Hvad skal man opleve i Firenze?

Firenze - Hvad skal man opleve?

Jeg havde kun 5 dage i Firenze, men jeg blev virkelig forelsket i byen. Der er simpelthen så meget at se, og maden er fantastisk. Desuden er byen særdeles fodgængervenlig, og bor du i centrum, har du de fleste seværdigheder inden for gåafstand. Der er mange turister i Firenze, men byen tager sig godt af sine besøgende, og alle de lokale, vi mødte, var virkelig venlige og hjælpsomme. Overvejer du en forlænget weekend i Firenze har jeg lavet en guide til nogle af de ting, jeg synes man skal opleve, hvis man besøger Firenze:

Se solopgangen fra Piazzale Michelangelo

En af dagene stod vi meget tidligt op for at se solopgangen fra Piazzale Michelangelo. Piazzale Michelangelo ligger på en bakke syd for Arno-floden. Derfra har man den mest fantastiske, panoramaudsigt over byen med Duomo’en og Ponte Vecchio. Pladsen har flere kopier af Michelangelos skulpturer, inklusive en replica af den berømte David-statue.

Spis masser af gelato

Firenze har nogle helt fantastiske gelaterias, og jeg spiste gelato hver eneste dag jeg var der. Sammenlignet med almindelig is, bliver gelato rørt rund ved langsommere hastighed og indeholder derfor mindre luft, hvilket gør konsistensen noget tungere i det. Gelato serveres også ved lidt højere temperatur, så de forskellige smagsnuancer træder bedre frem. Jeg fik rejsens bedste gelato på Vivoli, som efter sigende er det ældste gelateria i Firenze. Gelateriaet er familieejet og har en dejlig, gammeldags atmosfære, som jeg rigtig godt kunne lide. Desuden var personalet supersøde og udviste stor tålmodighed, mens jeg forsøgte at vælge mellem alle de lækre smagsvarianter. Jeg endte med at vælge karamelliseret pære, zabaione, fersken og pistacie. Bedste gelato, jeg nogensinde har smagt!

Smag en schiacciata fra All’Antico Vinaio

Den originale filial af den berømte italienske sandwichbutik ligger i det historiske centrum af Firenze, kun en kort gåtur fra Palazzo Vecchio. Butikken er kendt for traditionelle schiacciata, som er sandwich lavet med friskbagt schiacciata-brød, og fyldt med lækre ingredienser som prosciutto, finocchiona (en salami fra Toscana), pecorino-ost, friske grøntsager og saucer. Jeg prøvede først All’Antico Vinaio i New York City, og jeg elsker stedet, så det var sjovt at besøge den originale butik i Firenze.

Spis en Bistecca alla fiorentina

Bistecca alla Fiorentina er en tykt skåret T-bone- eller porterhouse-steak. Kødet kommer fra det lokale Chianina-kvæg, som er kendt for at være mørt og lækker, og bøffen serveres traditionelt set helt rød, selvom en af de Bistecca alla Fiorentina, vi fik faktisk viste sig at være mere medium-stegt. De mindste bøffer man kan bestille er typisk 1 kg, så husk en stor appetit eller nogle venner at dele med.

Nyd udsigten fra toppen af Duomo’en

Der er 463 trin op til toppen af Duomo’en og turen inkluderer nogle ret smalle, snoede passager, men det er hele besværet værd, for på toppen venter der en fantastisk udsigt over Firenze med de karakteristiske røde tegltage, Arno-floden og bakket Toscana-landskab.

Cattedrale di Santa Maria del Fiore (Duomo’en i Firenze) er et bygningsmesterværk fra renæssance-tiden og et af byens mest berømte vartegn. Øverst har Duomo’en en imponerende kuppel som er konstrueret af Filippo Brunelleschi, og ydersiden af Duomo’en er beklædt med smukke marmorpaneler i grønne, pink og hvide farver.

Se David

Man kan ikke besøge Firenze uden at se Michelangelos David-statue. Statuen er placeret inde i Galleria dell’Accademia di Firenze og er et imponerende syn.

Køb vin fra et vin-vindue

Vin-vinduer, buchette del vino, findes overalt i Firenze. De går tilbage til det 17. århundrede og blev oprindeligt brugt af florentinske adelsfamilier og vinproducenter under pesten til at sælge vin på sikker vis, uden direkte kontakt. Kunder kunne gå frem til vinduet og placere deres mønter på en metalbakke, hvorefter de fik skænket et glas vin direkte fra vinkælderen på den anden side. I dag er mange af de historiske vin-vinduer i Firenze blevet muret til, men nogle af de originale vin-vinduer er stadigvæk aktive, og her kan man gå hen og bestille et glas vin som man kan nyde, mens man slentrer gennem Firenzes gader.

Ponte Vecchio

Det var ikke kærlighed ved første blik mellem mig og Ponte Vecchio. Første gang vi var der var alt jeg så en gammel, lidt usædvanligt udseende bro, og for at være ærlig, var jeg ikke specielt imponeret. Men så kom vi tilbage den følgende dag, og ramte golden hour lige før solnedgang, hvor alt er badet i varme, gyldne farver, og jeg blev endelig forelsket. Et glas lyserød Prosecco i den ene hånd, Steve i den anden hånd, og en gademusiker, der synger “Volare” på repeat; så bliver livet ikke meget bedre!

Ponte Vecchio er et af Firenzes mest ikoniske vartegn. Broen strækker sig over Arno-floden og er den ældste bro i Firenze. De små huse som er indbygget i broen, husede oprindeligt slagtere og fiskehandlere, men i dag er det mest guldsmede, kunsthandlere og souvenirbutikker der holder til i de små butikker. Selvom man ikke har direkte udsigt til solnedgangen fra Ponte Vecchio, så er det stadigvæk et fantastisk sted at se det magiske skær som himlen får i timen inden solen går ned.

Seneste indlæg

LAD OS HOLDE KONTAKTEN!

Tilmeld dig Mitzie Mees nyhedsbrev og få en mail med rejseinspiration, opskrifter hver søndag.

Jeg spammer ikke! Læs min privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

LAD OS HOLDE KONTAKTEN!

Tilmeld dig Mitzie Mees nyhedsbrev og få en mail med rejseinspiration, opskrifter hver søndag.

Jeg spammer ikke! Læs min privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

Mitzie Mee Blog