Boganmeldelse: Jorden rundt på 80 retter

Boganmeldelse: Jorden rundt på 80 retter af Jesper Rais

For en måneds tid siden fik jeg tilsendt et anmeldelseseksemplar af kogebogen Jorden Rundt På 80 Retter af Jesper Rais, men det er forst her over weekenden, at jeg har fået tid til rigtigt at dykke ned i bogen.

Kogebogen har, som titlen beskriver, 80 retter fra forskellige lande i verden, så man i bedste Phileas Fogg-stil kan komme jorden rundt. Det er en rigtig flot kogebog med nogle virkelig lækre madbilleder, og jeg tror ikke man kan undgå at få appetit på fremmede køkkener, når man bladrer gennem bogens sider. Der er opskrifter fra mere end 50 lande med i bogen og jeg synes generelt forfatteren har gjort et rigtigt godt job med at finde lige netop de retter, der repræsenterer de enkelte lande på bedste vis.

Jeg ved ikke om forfatteren rent faktisk har besøgt alle de lande, som er med i bogen, og jeg ved heller ikke hvor han har opskrifterne fra. Jeg kan forestille mig at han har prøvet at tilpasse ingredienserne til hvad som er let tilgængeligt i de danske supermarkeder, men nogle gange synes jeg man går lidt for meget på kompromis med autenciteten, hvis formålet nu er at give læseren en ægte oplevelse af fremmede køkkener.

Jeg har selv rejst meget i flere af de lande som er med i bogen, og studsede blandt andet over ingredienserne i nogle af de opskrifter, fra lande, hvis køkken jeg har førstehåndserfaring med. Blandt andet undrede det mig, hvordan i alverden fish sauce havnede på ingredienslisten i opskriften på koreansk bibimbap. Sesamolie brillerer med sit fravær i tilberedningen af grøntsagerne, og der er angivet basmati-ris som base for retten, hvilket man aldrig ville se i Sydkorea, hvor bibimbap laves med koreanske kort-kornede ris. Synd og underligt, når nu koreanske ris (alternativt japanske ris) er at finde i de fleste asiatiske supermarkeder i Danmark.

Jeg synes også det er lidt synd at opskrifterne ikke har billeder til at illustrere de enkelte momenter i opskriften, hvilket godt kan være et problem hvis man ikke kender retterne i forvejen, men kommer man i tvivl kan man jo altid spørge Google. Som sagt er billederne dog rigtigt flotte og jeg synes bogen fungerer rigtig godt til de dage, hvor det kniber med aftensmadsinspirationen. En fin gaveidé til hobbykokken eller til din berejste veninde.

Du finder bogen på Dreamlitt >>

Seneste indlæg

LAD OS HOLDE KONTAKTEN!

Tilmeld dig Mitzie Mees nyhedsbrev og få en mail med rejseinspiration, opskrifter hver søndag.

Jeg spammer ikke! Læs min privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

LAD OS HOLDE KONTAKTEN!

Tilmeld dig Mitzie Mees nyhedsbrev og få en mail med rejseinspiration, opskrifter hver søndag.

Jeg spammer ikke! Læs min privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

Mitzie Mee Blog