Samai er Cambodias helt eget rom-mærke og hver torsdag aften forvandles destilleriet i Tonle Bassac til en supercool rombar. Destilleriet er kun åbent torsdag aften, så det er næsten som en hemmelig klub. Den særligt indviede skare er primært lokale og expats af den mere velklædte slags, for turisterne har endnu ikke fundet herhen.
Jeg bestilte en Tasting Flight, som er et udvalg af Samais mest populære slags rom. Samai er særligt kendt for deres Kampot Pepper Rum, men jeg synes at Gold Rum og Spiced Rum var bedre. Rommen kunne sagtens drikkes rent, men fungerede også rigtig godt i cocktails, specielt af den mere frugtagtige slags.
Rom-aften på Samai sammenfalder med grillaften på Bar 21, hvor man kan få alt det grillede australske oksekød man orker at spise for 11$. Stederne ligger kun en kort gåtur fra hinanden, så rigtig mange starter med grillaften på Bar 21 og fortsætte senere aftenen på Samais destilleri.
Samai Distillery, #9b, Street 830, Tonle Bassac, Phnom Penh