbi See No Evil, som er en lille pizzarestaurant, der ligger under gadeniveau nede i subwaystationen ved 50th …
Jeg elsker pho, men det er sjældent jeg har tid til at stå i køkkenet i flere timer og lave den lækre vietnamesiske nudelsuppe fra bunden, så nogle gange snyder …
Jeg var inviteret som gæst til åbningen af Ess-a-Bagels nye shop i FiDi. Alle meninger er mine egne (og for dette blogindæg også Steves) Hvis du nogensinde har overvejet hvordan …
©Mitzie Mee